قطار امید در ایستگاه پرند
شهر تازه تاسیس پرند در ۳۵ کیلومتری غرب پایتخت و در حاشیه آزاد راه تهران – ساوه واقع شده، ۴۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و روزانه حدود ۴۰ هزار نفر بین این شهر و تهران بطور عمده برای مقاصد کاری در تردد هستند. اما سوال اینجاست که این تعداد تردد چگونه انجام می شود، پاسخ خیلی ساده است بیشتر مسافران این مسیر توسط خودروهای شخصی و یا با تاکسی به مقصد خود میرسند؛ این یعنی اتلاف وقت، سوخت و هزینه بیشتر و در نهایت ترافیک و آلودگی سرسام آور هوا. قصه پر غصه متروی شهر پرند هم از آن داستانهاست که دیگر کمتر شهروندی حوصله صحبت در موردش را داشته باشد؛ وعدههای بسیار، فاز بندیهای متعدد، شوهای رسانهای و در نهایت پیشرفت لاک پشت وار در دورههای گذشته، ذهن مردمی که روزانه مجبورند با صرف هزینه هنگفت از غرب و جنوب غرب تهران خود را به پایتخت برسانند، پُر کرده بود.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تاکید و اولویت شخص رئیسی بر تکمیل پروژههای نیمه تمام به جای کلنگ زنیهای نمایشی، ۱۷ آذر ۱۴۰۱ رئیس جمهور مردمی که عزمش را برای حل مشکلات کهنه مردم و از بین بردن این گلایهها جزم کرده بود به شهرستان رباط کریم سفر کرد و به دلیل اهمیت موضوع، ابتدا در محل پروژه متروی پرند حاضر شد.
رئیسی: حق با مردم است
به گزارش ایرنا، واکنش رئیسی در قبال مردمی که حتی از گلایه کردن درباره مترو هم به ستوه آمده بودند، بهانه جویی نبود؛ رئیس جمهور جمله کلیدی «حق با مردم است» را به کار برد اما نه برای مرهم ظاهری بر درد آنها، بلکه برای تحقق پروژهای که برای شهروندان پرند، دیگر به یک رویا تبدیل شده بود. مسئولان امر پس از صحبت رئیس جمهوری و دستور صریح رئیسی برای پیگیری و به نتیجه رساندن مترو پرند، به جد پای کار آمدند؛ پس از تست سرد، تست گرم مترو پرند با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در مهر امسال با موفقیت انجام شد و با انجام دیگر کارهای لازم و باقیمانده، امروز به لحظه پایانی که سالهاست مردم منطقه منتظر آن هستیم، رسیدهایم.
علیرضا زاکانی: امیدواریم عملیات عمرانی خط ۹ و ۱۱ نیز همین امسال شروع شود
علیرضا زاکانی، شهردار تهران در ابتدای این مراسم گفت: با همه وجود از کسانی که برای تکمیل این کار بسیار بزرگ و ارزشمند تلاش کردند، تشکر میکنم. بویژه شخص آقای رئیسجمهور که با دستورات ویژهای که صادر کرد موجبات تسریع این فرآیند شد. شهردار تهران با بیان اینکه اقدام مناسبی با تلاش وزارت راهوشهرسازی، قرارگاه خاتم و شهرداری تهران شکل گرفت و شرایط ویژهای برای این شهر رقم زده شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامههای ما توسعه خطوط مترو است. سال ۱۴۰۰ ما ۲۵۷ کیلومتر با ۱۴۰ ایستگاه متروی تهران را تحویل گرفتیم. وی با یادآوری تلاشهای صورتگرفته برای تکمیل خطوط نیمهکاره مترو، اضافه کرد: امروز ۳۰۳ کیلومتر خط و ۱۵۵ ایستگاه مترو در شهر تهران وجود دارد. یک حرکت جدی در این راستا صورت گرفته است.
زاکانی ادامه داد: امسال در شورای شهر تأکید ویژهای بر گسترش حملونقل تهران صورت گرفت. به طوری که حدود ۴۳ درصد منابع بودجه امسال برای این منظور متمرکز شد. شهردار تهران به روند توسعه خطوط مترو پرداخت و گفت: هر ۷ خط تهران تقریباً تمام شده و تا ۲ سال آینده الحاقات آن نیز تا انتها تمام خواهد شد. عملیات اجرایی خط ۱۰ مترو نیز با توافق با قرارگاه خاتم شروع شده است. امیدواریم عملیات عمرانی خط ۹ و ۱۱ نیز همین امسال شروع شود. عملیات عمرانی خط ۸ نیز ان شاء الله سال آتی آغاز میشود.
وی با تاکید بر اینکه مسیر توسعه مترو امروز یک سرعت ویژه پیدا کرده است، افزود: با عنایت رئیسجمهور گامهای اساسی برای توسعه مترو برداشته شده است. زاکانی به تامین واگن برای متروی پایتخت اشاره و بیان کرد: موضوع خرید ۶۳۰ دستگاه واگن نیز که از سال ۹۵ روی زمین مانده بود، با عنایت رئیسجمهور و همت دولت محترم، به نتیجه رسید. جا دارد از وزیر کشور، وزیر صمت، وزیر نفت و سازمان برنامه و بانک مرکزی به صورت خاص تشکر کنم. کاری که ۷ سال روی زمین مانده بود، شهریور امسال نهایی شد. واگنها به ۷۹۱ دستگاه هم افزایش یافت. قرارداد حدود ۲۸۰ واگن دیگر نیز بسته شده و امیدواریم عملیاتی شود. شهردار پایتخت تصریح کرد: به همان اندازه کاری که ظرف ۲۵ سال برای تأمین نیازهای شهر در حوزه واگن انجام شده بود، ظرف حدود ۴ سال صورت خواهد گرفت و واگنهای متروی تهران تقریباً دو برابر خواهد شد. امیدواریم واگنهای جدید مترو از سال آینده وارد شهر شوند. این حرکت جدید البته مبتنی بر نگاه جهادی و تلاش دولت مردمی شکل گرفته است.
وی در ادامه به تاریخچه تأسیس مترو پرند پرداخت و تاکید کرد: کار ساخت متروی پرند از سال ۸۴ شروع شد. سال ۹۱ به شهرداری کار واگذار شد، اما بعد از احداث خط تا مترو فرودگاه حضرت امام کار مسکوت ماند. یعنی مسیری حدود ۲۰ کیلومتر. سال گذشته باحضور شخص آقای رئیسی و تاکیدات ایشان حرکت جدیدی در این مسیر شکل گرفت. قرارگاه خاتم به عنوان مجری، شهرداری تهران به عنوان متولی و وزارت راه و شهرسازی به عنوان حامی کار راه اندازی مسیر تا پرند را استارت زدند. زاکانی افزود: ارزش این پروژه به ارزش روز ۶ همت برآورد میشود. شهرداری تهران بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تجهیزات و امکانات فراهم کرد. دولت محترم نیز بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این خط هزینه کرد. شهردار تهران خاطرنشان کرد: در نهایت شاهد گرهگشایی از پروژهای هستیم که لبخند را به لبان مردم نشانده و با ۸۱ کیلومتر خطوط تونلی، پرند را به تجریش متصل میکند! از همه کسانی که همت کردند جا دارد تشکر کنم. امیدوارم این تحفه ناقابل مقبول مردم باشد و شاهد جهشهای بزرگ در آینده باشیم.
ایستگاه پرند , مترو پرند
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.