قانونمندی تشکل‌های اجتماعی برای حضور در ابعاد بین‌المللی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 89442
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 09 مرداد 1402 - 6:38 |
محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:

قانونمندی تشکل‌های اجتماعی برای حضور در ابعاد بین‌المللی

طرح تشکل‌های اجتماعی یکی از موضوعات مطرح کمیسیون امورداخلی کشور‌ و شوراها می‌باشد که درحال حاضر موادی از آن به تصویب رسیده است. مصوبات بررسی‌شده این طرح از ماده ۶۱ تا ۷۶ را دربرمی‌گیرد و شامل مواردی همچون واگذاری بخشی از امکانات شهرداری‌ها ازجمله بازارچه‌ها و بیلبوردهای معابر و فضای عمومی می‌شود.
قانونمندی تشکل‌های اجتماعی برای حضور در ابعاد بین‌المللی

طرح تشکل‌های اجتماعی یکی از موضوعات مطرح کمیسیون امورداخلی کشور‌ و شوراها می‌باشد که درحال حاضر موادی از آن به تصویب رسیده است. مصوبات بررسی‌شده این طرح از ماده ۶۱ تا ۷۶ را دربرمی‌گیرد و شامل مواردی همچون واگذاری بخشی از امکانات شهرداری‌ها ازجمله بازارچه‌ها و بیلبوردهای معابر و فضای عمومی می‌شود. پیش‌تر علاوه بر‌ موضوع تبلیغات، معاون مشارکت‎‌های اجتماعی وزارت کشور بر لزوم دخالت تشکل‌های مردم نهاد در برنامه‌ریزی‌های کشور تأکید کرده بود و دراین راستا عنوان داشت: مسئولان دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تشکل‌های مردم‌نهاد حمایت کنند و بودجه در اختیار آن‌ها قرار دهند تا بتوانند فعالیت‌های فرهنگی عملی کنند. حال این موضوع به منظور‌ پیگیری و پاسخ به مطالبات در دستورکار مجلس قرار‌داد و مصوباتی از آن اعلام و نهایی شده است.

براساس یکی از مصوبات، دستگاه‌های تخصصی موظف به آموزش و توانمندی ناظرین بر نحوه عملکرد تشکل‌های اجتماعی می‌شوند. گفتنی است که طی نشست‌های برگزارشده کمیسیون، ۱۱ منبع درآمدی جهت تأمین اعتبار تشکل‌های اجتماعی در نظر گرفته‌شده است که برخی از آن‌ها را در گفت‌وگو با محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی موردبررسی قراردادیم.

محمد صالح جوکار، نماینده مردم یزد و رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با‌ خبرنگار «رسالت» به تشریح نحوه تأمین اعتبار تشکل‌های اجتماعی پرداخت و دراین‌باره عنوان کرد: تشکل‌های اجتماعی اصطلاح قدیمی سازمان‌های مردم نهاد می‌باشد. با توجه به اینکه قانون مشخصی برای این سازمان‌ها وجود نداشت، تدوین قانون تشکل‌ اجتماعی در دستورکار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس قرار گرفت و با همکاری مرکز پژوهش‌ها، مراحل ابتدایی آن تبیین شده و اکنون ماده ۷۶ آن در کمیسیون به تصویب رسیده است.

وی درخصوص فرآیند اخذ مجوز‌از‌سوی‌ تشکل‌های اجتماعی افزود: موضوع تشکل‌های اجتماعی باهدف ساماندهی فرآیند اخذ مجوز از دستگا‌ه‌ها و نهادهای مختلف دنبال می‌شود؛ براین اساس این تشکل‌ها می‌توانند در سطح استان و منطقه‌ای حضورداشته باشند.
جوکار تصریح کرد: تشکل‌های اجتماعی می‌توانند در سطح بین‌المللی حضور پیدا کنند و روند کار تبیین شده خود را دنبال کنند.

طی بررسی این لایحه، روند اخذ مجوز با شورای صدور مجوز درنظر گرفته‌شده است؛ این شورا متشکل از دستگاه‌های مختلفی است که تشکل‌ها در بسترشان شکل خواهند گرفت. گاه ممکن است یک تشکل ابعاد اجتماعی داشته باشد و به همین سبب با نهادهای اجتماعی همکاری خواهد داشت. در برخی موارد ممکن است تشکل ابعاد محیط زیستی داشته باشد، بنابراین با نهادهای مرتبط با محیط‌زیست فعالیت خواهد کرد.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به واگذاری بخشی از اقدامات دستگا‌ه‌ها به تشکل‌های اجتماعی همچنین خاطرنشان کرد: هر تشکل با سازمان مرتبط با فعالیت‌هایش حرکت خواهد کرد. منابعی گسترده‌ای همچون کارهای پژوهشی و واگذاری بخشی از اقدامات دستگاه‌ها برای این تشکل‌ها درنظرگرفته شده است.
نماینده مردم یزد در پایان این گفت‌وگو با‌ اشاره به منبع درآمدی جهت تأمین اعتبار تشکل‌های اجتماعی متذکر شد: گفتنی است که موضوعات تبلیغاتی به تشکل‌های اجتماعی واگذارشده تا منابع پایدار برای فعالیت و استمرار تشکل‌ها ایجاد شود.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای قانونمندی تشکل‌های اجتماعی برای حضور در ابعاد بین‌المللی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.