قالیباف: بنیاد برکت مصداق «نگاه به داخل» است - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 35954
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 03 دی 1399 - 7:39 |
در ایام چهاردهمین سالگرد تأسیس بنیاد برکت از سوی رئیس مجلس مطرح شد:

قالیباف: بنیاد برکت مصداق «نگاه به داخل» است

شاید ۱۳ سال برای به برکت نشستن یک سازمان خدمات‌رسان زمان زیادی نباشد، اما بنیاد برکت که به برکت دغدغه‌مندی رهبر حکیم انقلاب پا گرفته، ثابت کرده است اگر دغدغه خدمت و اراده کار باشد حتما می‌شود در یک مدت‌زمان کوتاه به نتیجه رسید.
قالیباف: بنیاد برکت مصداق «نگاه به داخل» است

وحید عظیم‌نیا
شاید ۱۳ سال برای به برکت نشستن یک سازمان خدمات‌رسان زمان زیادی نباشد، اما بنیاد برکت که به برکت دغدغه‌مندی رهبر حکیم انقلاب پا گرفته، ثابت کرده است اگر دغدغه خدمت و اراده کار باشد حتما می‌شود در یک مدت‌زمان کوتاه به نتیجه رسید.
بنیاد برکت که فرزند خَلف ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) بوده و با تفأل بر قرآن کریم نام‌گذاری شده است، ۲۰ آذر ۱۳۸۶ پیرو دستور رهبر حکیم انقلاب خطاب به رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، متولد شد، که فرمودند: «در ذهنم حل مشکلات محرومین بوده است. مثلا مشکلات هزار روستا را کاملا حل کنید. چقدر خوب است هزار نقطه آباد شود یا هزار مدرسه در کشور ساخته شود، این دستگاه را برای این کار آماده کنید.»
این بنیاد به‌عنوان مجموعه‌ای برای محرومیت‌زدایی، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و انجام امور عام‌المنفعه، فعالیت می‌کند و از همان ابتدا پیام‌آور برکت و توسعه در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته‌  کشور بوده است.
آنچه که این روز‌ها نام بنیاد برکت را به زبان انداخته، نه صرفا خدمات‌رسانی ریزودرشت به مناطق محروم از قبیل ساخت مدارس، ساخت مسکن محرومان، ساخت و تکمیل بیمارستان و مراکز بهداشت، ساخت مساجد و مراکز فرهنگی، خدمت سلامت الکترونیک، توانمندسازی اقتصادی، اقدامات محیط زیستی، طرح‌های زیر بنایی و… نیست بلکه افتتاح خط تولید کیت تشخیص فوری کروناست که گامی مهم برای شکست چرخه کروناست.
مراسم بهره‌برداری از ۲۸ هزار پروژه زیربنایی، اقتصادی و اشتغالزایی در ایام چهاردهمین سالگرد تأسیس بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) روز سه‌شنبه ۲ دی‌ماه ۱۳۹۹ با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
قالیباف در ابتدای این مراسم، ضمن قدردانی از مجاهدت‌های صورت گرفته در مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، گفت: فعالیت این عزیزان را در میدان یعنی در مناطق مختلف و مناطق محروم کشور چه در حوادث رخ‌داده در اقصی نقاط کشور و چه در توسعه کشور با یک تلاش جهادی، علمی و کاربردی با همان فرهنگ دوران دفاع مقدس دیده‌ام و امیدوارم خداوند به شما توفیق دهد این روند را ادامه دهید.
رئیس مجلس شورای اسلامی بابیان این‌که اساس کار به‌ویژه باید برای نیازمندان، محرومان و مستضعفانی باشد که صدا و داد آن‌ها به کسی نمی‌رسد، افزود: امیدوارم خداوند به شما توفیق دهد که در این مجموعه به نام امام خمینی (ره) به این عزیزان یاری رسانید.
  رهیافت خنثی‌سازی تحریم
رئیس نهاد قانون‌گذاری کشور در ادامه به خنثی‌سازی تحریم‌ها اشاره کرد و با یادآوری تأکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص مسئله رفع و خنثی‌سازی تحریم‌ها، عنوان کرد: حضرت آقا نکته بسیار دقیق و عمیقی را بیان کردند که اگر گوش شنوا و قلب درگرو فرهنگ اهل‌بیت و قرآن باشد از این سخن ایشان لحظه‌ای غفلت نخواهیم کرد. ایشان تأکید داشتند که ما دو بحث رفع تحریم و خنثی‌سازی تحریم را پیش روداریم که مبنا و اساس برای ما در کشور خنثی‌سازی تحریم‌ها است که حتی خنثی‌سازی تحریم راه را نیز برای رفع تحریم بازخواهد کرد.
این بخش از سخنان قالیباف اشاره به دو رویکرددرباره تحریم‌ها اشاره دارد؛ رویکرد نخست خنثی‌سازی تحریم‌ها و رویکرد دوم رفع تحریم‌هاست که این روز‌ها مطرح‌شده و از سوی جریان غرب‌گرا به شیپور آنچه مذاکره می‌نامند دمیده می‌شود؛ بر اساس رهیافت خنثی‌سازی تحریم باید کشور با مدیریت قوی و احیای ظرفیت‌های داخلی مانع اثرگذاری تکانه‌های جهانی ازجمله تحریم به امور داخلی اقتصادی شود. مثلا به‌جای فروش نفت خام؛ این نعمتی که به نقمت تبدیل‌شده   با احداث پتروپالایشگاه‌ها می‌توان ضمن ایجاد ارزش‌افزوده، محصولات نهایی را صادر کرد. خودکفایی در بنزین، نمونه عینی رهیافت خنثی‌سازی تحریم‌هاست که ریچارد نفیو یکی از مقامات ارشد رژیم آمریکا و ملقب به معمار تحریم‌های ایران در کتاب «هنر تحریم‌ها» به‌خوبی به آن اشاره‌کرده است.
  مصداق عینی خنثی‌سازی تحریم‌ها
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود مجموعه نمایشگاه دستاورد‌های ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را مصداق عینی مسئله خنثی‌سازی تحریم‌ها دانست و تصریح کرد: این مصداق عینی بیانگر این است که چطور می‌توان درزمینه خنثی‌سازی تحریم‌ها گام برداشت. در همین زمینه شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم که از تولید ماسک تا مرحله تست واکسن مربوط به حوزه انسانی اقدامات مهمی صورت گرفته است؛ بنابراین اگر معتقد به سنت‌های الهی باشیم و همان باوری که انقلاب را به پیروزی رساند و دوران دفاع مقدس را با دست‌خالی با موفقیت پشت سر گذاشتیم، امروز نیز با همین باور‌ها می‌توانیم بر مشکلات فائق آییم و اثر تحریم را خنثی کنیم.
رئیس قوه مقننه کشور «مردم‌باوری» را یکی دیگر از راهکار‌های خنثی‌سازی تحریم برشمرد و تصریح کرد: ما امروز در مجلس متمرکز بر ۴ رویکرد شفاف‌سازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و کارآمدسازی هستیم و این شاخصه‌ها در تمامی پروژه‌های مورد بازدید امروز دیده می‌شد.
 موضوع اول در مدیریت نیروی انسانی است
وی بابیان این‌که سهم مردم در اجرای پروژه‌ها بیشتر از سهم ستاد اجرایی است، افزود: حتی سرمایه نیز در این پروژه‌ها توسط خود مردم صورت می‌گیرد، البته موضوع اول در مدیریت برای ما پول نیست بلکه موضوع اول خود مردم و نیروی انسانی است. این نیروی انسانی است که خلاقیت را با خود می‌آورد، ولی امروز اقشار قابل‌توجهی از مجموعه‌های اجرایی ما فاصله زیادی با این فرهنگ دارند و این فاصله نسبت با انقلاب اسلامی و فرهنگ ایرانی، شجاعت ایرانی، خلاقیت ایرانی و فرهنگ ایرانی ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از ایرادات در این حوزه دیوان‌سالاری که هیچ نسبتی با انقلاب اسلامی ندارد، دانست و تصریح کرد: امروز اگر به مجموعه‌های موفق نگاه کنیم سیستم بوروکراسی اداری در حداقل‌ها و مبتنی بر هوشمندسازی و شفاف‌سازی و مردم برای کارآمدسازی است.
قالیباف به افتتاح پروژه‌ای در روستای خرما کلا توسط یکی از جوانان با حداقل سرمایه در این مراسم اشاره کرد و گفت: شاهد بودیم که چطور می‌توان از خلاقیت و نبوغ یک جوان بدون دیوان‌سالاری پیچیده استفاده کرد. در مسئله صادرات شاهد هستیم که تولید بی‌رویه صورت گرفته و درعین‌حال واردات همان محصول نیز انجام می‌گیرد.
  بی‌تأثیری ارز ترجیحی بر  زندگی مردم
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به‌عنوان یک مسئول و خدمتگزار نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی عرض می‌کنم ارز ترجیحی که در کشور هزینه می‌شود هیچ نوع سیاست‌گذاری درستی که آثار آن در زندگی مردم دیده شود صورت نمی‌گیرد. از طرفی دیگر تلاش صورت می‌گیرد که ۲۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی انجام شود و از طرفی دیگر به‌راحتی ۴ الی ۵ میلیارد دلار در ۹ ماه گذشته به بدترین شکل ممکن با سوءمدیریت توزیع می‌کنیم که نتیجه آن مرغ کیلویی ۳۰ هزارتومانی می‌شود، تا این مسائل حل نشود خدا نیز به کار ما برکت نخواهد داد.قالیباف با اشاره به بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بحث اصلاح ساختار بودجه حتما این موارد را مدنظر خواهیم داشت. نفت برای ما یک نعمت بوده، اما امروز برایمان تبدیل به نقمت شده است. ما در مجلس شورای اسلامی مصمم هستیم که در این راه گام برداریم و میزان وابستگی اقتصاد به نفت را کاهش دهیم. در بودجه ۱۴۰۰ به دنبال این هستیم که دیوان‌سالاری اداری را کاهش دهیم البته این مسئله بدین معنا نیست که کارمندان اداری ما در بخش دولتی که تلاش می‌کنند، آن‌ها مقصر هستند بلکه فرآیند ایراد دارد.
 رنج کشور از سوءمدیریت
وی تأکید کرد: امروز کشور از دو لبه قیچی سوءمدیریت و تحریم آسیب می‌بیند. امروز جوان‌های خلاق و باانگیزه‌ای در کشور وجود دارند که اگر به یاری آن‌ها دست روی هر موضوعی بگذاریم حل خواهد شد، چه جوابی در پیشگاه خداوند خواهیم داشت اگر این فرصت را به آن‌ها ندهیم و از علم، انگیزه و دانش آن‌ها استفاده نکنیم.
شاید مهم‌ترین سخنان قالیباف در مراسم یادشده، این بخش باشد که گفت: به‌عنوان کسی که بیش از ۳ دهه مسئولیت در کشور داشته‌ام با صراحت عرض می‌کنم؛ اگر امروز کسی به شما گفت مشکلات در کشور به دلیل نبود امکانات و نبود پول است، هرگز از او نپذیرید چراکه امروز ضعف مدیریت و بی‌عرضگی در تصمیم و همچنین دوری از فرهنگ کار و تلاش و فرصت دادن به سوداگران و دلالان و کسانی که بدون یک قطره عرق ریختن صد‌ها میلیارد پول به دست می‌آورند و در نظام مالیاتی نیز نمی‌توانیم از آن‌ها پول دریافت کنیم باعث مشکلات کشور هستند. اگر تحریم‌ها نیز برداشته شود که امیدواریم و آرزوی ما این است که هرچه زودتر تحریم‌ها برداشته شود با این روش مدیریت به ثبات و رشد اقتصادی نخواهیم رسید چراکه در ایامی که کشور ۱۱۰ میلیارد دلار درآمد نقدی داشته نیز بازهم شاهد گرانی و تورم بوده‌ایم، درنتیجه مشکل کشور ما نبود پول نیست، امیدوارم این رفتار جهادی که در چنین مجموعه‌هایی می‌بینیم نهادینه شود، به‌عنوان یک خدمتگزار تا زمانی که جان در بدن دارم در این مسیر حرکت خواهم کرد.
بخش پایانی سخنان محمدباقر قالیباف ناظر به رهیافتی است که معتقدند مشکلات امروزی کشور نه به دلیل تحریم و سنگ‌اندازی خارجی‌ها   بلکه نشئت‌گرفته از بی‌عملی و بی‌عرضگی مدیران داخلی است. حال اگر این نوع تفکر در انتظار گره‌گشایی غرب هم بنشیند دیگر سنگ روی سنگ بند نمی‌شود ازاین‌جهت باید با کنار گذاشتن «عصای لرزان دیگری» به «زانوی قوی خودی» تکیه کنیم. با بدعهدی مجدد غرب در برجام و تقویم پارادایم مدیریتی «نگاه به داخل» که بنیاد برکت یکی از مصادیق آن است، بوی برکت به مشام می‌شود و ان‌شاءالله پاسخ‌خواهیم گرفت.
 اجازه نمی‌دهیم هیچ نیازمندی بدون واکسن بماند
در ادامه این مراسم محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام  اظهار کرد: نزدیک به  ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در طرح‌های ستاد مشارکت و پشتیبانی فعال دارند و در بحث کرونا همین شرکت‌های دانش بنیان، کشور را نجات دادند و امروز هم واکسنی که در حال ساخت است، توسط همین شرکت های دانش بنیان انجام می‌شود.
محمد مخبر خبر خوشی هم در خصوص آغاز فاز نخست تست انسانی اولین واکسن ایرانی کرونا   داد و افزود: باتوجه به کسب مجوز وزارت بهداشت و طی مراحل موفق تست واکسن، از  ثبت‌نام افرادی که تمایل به مشارکت در مرحله تست نهایی واکسن ایرانی کرونا دارند آغاز می شود.
وی افزود: علاقه‌مندانی که شرایط سنی و جسمی لازم رادارند می‌توانند با مراجعه به سامانه ۴۰۳۰ دراین پروژه ملی ثبت‌نام کنند و با آن‌ها تماس گرفته می شود. وی با بیان این‌که موضوع اصلی، نجات جان انسان‌هاست، گفت: دولت، مجلس و همه دستگاه‌هایی که توان دارند و فکر می‌کنند که می‌توانند یک واکسن ایمن را تا ورود این واکسن به بازار تأمین کنند، موظف به انجام آن هستند. مخبر بیان کرد: معنی کار ما این نیست که واردات انجام نشود، چراکه اگر یک واکسن ایمن در دنیا قابل تهیه است، حتما باید وارد شود. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان این‌که مسیری که ما رفتیم تبعات بسیار کمی دارد، افزود: ما در تمام بخش دارویی و تولیدات بخش کرونا در قیمت‌گذاری و توزیع دخالتی نداریم و همه این‌ها را در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌دهیم و خود وزارت بهداشت این موارد را تعیین می‌کند. وی گفت: در ستاد اجرایی  هیچ وقت در بخش تولیدات دارویی ما سودی را شناسایی نمی‌کنیم و نگاه و رویکردمان در بخش دارویی یک رویکرد اجتماعی است و نگاه اقتصادی نداریم  و به دنبال خدمت به مردم و حفظ جان مردم هستیم.وی گفت: اجازه نخواهیم داد هیچ آدم نیازمندی در کشور به دلیل مسائل مالی از این واکسن نتواند استفاده کند و بخشی را به صورت رایگان در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می‌دهیم.
 در پایان مراسم ۲۸ هزار پروژه زیربنایی، اقتصادی و اشتغالزایی بنیاد برکت، به صورت آنلاین و ویدئو کنفرانسی، به بهره‌برداری رسید.

نویسنده : وحید عظیم نیا |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای قالیباف: بنیاد برکت مصداق «نگاه به داخل» است بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.