فیلم کوتاه؛ مدیومی برای حرف‌های بلند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 74470
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 28 مهر 1401 - 6:34 |
سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در پردیس سینمایی «ملت» آغاز شد

فیلم کوتاه؛ مدیومی برای حرف‌های بلند

سینما مدیومی برای انتقال حس و احساس است تا از پس این حس و احساس، اندیشه‌هایی کوچک که در چارچوب زندگی روزمره تمام آدم‌های جهان جا بگیرد است. مدیومی برای سخن گفتن از خانواده، وطن، عشق، ترس، نفرت، گناه، تلاش و تمام مقولات انسانی‌ای که در زندگی آدمی‌زاد جریان دارد.
فیلم کوتاه؛ مدیومی برای حرف‌های بلند

گروه فرهنگی
سینما مدیومی برای انتقال حس و احساس است تا از پس این حس و احساس، اندیشه‌هایی کوچک که در چارچوب زندگی روزمره تمام آدم‌های جهان جا بگیرد است. مدیومی برای سخن گفتن از خانواده، وطن، عشق، ترس، نفرت، گناه، تلاش و تمام مقولات انسانی‌ای که در زندگی آدمی‌زاد جریان دارد. در این میان اما با فیلم کوتاه، می‌توان حرف‌های بزرگ زد. به عبارت بهتر، با فیلم کوتاه می‌توان بزرگ بودن همین حرف‌های کوچک را به نمایش گذاشت. با فیلم کوتاه، می‌توان عظمت حقیقت‌های کوچکی را که نه رنگ و لعابی از فلسفه دارند و نه از هیچ علم دیگری، نشان داد. فیلم کوتاه مثل ویترینی است که در آن فقط یک کالا وجود دارد، یک کالا با چندین نورافکن روی آن. این مدیوم سینمایی شبیه قالب رباعی در ادبیات فارسی است، از جنس تلنگر است و همچون کنایه؛ نوعی نکته‌سنجی است و نوعی کشف. همچون رباعی که مقصود از آن مصراع چهارم آن است، در فیلم کوتاه هم پایان‌بندی موضوعیت خاصی دارد. فیلم کوتاه، عرصه‌ای برای آغاز فعالیت سینمایی است و جایی برای محک خوردن خلاقیت فیلم‌سازان. خلاقیت، مهم‌ترین لازمه این مدیوم هنری است، نه بازیگران مجرب و متعدد، نه تجهیزات فنی مختلف و نه مکان‌های گوناگون برای فیلم‌برداری. از این جهت، فیلم کوتاه مهم است؛ چون احتمال دارد حین دیدن آن، در حال تماشای روی پا ایستادن‌های آغازین یک فیلم‌ساز نام‌آور آینده باشی. کارگردان‌های بزرگ جهان، کار خود را با دوربین‌های کوچک آغاز کردند و فیلم‌های کوچک. به طوری که کم و بیش، می‌توان ادعا کرد ساخت فیلم کوتاه خوب، نوعی واحد پیش‌نیاز برای فیلم‌ساز شدن است. اما این به معنای اهمیت کم آن به لحاظ هنری نیست. چه فیلم کوتاه، کارکرد ضرب‌المثل و حکایت‌های کوتاه را دارد و به شدت ظرفیت در ذهن نشستن را.
پردیس سینمایی «ملت» تهران از چهارشنبه ۲۷ مهرماه میزبان برگزاری سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، به‌عنوان یکی از مهمترین رویدادهای سینمایی کشور خواهد بود.
آیین افتتاحیه این دوره از جشنواره به سنت هر ساله و به‌دور از زرق و برق‌های مرسوم و بسیار مختصر برگزار شد و طی آن مهدی آذرپندار، دبیر جشنواره به فیلم سازان و مخاطبان خیرمقدم گفت.
به گزارش مهر، در این مراسم که در آغاز اولین سانس اکران فیلم‌های بخش مسابقه ملی این رویداد برگزار شد، آذرپندار خطاب به مخاطبان حاضر در سالن گفت: فقط آمدم تا به شما خیر مقدم بگوییم که تشریف آوردید. حالا سال فیلم کوتاه را تحویل کردید و امیدوارم آیین صله رحم اهالی فیلم کوتاه به خوبی برگزار شود و قهر از خانواده فیلم کوتاه دور باشد. امید داریم در این دوره از جشنواره برای فیلم‌ها بهترین اتفاق بیفتد.
مدیر انجمن سینمای جوانان ایران افزود: ممنونم در این شرایطی که همه از ابعاد آن مطلع هستیم به جشنواره آمده‌اید. برگزاری جشنواره برای این نیست که بگوییم خواسته‌ای بوده و نتیجه‌ای نداده است، بلکه به نظرم در برگزاری این رویداد موفقیتی برای همه وجود دارد؛ برای همه آنهایی که فیلم دارند، برای برگزارکنندگان و برای جامعه فیلم کوتاه. ممنونم که آمدید و امیدوارم بهترین اتفاقات برای همه رخ بدهد. پس از این سخنان که در حضور جمعی از فیلم سازان و مخاطبان علاقه‌مند حاضر در پردیس ملت همزمان با اولین روز اکران فیلم‌ها ایراد شد، جشنواره سی‌ونهم با آغاز اکران فیلم‌های بخش مسابقه سینمای ایران، رسماً آغاز به کار کرد.
چگونه می‌توان به تماشای فیلم‌های جشنواره نشست؟
علاقه‌مندان به سینمای کوتاه می‌توانند از چهارشنبه ۲۷ مهرماه و مطابق با جدول اکران منتشرشده از سوی ستاد برگزاری جشنواره در محل پردیس سینمایی ملت به تماشای فیلم‌های منتخب خود بنشینند.
همچنین اعلام شد که این رویداد برخلاف دو دوره گذشته که به دلیل مواجهه با بحران کرونا امکان گردهم آمدن فیلم سازان و مخاطبان در سالن سینما وجود نداشت، جشنواره هیچ اکران آنلاینی ندارد و همه فیلم‌ها تنها در پردیس ملت روی پرده می‌رود.
وقتی دبیر زیر بار تعطیلی جشنواره نرفت
از نکات مهم درباره این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران، حرف و حدیث‌هایی بود که طی هفته‌های اخیر و متأثر از ناآرامی‌ها در محافل سینمایی مطرح شده بود و می‌رفت تا اصل برگزاری این رویداد را تحت‌تأثیر خود قرار دهد.
این فضاسازی‌ها در حالی بود که پس از دو سال کرونایی، جشنواره سی‌ونهم در تدارک ویژه برای حضور حداکثری اهالی سینمای کوتاه در محفل برگزاری این رویداد قرار داشت و انصراف برخی سینماگران از حضور در جشنواره می‌توانست حاشیه‌هایی را برای آن رقم بزند.
در این شرایط و با تصمیم‌گیری به موقع مسئولان برگزاری، گروهی از سینماگرانی که متقاضی لغو برگزاری جشنواره در شرایط فعلی بودند، با مهدی آذرپندار، دبیر جشنواره به گفت وگو نشستند تا به صورت مستقیم دغدغه‌های خود را مطرح کنند.در آن نشست سینماگران از مساعد نبودن فضا و شرایط برای برگزاری جشنواره گفتند اما آذرپندار تأکید کرد جا به جایی زمان جشنواره به معنای تلاقی زمانی آن با جشنواره‌ها و رویدادهای بین‌المللی دیگر است و در واقع ممکن است به عدم برگزاری جشنواره منجر شود. ضمن اینکه کسی از آینده این اتفاقات و شدت و ضعف آن نیز خبر ندارد. پس به تعویق افتادن جشنواره ممکن نیست.آذرپندار چند روز بعد از این دیدار، در نشست خبری خود صراحتاً عنوان کرد که برخی از فیلم سازان و استادان نشست‌های تخصصی جشنواره به دلیل تهدید و فشارهای مجازی و تلفنی متن انصراف خود را در فضای مجازی نوشته‌اند اما تا دقیقه نود با آنها برای حضورشان مذاکره خواهد شد. او همچنین به این موضوع اشاره کرد که تصمیم آنها برای خروج از جشنواره و البته مواضع‌شان تا جایی که در حیطه اختیارات اوست، تبعاتی برای سینماگران نخواهد داشت.
با وجود تمام این حواشی اما جشنواره سی‌ونهم فیلم کوتاه از صبح دیروز و در موعد مقرر به‌صورت رسمی آغاز به‌کار کرد تا مهمترین رویداد سینمای ایران در حوزه فیلم کوتاه، میزبان سینماگران و مخاطبان فعال در این حوزه باشد.
اکران فیلم‌های سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تا دوم آبان ماه در پردیس سینمایی ملت برقرار خواهد بود.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای فیلم کوتاه؛ مدیومی برای حرف‌های بلند بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.