فوتبال پایه، بی‌نصیب از مهر فدراسیون - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 25936
  پرینتخانه » مطالب روزنامه, ورزشی تاریخ انتشار : 06 مرداد 1399 - 8:10 |
دلایل عدم توجه فدراسیون فوتبال به تیم‌های پایه از زبان محمد احمدزاده؛

فوتبال پایه، بی‌نصیب از مهر فدراسیون

عدم نگاه جدی و ویژه فدراسیون فوتبال به تیم‌های پایه تقریبا در همه ادوار فدراسیون فوتبال وجود داشته است. نه‌تنها در فوتبال، بلکه هر رشته ورزشی هم درصورتی‌که از پایه و اساس شکل نگرفته باشد، نمی‌تواند در آینده موفقیت پایداری کسب کند.
فوتبال پایه، بی‌نصیب از مهر فدراسیون

نفیسه امامی 
عدم نگاه جدی و ویژه فدراسیون فوتبال به تیم‌های پایه تقریبا در همه ادوار فدراسیون فوتبال وجود داشته است. نه‌تنها در فوتبال، بلکه هر رشته ورزشی هم درصورتی‌که از پایه و اساس شکل نگرفته باشد، نمی‌تواند در آینده موفقیت پایداری کسب کند. با در نظر گرفتن این اصل مهم، فدراسیون فوتبال خود را تقریبا وقف تیم ملی بزرگسالان کرده است و بر تیم‌های پایه آن‌طور که شایسته تیم‌های ملی نوجوانان و جوانان است، متمرکز نیست. این در حالی است که تضمین موفقیت در تیم‌های فوتبال بزرگسالان، از طریق بازیکن پروری و ایجاد بسترهای مناسب در تیم‌های پایه شکل می‌گیرد. 
فوتبال پایه در بسیاری از کشورهای صاحب‌سبک فوتبال، موردتوجه ویژه قرار دارد و برای استعدادیابی و رشد بازیکنان از سنین نوجوانی و جوانی هزینه‌های زیادی صرف می‌شود، اما  اين  مبحث، هنوز در ایران جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده و باوجود تلاش‌هایی که صورت گرفته همچنان با چالش‌های جدی روبه‌رو است؛ درحالی‌که با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور، آنچه پرورش استعدادهای قوی را درپی خواهد داشت، توجه به استعدادهای کودکان و نوجوانان در سنین پايین است.
محمد احمدزاده که سابقه سرمربیگری تیم‌های ملی نوجوانان، جوانان و امید را در کارنامه فعالیت خود دارد در گفت‌وگو با «رسالت»، درباره عدم توجه کافی فدراسیون فوتبال به تیم‌های پایه گفت: یکی از دلایل مهمی که فوتبال کشور ما مانند کشورهای اروپایی پیشرفت نکرده است، عدم توجه به تیم‌های نوجوانان، جوانان و امید است. فدراسیون خود را به‌طور کامل در اختیار تیم ملی بزرگسالان قرار داده است و این مسئله سال‌هاست که اتفاق می‌افتد. اهمیتی که فدراسیون به تیم بزرگسالان می‌دهد بسیار بیشتر از تیم‌های پایه است، به‌نحوی‌که حتی ۱۰ درصد توجه خود به تیم ملی بزرگسالان را معطوف به تیم‌های نوجوانان و جوانان نمی‌کند. 
وی اضافه کرد: متأسفانه رؤسای فدراسیون‌ها بقای خود را متکی به وضعیت تیم ملی بزرگسالان می‌دانند. آینده مدیران فدراسیون مبهم است و آن‌ها درصدد هستند با تیم فوتبال بزرگسالان به نتیجه دست پیدا کنند تا مردم و مسئولان بالادستی خود را مجاب کنند كه چهار سال بعد هم در جایگاه ریاست بمانند. این نوع نگاه از سالیان گذشته، فوتبال ما را آزار می‌دهد و عقب‌گرد ما در فوتبال مستقیما به تفکر مدیران و رؤسای فدراسیون‌ها بازمی‌گردد.
سرمربی سابق تیم ملوان با تأکید بر این‌که لازمه پیشرفت در تیم ملی فوتبال بزرگسالان، توجه به تیم‌های پایه است، افزود: هر تیم ملی که بخواهد پیشرفت کند، تیم ملی پایه خود را در بهترین شرایط قرار می‌دهد و بازیکن سازی می‌کند. این روال همیشگی برای تیم‌های بزرگی مانند آلمان، برزیل و اسپانیاست، اما متأسفانه ما از این الگو استفاده نمی‌کنیم و به مربیان تیم‌های پایه به‌خصوص اگر ایرانی باشند، بها نمی‌دهیم. زمانی که به کادر مربیان اهمیت داده نشود و برای تیم هزینه نکنند، هرسال خلأهای زیادی در فوتبال به وجود می‌آید مانند کمبود بازیکن در بعضی از پست‌ها که ما با آن روبه‌رو هستیم. 
وی بابیان این‌که مدیران با تخصص فوتبال در جایگاه تصمیم‌گیری قرار ندارند، گفت: مابعد از دادکان مدیر با تخصص فوتبال در فدراسیون نداشتیم. کفاشیان توانست در چهار سال دوم حضور در فدراسیون به ابعاد مختلف در فوتبال آشنایی پیدا کند که در آن زمان هم با مشکلات مالی روبه‌رو شد. بعد از وی، نگاه مهدی تاج هم در ریاست فدراسیون به دستورات مدیران بالادست بود. وقتی مدیر تخصص فوتبالی نداشته باشد، «بله‌قربان‌گو» می‌شود که پیامد آن آشنایی دیرتر با چالش‌های فوتبال است.  
احمدزاده با اشاره به نقش کی روش در انتخاب بازیکنان جوان برای تیم ملی گفت: کی روش در زمان حضور خود بسیاری از بازیکنان جوان را به تیم ملی دعوت کرد و اگر ما راحت‌تر نسبت به دوره‌های قبلی به جام جهانی صعود کردیم، به دلیل توجهی بود که به تیم‌های پایه شد و همچنين  بازیکنان جوانی که به تیم ملی دعوت شدند. 
وی همچنين اضافه کرد: تیم ملی در اولین جام جهانی با حضور کی روش، از بازیکنان باشگاهی ساخته شد، اما تیم ملی برای چهار سال بعدی به‌تدریج جوان شد و آن را کاملا متحول کرد و شاید دو یا سه بازیکن را از جام جهانی قبل به بازی گرفت. همه داشته‌های آن تیم ملی، نشئت گرفته از تیم‌های پایه بود. کی روش آن تیم ملی را از بازیکنان تیم‌های پایه ساخت به‌طوری‌که می‌توان یکی از اقدامات مثبت فدراسیون در زمان کفاشیان در انتخاب سرمربی را حضور کی‌روش در تیم ملی فوتبال دانست.
احمدزاده بابیان این‌که مشکلات موجود در تیم‌های پایه را از نزدیک لمس کرده است، گفت: فدراسیون در اهمیت قائل شدن به تیم‌های پایه و بالا رفتن ارزش فوتبال در جهان کوتاهی کرده است و برای بهبود شرایط تیم ملی نوجوانان و جوانان فوتبال، نتوانستند نقش مهمی ایفا کنند.   

نویسنده : نفیسه امامی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای فوتبال پایه، بی‌نصیب از مهر فدراسیون بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.