فوتبال ما به یک باتلاق تبدیل شده است - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 38662
  پرینتخانه » مطالب روزنامه, ورزشی تاریخ انتشار : 20 بهمن 1399 - 6:47 |
امیررضا واعظی آشتیانی در گفت‌وگو با «رسالت»:

فوتبال ما به یک باتلاق تبدیل شده است

قرار است انتخابات فدراسیون فوتبال بعد از کش و قوس‌های بسیار و بعد از گذشت یک سال، بالاخره در دهم اسفندماه برگزار ‌شود و همراه با تعیین هیئت‌رئیسه، رئیس جدید هم برای هدایت فدراسیون طی چهار سال آینده مشخص شود.
فوتبال ما به یک باتلاق تبدیل شده است

قرار است انتخابات فدراسیون فوتبال بعد از کش و قوس‌های بسیار و بعد از گذشت یک سال، بالاخره در دهم اسفندماه برگزار ‌شود و همراه با تعیین هیئت‌رئیسه، رئیس جدید هم برای هدایت فدراسیون طی چهار سال آینده مشخص شود. انتخابات اخیر فوتبال در حالی انجام می‌شود که اساسنامه جدید فدراسیون هم اصلاح‌شده و مورد تایید فیفا قرارگرفته است. فوتبال ما در سال‌های اخیر بسیار متضرر شده و بی‌شک یکی از مهم‌ترین دلایل آن حضور مدیرانی است که با تصمیمات غیرحرفه‌ای نه‌تنها به اعتبار فوتبال در عرصه داخلی و بین‌المللی ضربه وارد کرده‌اند، بلکه باعث ایجاد خسارات مالی به جیب مردم و بیت‌المال شده‌اند؛ مدیرانی که شاید فقط برای دیده شدن، هر قراردادی را امضاء کرده‌اند و یا هر تصمیمی را گرفته‌اند که ثمره آن‌ها تشکیل پرونده شکایت علیه فوتبال در مجامع قضائی بین‌المللی بوده است
.  فدراسیون فوتبال اکنون نیازمند مدیری متخصص و متعهد است که آن را از دست‌انداز به وجود آمده خارج کند و بدون اعمال تصمیمات سلیقه‌ای و با اشراف و تسلط به همه ناکارآمدی‌ها این فدراسیون بحران‌زده را به ساحل آرامش هدایت نماید.  
 روزمرگی در فوتبال
امیررضا واعظی آشتیانی  مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال در گفت‌وگو با «رسالت» درباره انتخاب رئیس جدید فدراسیون فوتبال در اسفندماه گفت: فوتبال کشور ما تبدیل به یک باتلاق شده که عبور از آن بسیار مشکل است و در چنین شرایطی بعضی از افرادی که دررسیدن فوتبال به وضعیت فعلی نقش داشتند، کاندیدای این دوره ریاست فدراسیون شده‌اند. سوابق مدیریتی تعداد دیگری از کاندیداها نیز نشان می‌دهد در موقعیت‌های گذشته بیشتر مدیران خنثی بوده‌اند که فقط منصبی را اشغال کرده‌اند. 
وی ادامه داد: درصورتی‌که مدیرانی از جنس موارد ذکرشده در منصب ریاست فدراسیون فوتبال حاضر شوند، روزمرگی فوتبال ما ادامه پیدا می‌کند و اگر خیلی همت شود، بتوانند بخشی از باتلاق فعلی را خشک کنند. برای آنکه فوتبال ما بتواند از این مرحله عبور کند، باید پایه‌های فدراسیون مبتنی بر کار کارشناسی محکم شود که لازمه انجام چنین کاری حضور مدیرانی فکور و شجاع است.
واعظی آشتیانی تصریح کرد: رئیس فدراسیون فوتبال باید راهکارهای ورود به بحران را به خوبی بلد باشد و بتواند شرایط بحرانی را به خوبی مدیریت کند و درعین‌حال به توصیه‌های کارشناسان توجه داشته  و از توانایی لابی کردن در عرصه بین‌المللی و برقراری ارتباط با قوای سه‌گانه کشور برخوردار باشد. فوتبال تبدیل به پدیده‌ای شده که به‌تنهایی می‌تواند در ارکان اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی تأثیرگذار باشد و با آن‌ها ارتباط برقرار کند. 
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال با تأکید بر اینکه فدراسیون فوتبال نیاز به تدوین استراتژی‌های قوی دارد که قابلیت اجرا و باورپذیری داشته باشد، افزود: با وجود استراتژی می‌توانیم به چشم‌انداز مدنظر در فوتبال برسیم که رسیدن به این هدف مستلزم حضور مدیرانی فکور است.
وی اضافه کرد: در شرایط فعلی فارغ از هرگونه اظهارنظر غیرمنصفانه، امیدوار به انجام اتفاقات بزرگ در فوتبال نیستم، زیرا افرادی که برای ریاست فدراسیون و یا هیئت‌رئیسه ثبت‌نام کرده‌اند، شاخصه‌های یک مدیر فکور را ندارند و اگر خیلی هنرمند باشند بتوانند وضع موجود را به همین منوال اداره کنند و یا در صورت داشتن توانمندی بالا، بخشی از باتلاق فعلی فدراسیون را که توسط مدیران قبلی به وجود آمده، خشک کنند. 
واعظی آشتیانی با انتقاد از شیوه‌های مدیریت در بخش‌های مختلف جامعه گفت: عده‌ای نه‌تنها در فوتبال، بلکه در بخش‌های مدیریتی کشور علاوه بر اینکه ژست مدیریت می‌گیرند، به این باور رسیده‌اند که به اصطلاح دوباره باید چرخ را اختراع کنند، به این معنا که از تجربیات مدیران قبلی استفاده نمی‌کنند و همه تصمیمات مثبت یا منفی را حذف کرده و دوباره از پله اول حرکت می‌کنند.
وی اظهار کرد: سازمان‌های ما تبدیل به موش آزمایشگاهی شده‌اند که هر مدیر جدیدی که به آن وارد می‌شود، روش‌های جدیدی را در آن پیاده می‌کند و با این کار چالش جدی در عرصه اجرایی به وجود می‌آورد، درحالی‌که باید از اقداماتی که مورد تایید است، بهره‌برداری شود و یا قسمت‌های چالش‌برانگیز  آن حذف گردد.
واعظی آشتیانی با اشاره به اینکه ورزش در کشور ما هیچ چشم‌انداز جدی ندارد، افزود: کشور ما دارای چشم‌انداز ۲۰ ساله است، اما تعداد زیادی از مدیران ما با آن بیگانه هستند و به همین علت نمی‌دانند ورزش در ۲۰ سال بعد باید در کجا قرار بگیرد. متأسفانه ما برای فوتبال چشم‌انداز ۵ ساله هم نداریم چه برسد به چشم‌انداز ۲۰ ساله.
وی در پایان سخنانش بیان کرد: بیشتر تصمیمات مدیران ورزشی ما سلیقه‌ای است و اکثرا می‌خواهند فدراسیونی که تعلق به یک ملت دارد و از بیت‌المال ارتزاق می‌کند را به این شکل اداره کنند. تا زمانی که چنین نگاهی وجود داشته باشد، هیچ اتفاق مثبتی در عرصه ورزش کشور  رخ نخواهد داد.  ​​​​​​​

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای فوتبال ما به یک باتلاق تبدیل شده است بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.