فقر فرهنگی همچنان در فوتبال بیداد میکند
لیگ برتر فوتبال کشور آغاز شده است و در این مدت کوتاه آنچه که بیش از همه نگاهها را به خود معطوف ساخته فحاشیها، رفتارهای غیرورزشی و توأم با خشونت و بیاحترامی است که در خلال بازیهای لیگ برتر فوتبال شاهد آن هستیم. جالب آنجاست که هیچکدام از مربیان یا بازیکنان در قبال رفتارهای غیراخلاقی که در برابر دوربینها از خود نشان میدهند نهتنها عذرخواهی نمیکنند بلکه خود را هم محق میدانند.
در این میان کمیته انضباطی و کمیته اخلاق فوتبال هم هیچ واکنشی نسبت به این اتفاقات بروز نمیدهد و سیاست سکوت را در پیش گرفته است. نتیجه چنین رفتار منفعلانهای بروز رفتارهای ناشایست و درعینحال غیرحرفهای از سوی بازیکنان، مربیان و مدیران است.
بیژن ذوالفقارنسب مربی باسابقه فوتبال در گفتوگو با «رسالت»، درباره افزایش رفتارهای خشونتآمیز در صحنههای ورزشی بیان کرد: کشور شرایط قابل قبولی ازنظر روحی و روانی ندارد. در حدود یک سال است که جامعه درگیر بیماری کرونا شده و بسیاری را درگیر خودش کرده است. علاوه بر این در مسابقات ورزشی هم برخوردها و جدالهایی دیده میشود که در آن مربیان و بازیکنان جوان نسبت به هر حرکتی، واکنش خشونتآمیز از خود نشان میدهند و این چالش را در بازیهای هفتگی لیگ فوتبال شاهد هستیم.
ذوالفقارنسب ادامه داد: در این اواخر مربیانی که سابقه پرخاشگری در زمین مسابقه را نداشتند، بهطور مکرر رفتارهای توأم با عصبانیت و خشونت نسبت به داور و بازیکنان از خود نشان میدهند که این نشاندهنده وجود هیجان کاذب در آنهاست.
وی با اشاره به عدم وجود فرهنگ مناسب و شکلگیری رفتارهای هیجانی در مسابقات ورزشی افزود: دلیل ناسازگاری و پرخاشگری مربیان و بازیکنان به دلیل وجود فقر فرهنگی و مشکلاتی از این جنس است که جامعه ما به آن دچار شده است. هیچ روانشناسی در کلاسهای آموزشی تربیت مربی و بازیکنان درباره پرهیز از خشونت و راهکارهای مقابله با آن توضیحی داده نمیشود. اگر به فرهنگ ورزشی کشور توجهی نشود، تبعات آن دامن همه را خواهد گرفت.
این مربی باسابقه فوتبال اضافه کرد: در فرهنگ ورزشی فعلی هر بازیکن و مربی خود را برتر از دیگران میداند و اشتباه خود را در برخورد با حریف یا داور نمیپذیرد.
وی با اشاره به اینکه صحنههای خشونتآمیز ورزشی باعث بدآموزی در خانوادهها میشود، افزود: بسیاری از والدین مخالف پخش مستقیم مسابقات از تلویزیون هستند که در آنها درگیری و خشونت بهوفور دیده میشود. در یک سال گذشته تاکنون خشونت در ورزش ما افزایش پیدا کرده است و این ضرورت احساس میشود که دانشگاهها، وزارت ورزش و جوانان و فدراسیونهای ورزشی از طریق کلاسهای روانشناسی، خویشتنداری، صبر و پرهیز از خشونت و بدرفتاریهای فیزیکی را به بازیکنان و مربیان آموزش دهند.
ذوالفقارنسب در پایان سخنانش تصریح کرد: واکنشهای خشونتآمیز مانند ویروس در مدت کوتاهی وارد نشده، بلکه طی زمان و بهتدریج به بدنه ورزش کشور تزریق شده است. برای جلوگیری از بروز رفتارهای خشونتآمیز در ورزش از طریق آموزش رفتارهای مناسب بهمرورزمان جایگزین حرکات نامناسب خواهد شد. با وجود برنامههای مدون و برنامهریزی در درازمدت میتوان از اشاعه حرکات نادرست درصحنه ورزش جلوگیری به عمل آورد.
بیژن ذوالفقارنسب , فوتبال , لیگ برتر ایران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.