فصل جدید تقنین در گام دوم - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 22614
  پرینتخانه » سرمقاله, یادداشت تاریخ انتشار : 10 خرداد 1399 - 23:16 |

فصل جدید تقنین در گام دوم

چهارشنبه گذشته با پیام رهبری معظم انقلاب فصل جدیدی از قانون‌گذاری، نظارت و تعامل قوا برای كارآمدی بیشتر نظام شكل گرفت.
فصل جدید تقنین در گام دوم

|محمدكاظم انبارلویی| 
چهارشنبه گذشته با پیام رهبری معظم انقلاب فصل جدیدی از قانون‌گذاری، نظارت و تعامل قوا برای كارآمدی بیشتر نظام شكل گرفت.
این شكل‌گیری بی‌تردید در قاب بیانیه گام دوم انقلاب خواهد بود.
براساس این پیام قرار است مجلس نقطه امید مردم و نقطه اتكای مجریان كشور باشد و با حضوری فعال و منظم، نبض در رأس امور بودن را با پاكدستی، امانتداری و انقلابیگری در دست گیرد.
همان‌طور كه رهبری فرمودند «قانون» راه و مسیر كشور به سمت قله‌هاست. شرط این كه این مسیر، عالمانه طی شود این است كه نمایندگان محترم «حكیمانه» قانون وضع كنند.
قرار است مجلس یازدهم روی اقتصاد و فرهنگ به عنوان دو دستوركار مهم متمركز شود و با تعامل برادرانه با قوه مجریه و قضائیه به سؤالات بی‌پاسخ در باب معیشت مردم و نیز مطالبات حقیقی مردم و رهبری پاسخ دهد.
برخلاف سوزن‌بانی اصلاح‌طلبان بدخیم و بوق‌های استعماری و ارتش رسانه‌ای دشمن، مجلس قرار است تصویری از حكمرانی خوب با تدوین قوانین حكیمانه، فصل جدیدی از نشاط و كارآمدی و تغییر را رقم بزنند.
۱۷۵ نماینده جدید و تازه‌نفس به مجلس راه یافته‌اند كه ۶۰ نفر آنها كمتر از ۴۰ سال دارند. مفهوم آن این است كه یك بدنه قوی، جوان و پرانرژی پا به این عرصه گذاشته‌ تا متضمن در رأس امور بودن مجلس باشند. ۳۲ نماینده روحانی با تحصیلات عالی راه‌یافته به مجلس، پاسداری از مبانی اسلام و قانون اساسی را در سطحی ویژه پاسداری و نگاهبانی خواهند كرد. ۱۶ زن نماینده مجلس روی حقوق زنان و خانواده تمركز كنند. این مجموعه، استعداد آن را دارد كه یك مجلس قوی را در ایران قوی نمایندگی نماید.مجلس یازدهم قرار نیست یك مجلس مسئله‌پاك‌كن یا مجلس‌ساز باشد. قرار است این مجلس، پاسخگو و برای هر مشكل كشور به سمت حل مسائل پیش رود.
مجلس قرار است در امر مبارزه با فساد، روش آشتی‌ناپذیر و عدم چشم‌پوشی داشته باشد و در امر نظارت، با وجود دستگاه عریض و طویل دیوان محاسبات به هیچ وجه كوتاه نیاید. مجلس قرار است ضمن «اكنون‌نگری» از «آینده‌نگری» هم غفلت نكند و این هر دو را در بستر «آرمانگرایی» دنبال نماید.
مجلس قرار است یك لحظه از كید و خصومت‌ورزی غرب به‌ویژه آمریكا غفلت نكند و دشمن‌ستیزی ملت را به درستی نمایندگی كند.
​​​​​​​و  بالاخره قرار است مجلس را یك تیم با عقلانیت سیاسی و عقل جمعی اداره كند. تمامی لوازم این چشم‌اندازها در مجلس با شكل‌گیری هیئت‌رئیسه جمع است.
مجلس یازدهم در فضایی شكل گرفت كه كروناویروس حضور خود را در بسیاری از كشورها ازجمله ایران كم‌كم نشان می‌داد و آثار خود را در سطح مشاركت باقی گذاشت، اما همین تعداد نفراتی كه پای صندوق‌های رأی آمدند، به احترام خون پاك شهید قاسم سلیمانی در پاسداری از امنیت و نوامیس كشور حضوری معنادار در تهران و شهرستان‌ها داشتند. نگارنده در اولین تفسیر از رأی ملت در مورد نفر اول در تهران در سرمقاله «رسالت» عرض كردم مردم شبیه‌ترین فرد به شهید سردار سلیمانی را به عنوان نفر اول برگزیدند. او سردار فهرست وحدت بود و نمایندگان مجلس پنج شنبه گذشته با همین نگاه رئیس مجلس را انتخاب كردند. فراكسیون ائتلاف جبهه مردمی انقلاب اسلامی هم در تعامل و سیاست‌ورزی درست به همین نگاه رسیدند.
اكنون مجلس به دست كسی سپرده شده  كه قرار است با تیم منتخب، مجلس را در جایگاه رأس امور همچنان نگاهبانی كند.
دكتر محمدباقر قالیباف از جوانی كارنامه‌ای روشن در ایام دفاع مقدس باقی گذاشته. او افتخار در فرماندهی یك لشکر الهی از یاران خراسانی رهبری را در كارنامه جهادی خود دارد. در ایام تصدی در نیروی هوایی سپاه و فرماندهی نیروی انتظامی با حكم مقام معظم رهبری، ركوردی از خدمت در حوزه امنیت كشور دارد.
او در ایام تصدی پست شهرداری تهران كه بیش از یك دهه طول كشید، تصویری از یك مجری كارآمد را به نمایش گذاشت. امروز شهروندان تهرانی هنوز از خدمات وی در پارك‌ها، بزرگراه‌ها، تنظیم درست ترافیك و… برخوردارند. او با رأی نمایندگان ملت ایران در مجلس و با رأی اول مردم تهران در كرسی ریاست مجلس یازدهم از حوزه «اجرا» به حوزه «تقنین» پای گذاشته است.  سوابق او نشان می‌دهد او حتما می‌تواند توفیق‌های گذشته را تكرار كند.
اولین وظیفه او و دیگر نمایندگان مجلس عمل به همین شعاری است كه در انتخابات توسط شورای ائتلاف مطرح شد؛ یعنی «نجات اقتصاد ایران!»
عملی كردن این شعار نیاز به یك تئوری كارآمد در قالب یك طرح یا طرح‌هایی و عنایت ویژه به لوایح دولت ازجمله لایحه بودجه همین امسال و سال آینده دارد.
رهبر معظم انقلاب در پیام خود به مجلس روی اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی تكیه كردند و به‌طور مشخص فرمودند مجلس باید اقتصاد و فرهنگ را به عنوان دو اولویت مهم كشور در نظر بگیرد و در حوزه اقتصاد به طور مشخص فرمودند در مورد 
۱- صیانت از ارزش پول ملی
۲- مهار تورم
۳- ایجاد اشتغال به‌ویژه برای جوانان
۴- اهتمام به تولید ملی
۵- جلوگیری از اسراف و تبذیر متمركز شوند 
ریاست محترم مجلس و نمایندگان عزیز ملت ایران كه از جای‌جای كشور به مركز قانون‌گذاری راه یافته‌اند، باید بدانند چشم روی چشم بگذارند،‌دوره نمایندگی تمام می‌شود و باید از همه لحظات و ساعات كاری خود برای عمل به سوگند نمایندگی استفاده كنند تا در پایان كار كارنامه‌ای خداپسندانه و مورد رضایت مردم داشته باشند.

نویسنده : محمدكاظم انبارلویی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای فصل جدید تقنین در گام دوم بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.