فروپاشی آشیانه شیطان
انحلال کابینه جنگ رژیم صهیونیستی منجر به تشدید اختلافات درون دولت رژیم صهیونیستی خواهد شد و کابینه بیش از پیش شکننده خواهد شد. استمرار این وضعیت می تواند منجر به سقوط کابینه و انتخابات زودهنگام شود . بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پی اختلافات درخصوص اداره جنگ با بنی گانتس و گادی آیزنکوت که منجر به خروج آنها از کابینه جنگی شده بود، این کابینه را منحل کرد. این تحول سیاسی مهمی در فضای سیاسی رژیم صهیونیستی محسوب می شود چرا که به طور مستقیم به نحوه اداره جنگ غزه و همچنین تحولات جنوب لبنان ارتباط دارد.
فرامتن انحلال کابینه جنگ در تل آویو
در وهله اول، کابینه جنگی در این ۸ ماه محل اتخاذ تصمیمات راهبردی بود و با توجه به حضور بنی گانتس به عنوان مهمترین چهره اپوزیسیون و آیزنکوت، فرمانده اسبق ستادکل تجلی وحدت داخلی اسرائیلیها بود. با انحلال این کابینه عملا وحدت داخلی نیز به محاق رفت و اکنون ائتلاف موسوم به بلوک دولت با جدیت بیشتری با تصمیمات جنگی کابینه مخالفت خواهد کرد.در وهله دوم، انحلال کابینه جنگی بهجای ترمیم آن از طریق افزودن وزرای دیگر همچون ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی و بتسلائل اسموتریچ، نشان داد که می خواهد به تنهایی تصمیمات جنگ را اتخاذ نماید. این درحالی است که بن گویر و اسموتریچ برای پیوستن به این کابینه بسیار مشتاق بودند اما بهنظر می رسد که نتانیاهو این دو وزیر تندرو را مشکل ساز و مانع از محاسبات مدنظر خودش می دانسته است.عدم ترمیم کابینه جنگی هرچند تصمیم گیری را برای نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر جنگ تسهیل می نماید
ولی مسئولیت تصمیمات را نیز به طور کامل بر دوش نخست وزیر قرار می دهد. از این رو انتظار می رود که بن گویر و اسموتریچ بیش از پیش نسبت به تصمیمات بر نخست وزیر فشار وارد نمایند و نوک انتقادات کاملا به سوی وی خواهد بود. این درحالی است که با توجه به ائتلافی بودن کابینه، در صورت عدم اجرای خواستههای این دو وزیر، وضعیت شکننده ای درباره دولت رخ بدهد.
اختلافاتی که ادامه دارد
در وهله سوم، این مسئله را باید مدنظر داشت که بنیامین نتانیاهو با یوآو گالانت وزیر جنگ خود که هم حزبی وی محسوب می شود، اختلافات جدی دارد. گالانت درباره چشم انداز سیاسی غزه پس از جنگ و همچنین وضعیت جبهه شمالی با نتانیاهو دارای اختلافات است وحتی برخی منابع رسانهای مدعی شده بودند که این دو نفر باهم صحبت نمیکنند. این درحالی است که اکنون تصمیمات اصلی باید توسط آنها اتخاذ شود.در چنین شرایطی دو سناریو قابل تصور است، استمرار کجدار و مریز وضعیت کنونی در دو جبهه جنوبی و شمالی که احتمالا منجر به تشدید اعتراضات خیابانی و فشارهای سیاسی به کابینه خواهد شد. چراکه از یکسو مخالفان دولت با حضور گانتس بر فشار اجتماعی خود افزودهاند و انحلال پارلمان را به عنوان هدف خود مدنظر دارند. در درون کابینه هم اختلافات ادامه دارد و بن گویر و اسموتریچ بر فشار خود علیه نخست وزیر که به تنهایی بار مسئولیت تصمیمات را برعهده دارد، می افزایند.سناریو دوم، مبتنی بر تئوری سنتی در سیاست رژیم است که در مواجه با چالش های داخلی راه گریز را در خارج از مرزها می بیند. در این چارچوب بنیامین نتانیاهو برای جلب نظر وزرای تندرو و تحکیم وضعیت شکننده کابینه عملیات نظامی علیه لبنان را آغاز نماید. در این چارچوب این احتمال وجود دارد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای نجات از سقوط کابینه و انتخابات زودهنگام که می تواند پایانی بر عمر سیاسی وی باشد، دست به قمار جدیدی در مرزهای شمالی بزند.
شکست ترکیبی صهیونیستها
یک رسانه عبری زبان اذعان کرد، اسرائیل در حال حاضر وارد جنگ فرسایشی چند جبههای شده است که هیچ کس نمیداند چه هزینههای را برایش به بار خواهد آورد. روزنامه عبری زبان گلوبس در گزارشی اذعان کرد، اسرائیل در حال حاضر وارد جنگ فرسایشی در چند جبهه شده است که نمیداند در پایان آن چه هزینههایی را متحمل خواهد شد.
این رسانه عبری زبان افزود: اسرائیل به طور اعم و ساختار نظامی ـ امنیتی آن به طور اخص در تقاطع پیچیدهای ایستاده است، چون بعد از هشت ماه تهاجم مستمر به نوار غزه و با وجود اشغال اکثر مناطق آن، هنوز خبری از شکست حماس نیست، علاوه بر آن ظاهرا جنگ شمشیرهای آهنین بیش از آنکه جنگی با هدف مشخص و نهایی در یک پروسه خاص باشد، به چیزی شبیه به جنگ فرسایشی چند جبههای در جنوب و شمال تبدیل شده است.به اعتراف گلوبس، در چارچوب همین سردرگمی است که روز شنبه ۸ نظامی اسرائیل به طور همزمان از پای در آمدند، این سومین باری است که از ابتدای جنگ نظامیان اسرائیلی در حادثه خطرناکی در داخل یک نفر بر زرهی کشته میشوند.چند ساعت کوتاه بعد از آن هم خبر کشته شدن ۳ نظامی دیگر منتشر شد تا مشخص شود، با وجود گذشت هشت ماه از آغاز جنگ هیچ کس دقیقا نمیداند که این جنگ به کدام سمت و سو میرود.
سرتیپ بازنشسته عامیر اویوی، جانشین سابق فرمانده لشکر غزه و فرمانده دانشکده مهندسی نظامی ارتش اسرائیل به گلوبس گفت: استراتژی حملات انجام گرفته توسط اسرائیل نظامیانش را به خطر میاندازد، اگر شما نتوانید فشار مستمری را ایجاد کنید، تحت فشار قرار گرفته و امکان سازماندهی مجدد را از دست میدهید و همین امر باعث میشود تا خطر علیه نیروهای شما افزایش پیدا میکند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، جنگ فرسایشی قواعد خاص خود را دارد، چه در بعد تاکتیکی و چه در بعد اقتصادی شرایط و ویژگیهایی مخصوصی دارد.اما اگر جنگ کلاسیک یا عملیات نظامی محدود باشد، یعنی چیزی مانند آنچه که طی دو دهه گذشته در نوار غزه شاهد آن بودیم، نقطه آغاز و پایان مشخصی برای جنگ وجود دارد، اما جنگ اینجا متفاوت است، از اینرو چه در بازار و چه در شرکتهای اقتصادی و حتی ساختارهای اقتصادی دولتی نیز امکان پیش بینی و رسم نمودارهایی که بتواند حجم زیانهای اقتصادی را پیش بینی کند، وجود ندارد.از این رو میتوان گفت که این سردرگمی در مشخص کردن زمان بندی پایان جنگ، نه تنها به ارتش ضربه وارد میکند بلکه باعث فرسایش قدرت جامعه و اقتصاد میشود تا پرسشهایی در رابطه با میزان تاب آوری اقتصاد در ادامه پشتیبانی از جنگی که مدتش به درازا کشیده، مطرح گردد، به ویژه که کسر بودجه تراکمی ۱۲ ماه گذشته منتهی به ماه می به حدود ۱۳۷٫۷ میلیارد شیکل رسیده و افزایش نقطه به نقطه ۰٫۳ درصدی را از تولید ناخالص ملی نسبت به ماه قبل از آن آوریل به ثبت رساند و در کل به حدود ۷٫۲ درصد از درآمد ناخالص ملی رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.