فرهنگ‌سازی با‌ برند ایرانی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 27121
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 22 مرداد 1399 - 22:52 |
بررسی شرایط بازار نوشت‌افزارهای داخلی در روزهای کرونایی؛

فرهنگ‌سازی با‌ برند ایرانی

در روزهایی که شیوع کرونا تمامی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی را مختل کرده موضوع آموزش و نحوه ادامه تحصیل دانش آموزان نیز تحت‌الشعاع این موضوع قرار دارد و مشخص نیست آیا مدارس در زمان مقرر بازگشایی خواهند شد یا نه. در سال‌های قبل نزدیک شدن به شهریورماه همراه بود باذوق و شوق دانش آموزان برای خرید لوازم‌التحریر و در این میان خانواده‌ها نیز براساس توان مالی خود تلاش می‌کردند تا با توجه به علایق و سلایق فرزندانشان نسبت به خرید این محصولات اقدام نمایند.
فرهنگ‌سازی با‌ برند ایرانی

حسن شجاعی- دبیر گروه فرهنگی
در روزهایی که شیوع کرونا تمامی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی را مختل کرده موضوع آموزش و نحوه ادامه تحصیل دانش آموزان نیز تحت‌الشعاع این موضوع قرار دارد و مشخص نیست آیا مدارس در زمان مقرر بازگشایی خواهند شد یا نه. در سال‌های قبل نزدیک شدن به شهریورماه همراه بود باذوق و شوق دانش آموزان برای خرید لوازم‌التحریر و در این میان خانواده‌ها نیز براساس توان مالی خود تلاش می‌کردند تا با توجه به علایق و سلایق فرزندانشان نسبت به خرید این محصولات اقدام نمایند. دراین‌بین چند موضوع، هم‌خانواده‌ها و هم متولیان فرهنگی و آموزشی کشور را نگران می‌کرد که این نگرانی تا این روزهای کرونایی نیز همچنان ادامه دارد. یکی موضوع گرانی لوازم‌التحریر و دیگری القاء فرهنگی که از طریق تصاویر و محتوای نقش بسته بر این وسایل به دانش‌آموزان منتقل می‌شود.
با نگاهی به بازار ۶هزار میلیارد  تومانی لوازم‌التحریر در کشور درمی‌یابیم که این عرصه فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی از یک‌سو و نیز فرهنگ‌سازی برای نسلی است که آینده‌ساز کشور تلقی می‌شود. بااین‌که در این زمینه دغدغه‌ها بسیاری وجود دارد اما هنوز بیش از ۶۰درصد محصولات این حوزه وارداتی بوده و معنایش این است که دانش‌آموزان ما در  معرض تهدیدات مستقیم فرهنگی از طریق محتوای نقش بسته بر محصولات لوازم‌التحریر قرار دارند و تلاش برای مقابله با این موضوع تقریبا کاری دشوار محسوب می‌شود.
در این عرصه رقابت تولیدکنندگان داخلی با همتایان خارجی کاری بسیار دشوار است و باوجود تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی کشور تولید محصولات مشابه و درعین‌حال باکیفیت همتی بزرگ و عزمی جزم را می‌طلبد.
این اتفاق درحالی روی می‌دهد که در برخی محصولات به دلایل مختلف هنوز امکان تولید محصول ایرانی وجود نداشته و اقلامی نظیر مداد، اتود، روان‌نویس، پانچ و … همچنان از خارج وارد می‌شوند.
به نظر می‌رسد با توجه به فعالیت مستقیم بیش از ۷هزار نفر و حدود ۱۰ هزار نفر به‌طور غیرمستقیم در این صنعت نیاز باشد تا دولت و وزارت صمت با نگاه ویژه‌تری به این حوزه نگاه کرده و زمینه افزایش تولید داخلی را فراهم آورند.
در همین زمینه طی روزهای اخیر شاهد برگزاری جشنواره سراسری نوشت‌افزار ایرانی،اسلامی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی هستیم تا از این منظر میزان توان تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان داخلی این صنعت بیشتر موردتوجه قرارگرفته و خانواده‌ها برای خرید محصولات داخلی ترغیب شوند.
محمد یقینی مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی، اسلامی در گفت‌وگو با «رسالت» در خصوص دلایل برگزاری این جشنواره و جایگاه نوشت‌افزار ایرانی در بین خانواده‌ها گفت:  از بعد فرهنگی نوشت‌افزار باید گفت که دانش‌آموزان در طول ۱۲ سال تحصیل روزی حداقل ۱۰ تا ۱۲ ساعت با نوشت‌افزار دست‌به‌کار هستند و الگوپذیری بالایی در این ۱۲ سال دارند و تحقیقات نشان داده است که کودکان به دلیل این ارتباط بسیار زیاد از نوشت‌افزارها تأثیرپذیرند و ازلحاظ بازارسازی فرهنگی، نوشت‌افزار از پر گردش‌ترین محصولات است. ضمن این‌که گزارش‌های رسیده حاکی از آن است در ایام کرونایی بااین‌که مدارس فعال نبودند اما استفاده از نوشت‌افزارها کاهش پیدا نکرده و به‌ویژه در مقاطع ابتدایی و راهنمایی که تکلیف محور هستند همانند قبل از آن‌ها استفاده می‌شده است.
وی ادامه داد: پیش از «ایران نوشت» و تولید نوشت‌افزار ایرانی،اسلامی تولیدکنندگان ایرانی، برای فروش محصولات خود از برند‌های تقلبی غیر ایرانی استفاده می‌کردند، اما حال باافتخار از برچسب تولیدشده در ایران استفاده می‌کنند و این یعنی جریان ایران نوشت توانست تولید ایرانی را از یک ضد ارزش به ارزش تبدیل کند و تولیدکنندگان متعددی به ایجاد برند ایرانی اقدام کردند.
مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی،اسلامی با اشاره به شیوه برگزاری این دوره از جشنواره ایران نوشت با توجه به شیوع ویروس کرونا گفت: نمایشگاه ایران نوشت ۷ سال در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد، اما سبد نوشت‌افزار تعطیل‌بردار نیست و از همین جهت جشنواره سراسری ایران‌نوشت را شروع خواهیم کرد.
یقینی خاطرنشان کرد: در این جشنواره محصولات ایرانی،اسلامی از طریق چند فروشگاه اینترنتی و فروشگاهای محلی سراسر کشور که تمایل به فروش این نوع نوشت‌افزار دارند به فروش می‌رسند و تمام اطلاعات این فروشگاه‌ها در سایت ایران‌نوشت ثبت و موجود است.
مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی گفت: مجموعه نوشت‌افزار از فعالیت‌های پویش‌های مختلف برای مناطق محروم سعی دارد ۵۰۰ هزار بسته فرهنگی نوشت‌افزار را با کمک مردم و ستاد اجرایی حضرت امام(ره) میان مردم توزیع کند.
محمد یقینی گفت: معمولا در زمان برگزاری این دست از نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها، فروشگاه‌ها قشر مظلومی هستند و همیشه معترض بودند و این جشنواره فرصت مناسبی است برای این افراد که نقش اصلی را در چرخه فروش نوشت‌افزار ایفا می‌کنند تا بتوانند در سراسر کشور خدمت بگیرند.
یقینی اظهار داشت: امسال تمرکز مجمع و تولیدکنندگان در ایجاد طرح‌هایی با محتوای کرونا ارج نهادن به مقام حوزه سلامت در محصولات دفتر، کیف و… است و به‌عنوان اولین سال تحصیلی طرح‌هایی را درباره حاج‌قاسم سلیمانی داشته‌ایم که امیدواریم در این راه قدم‌های بهتری برداریم.
وی اظهار داشت: پلتفرم مشترکی راه‌اندازی شد تا کسانی که محتوایی ایرانی تولید می‌کنند در این پلتفرم هم می‌توانند وارد شوند که اثرگذاری این فعالیت در حوزه نوشت‌افزار چندین برابر می‌شود.

نویسنده : حسن شجاعی - دبیر گروه فرهنگی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای فرهنگ‌سازی با‌ برند ایرانی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.