فرصت یکهفتهای به بانک مرکزی
|حانیه مسجودی|
طبق صحبتهای رئیسجمهور و رئیسکل بانک مرکزی نوسانات شدید نرخ ارز مقطعی است و به گفته عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پس از تشکیل کارگروهی مشترک بین بانک مرکزی و این کمیسیون، بانک مرکزی یک هفته فرصت دارد برنامه برونرفت از وضعیت فعلی را تهیه و به کمیسیون اقتصادی ارائه دهد.
طی نشست مشترکی که بین کمیسیون اقتصاد با رئیسکل بانک مرکزی در روز سهشنبه (سوم تیرماه) برگزار شد، نوسانات شدید بازار ارز و دلایل آن موردبررسی و تصمیماتی فوری برای کنترل نرخ ارز گرفته شد.
*بانک مرکزی مکلف شد طی هفته آتی، برنامه جدید کنترل نوسانات نرخ ارز را ارائه دهد
محسن علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در تشریح موضوعات بررسیشده در این جلسه به« رسالت» میگوید: رئیس مجلس جلسه دیگری برایش پیش آمد و به این جلسه نرسید. اما نایبرئیس او در جلسه حضور داشت. جلسه کمیسیون اقتصادی با حضور رئیسکل بانک مرکزی برگزار و در مورد سه موضوع تصمیماتی گرفته شد. نخست اینکه کارگروه مشترکی بین کمیسیون اقتصادی و بانک مرکزی برای بررسی راهکارهای برونرفت از چالش فعلی قیمت ارز تشکیل شود. دومین موضوع این بود که بانک مرکزی مکلف شد طی یک هفته، برنامههای دقیق و جدید خود را برای کنترل نوسانات قیمت ارز به کمیسیون ارائه دهد.
وی بابیان اینکه ارزهای دیجیتال موضوع سومی بود که در این جلسه مطرح شد، افزود: بانک مرکزی اعلام کرد که آمادگی اجرای آيیننامه ارزهای دیجیتال را فراهم کرده است و قرار شد خودشان بهطور دقیقتر نتایج آن را اعلام کنند. درنهایت تصمیم این بود که مورد به مورد پیش برویم و پیشنهادات بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی به ادبیات مشترکی برسد تا راهکارها را تا زمان ثبات بازار ارز دنبال کنیم. با توجه به اینکه روز کاری مجلس تمامشده است از شنبه کارها بهطور فشرده پیگیری میشود.علیزاده خاطرنشان کرد که عمده مباحث مطرحشده در این جلسه به موضوعات کلی دلایل نوسانات بازار ارز مربوط میشد و رئیسکل بانک مرکزی از وضعیت ارز موجود در بازار ذخایر ارزی و علل افزایش قیمت ارز گزارشی ارائه داد.عضو کمیسیون اقتصادی در واکنش به اینکه آیا مسئله محدودیت منابع ارز کشور موردبررسی قرار گرفت و کمبود آنها باعث افزایش نرخ دلار است؟ گفت: رئیسکل بانک مرکزی تأکید کرد که هیچ محدودیتی ازلحاظ تأمین ارز موردنیاز کالاهای اساسی نداریم و ذخایر ارزی کافی است و نگرانی بابت این قضیه وجود ندارد. باوجود بررسی برخی دلایل نوسانات نرخ ارز کسی نمیتواند بهطور مشخص بگوید علت آن چیست. اما بخشی از آن تأثیر تحریمهای ظالمانه سالهای اخیر است. از طرف دیگر عدهای در خارج از کشور از وضعیت فعلی سوءاستفاده و به نوسانات بازار ارز دامن میزنند.طبق صحبتهای رئیسجمهور و رئیسکل بانک مرکزی، نوسانات موقت است. اما همین صحبت رئیسجمهور مبنی بر موقتی بودن افزایش نرخ دلار نگرانیها را افزایش میدهد. باوجوداینکه سال پایانی دولت فرارسیدهاست باید دید آیا دولتمردان به اقتصاد و منافع ملی کشور و معیشت مردم اهمیت میدهند یا امور را بیشازپیش رها میکنند؟
بانک مرکزی , حانیه مسجودی , کمیسیون اقتصادی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.