فرجام مذاکره با آمریکا از دست دادن ظرفیت‌های ملی است - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 41713
  پرینتخانه » بین الملل, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 24 فروردین 1400 - 6:26 |
ابوالفضل ظهره‌وند کارشناس سیاست خارجی:

فرجام مذاکره با آمریکا از دست دادن ظرفیت‌های ملی است

ابوالفضل ظهره‌وند، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «رسالت» در مورد حادثه خرابکاری در سایت هسته‌ای نطنز بیان کرد: اتفاقی که در نطنز رخ داد، گویای نیات پلید و دشمنانه‌ای است که آمریکا و نوکر منطقه‌ای آن‌ها یعنی رژیم صهیونیستی علیه ایران دارند و نباید  این اقدام را صرفا به رژیم صهیونیستی نسبت داد.
فرجام مذاکره با آمریکا از دست دادن ظرفیت‌های ملی است

گروه سیاسی
ابوالفضل ظهره‌وند، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «رسالت» در مورد حادثه خرابکاری در سایت هسته‌ای نطنز بیان کرد: اتفاقی که در نطنز رخ داد، گویای نیات پلید و دشمنانه‌ای است که آمریکا و نوکر منطقه‌ای آن‌ها یعنی رژیم صهیونیستی علیه ایران دارند و نباید  این اقدام را صرفا به رژیم صهیونیستی نسبت داد.
   رژیم صهیونیستی، پایگاه خرابکاری آمریکا در منطقه  
این کارشناس مسائل هسته‌ای گفت: رژیم صهیونیستی، یک اردوگاه نظامی در منطقه به نیابت از آمریکاست و ظاهر امر این است که این‌ها موجودیت دارند اما واقعیت این است که موجودیت این‌ها به آمریکا وابسته است و آمریکایی‌ها نیز این را به طرق مختلف نشان داده‌اند و مرکز تصمیم برای این خرابکاری هم در آمریکا اتفاق افتاده است.
وی افزود: حال شاید به‌واسطه این اتفاق، نگرانی پیش بیاید و موضع ایران در مذاکرات ضعیف شود اما به اعتقاد من ما باید در حال حاضر نگاهمان را به مذاکره تغییر دهیم. این درس بزرگی به ایران است و مسیر تعامل با غرب به‌ویژه با آمریکاست و  فرجامی جز از دست دادن ظرفیت‌های ملی ندارد.
ظهره‌وند تأکید کرد: حال عده‌ای سعی می‌کنند این اتفاق را صرفا به رژیم صهیونیستی ربط دهند، اما این یک آدرس غلط است و آمریکا و این رژیم جعلی باهم این کار را انجام داده‌اند.
  ایران یاد گرفته به‌راحتی و به‌سرعت، آسیب‌ها را به فرصت تبدیل کند
این کارشناس تصریح کرد: نکته بعدی این است که ایران سال‌هاست که به این‌طور آسیب‌ها عادت کرده و به‌راحتی  و سرعت هرچه تمام‌تر می‌تواند آن‌ها را به فرصت تبدیل کند. اما با این اتفاق باید در سیستم اداره بخش‌های حساسی مانند سایت‌های هسته‌ای تجدیدنظر کنیم. چه ازنظر نوع مهندسی بخش‌ها از‌جمله سیستم برق‌رسانی و چه ازنظر مدیریت نیروهایی که در این سایت‌ها دررفت و آمد هستند. 
او می‌گوید: این اتفاق نشان می‌دهد که خلأ وجود دارد و رژیم صهیونیستی می‌تواند با دستور آمریکا از آن استفاده کنند و به‌راحتی به چنین مرکز مهم و امنیتی آسیب وارد کنند. سال گذشته نیز این اتفاق با ترور دانشمند هسته‌ای رخ داد. بنابراین باید تجدیدنظری در بخش‌های سخت‌افزاری و تأسیساتی و هم در بخش‌های پرسنلی تجدید مدیریت کنیم. این ضعف‌ها باید تقویت شوند چراکه رژیم صهیونیستی و آمریکا همواره آماده بوده و هستند که از هر راهی به ایران ضربه بزنند. ما باید راه‌های نفوذ به کشورمان را ببندیم.
  جریانی که به بازگشت سریع به برجام تأکید می‌کنند یا نادان هستند یا سرسپرده جریانات بیرونی
ظهره‌وند در واکنش به این‌که عده‌ای تا پیش از خرابکاری در نطنز به بازگشت سریع به برجام تأکید داشتند و بعدازاین اتفاق با شدت بیشتری به این مسئله تأکید می‌کنند، عقیده شما چیست؟ پاسخ داد: بحث این است؛ کشوری که دارای استقلال استراتژیک است و به‌عنوان قدرت منطقه‌ای فعالیت می‌کند، نمی‌تواند مسئله تأمین امنیت و نیازهایش را از بیرون طلب کند. زمانی که عده‌ای امنیت را برون‌زا تعریف می‌کنند نشان از وابستگی و نفی استقلال استراتژیک است. اگر این‌طور بود اصلا نباید انقلاب اسلامی صورت می‌گرفت. ما در سال ۵۷ بدون اجازه هیچ کشوری انقلاب کردیم.این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: بنابراین چنین صحبت‌هایی نشان می‌دهد کسی که این حرف‌ها را می‌زند یا نادان است یا سرسپرده جریانات بیرونی . درغیراین صورت اصلا دلیلی ندارد. این حرف‌ها با وقوع انقلاب مغایرت دارد و اگر این‌طور باشد باید برای انقلاب نیز از باکینگهام و واشنگتن اجازه می‌گرفتیم. لذا این تحلیل نشان‌دهنده خطای استراتژیکی و تحلیلی است و عناصری که وابسته و سرسپرده هستند سعی دارند خرابکاری نطنز و همزمانی آن با نشستن وین را به فرصتی برای وادادگی و برون‌سپاری ظرفیت‌های ملی تبدیل کنند.سفیر سابق ایران در افغانستان افزود: ایران دریافته است که با برون‌سپاری ظرفیت‌های ملی، امنیت و رفاه و توسعه خود فرجامی بهتر از افغانستان نخواهد داشت. به این معنا که یک کشور وابسته و سرسپرده در جنگ‌های داخلی خود با وجود ظرفیت‌های داخلی خود غرق خواهد شد. ما انقلاب کردیم که سرسپرده نباشیم و بتوانیم کشور را درست مدیریت کنیم. اما این‌ها نشان از ضعف مدیریت ما در اداره کشور و ظرفیت‌های ملی است. البته باید حواسمان به  این نکات مورد سوءاستفاده سرسپرده‌ها قرار نگیرد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای فرجام مذاکره با آمریکا از دست دادن ظرفیت‌های ملی است بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.