فرافکنی به سبک مقامات آمریکایی
| گروه بینالملل|
سخنرانی اخیر ترامپ در سالروز استقلال آمریکا، بار دیگر خشم مردم این کشور را برانگیخته است. رئیسجمهور آمریکا در نظرسنجی روزهای اخیر و در فاصله ۴ ماه تا فرا رسیدن زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور ، از رقیب خود جو بایدن عقب افتاده است. یکی از موضوعاتی که به پاشنه آشیل کاخ سفید و رئیسجمهور آمریکا تبدیل شده، بحث شیوع و فراگیری ویروس کرونا و مدیریت ضعیف ترامپ در قبال این موضوع میباشد. بااینحال ترامپ اصرار دارد که در این خصوص موفقیتآمیز عمل کرده و هیچگونه انتقادی به مدیریت وی وارد نیست!
شبکه آلمانی دویچه وله، در گزارش اخیر خود به بررسی ادعاهای جدید ترامپ در خصوص شیوع کرونا در آمریکا پرداخته است. در این گزارش آمده است :
«چهل و پنجمین رئیسجمهوری ایالاتمتحده به مناسبت سالروز استقلال آمریکا (چهارم ژوئیه) در دو مراسم سخنرانی کرد؛ نخست در ایالت داکوتای جنوبی و دوم در محوطه کاخ سفید در واشنگتن.حمله شدید به مخالفان سیاسی و کسانی که از هفتهها پیش علیه خشونت پلیس و نژادپرستی تظاهرات میکنند، وجه مشترک این دو سخنرانی بود اما موضوع شیوع کرونا که انتقادهای شدید متوجه سیاستهای مدیریت بحران ترامپ کرده فقط در مراسم کاخ سفید مطرح شد.ترامپ مدعی شد که بهترین اقدامات را در مواجهه با شیوع کرونا صورت داده و بار دیگر، دیگران ( چین و سازمان بهداشت جهانی) را در قبال این ماجرا متهم کرد. »
بخش دیگری از سخنان ترامپ نیز معطوف به اعتراضهای اخیر در آمریکا بوده است. دونالد ترامپ بدون آنکه کمترین اشارهای نسبت به حمایت خود از نژادپرستان و اقدام وقیحانه پلیس و نهادهای امنیتی و سیاسی آمریکا در اعمال تبعیض نژادی در این کشور داشته باشد، تظاهرکنندگان را محکوم کرد. وی با اشاره به تظاهرات ادامهدار علیه خشونت پلیس و نژادپرستی اظهار کرده است :
« ما اکنون در حال شکست دادن چپگرایان افراطی، مارکسیستها، آنارشیستها، آشوبگران و غارتگران هستیم.»
نقدی بر گزارش دویچه وله
در پی مرگ جورج فلوید، مرد سیاهپوستی که براثر خشونت پلیس جان خود را از دست داد تظاهرات اعتراضی گستردهای در ایالاتمتحده آغاز شد که همچنان ادامه دارد.استمرار این اعتراضها و شعارهای معترضین بهوضوح نشان میدهد که شهروندان آمریکایی چگونه از تبعیض سیستماتیک ، که محصول عملکرد دو حزب دموکرات و جمهوریخواه بوده است، رنج میبرند.فراتر از آن، فرافکی نسبت به بحرانهای موجود در آمریکا، یکی از روشهایی است که در طول سالیان دراز، مقامات آمریکایی برای تبرئه خود در نزد افکار عمومی در پیش گرفتهاند. بااینحال به نظر میرسد تاریخ مصرف این فرافکنی دیگر پایانیافته است. اگرچه برخی رسانههای غربی، صرفا بر روی فرافکنی و مسئولیت گریزی ترامپ در قبال حوادث و بحرانهای موجود و گذشته در آمریکا متمرکز هستند، اما تجربیات سالها و دهههای گذشته نشان میدهد که حتی در صورت شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امسال و حضور دموکراتها در کاخ سفید، جو بایدن نیز همین روش را در مواجهه با شهروندان و افکار عمومی در پیش خواهد گرفت. «فرافکنی سیستماتیک» بحران دیگری است که باید در کنار «نژادپرستی سیستماتیک»و دیگر بحرانهای عمیق جاری در حوزههای متعدد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و بینالمللی آمریکا وجود آن را به رسمیت شناخت. بحرانی که نشاندهنده غرور و بیتوجهی مقامات آمریکایی نسبت به شهروندان این کشور است.
دویچه وله
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.