فایزر سر اروپاییها را هم کلاه گذاشت!
گروه بینالملل
در پی کاهش میزان تحویل واکسن فایزر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، اختلافات میان کشورهای اروپایی و شرکت آمریکایی فایزر بالا گرفت. اتحادیه اروپا ، از شرکت فایزر خواست به قراردادهای امضاشده با کشورهای اروپایی احترام بگذارد. شارل میشل، رئیس شورای اروپا ۲۴ ژانویه، هشدار داد که همه شرکتهای دارویی تولیدکنندۀ واکسن باید به قراردادهای منعقدشده با اتحادیۀ اروپا احترام بگذارند. وی گفت که «اتحادیه اروپا با تکیهبر ابزارهای قانونی در اختیار خود» شرکتهای طرف قرارداد را تحتفشار خواهد گذاشت تا به تعهدات خود عمل کنند.
شرکت آمریکایی فایزر و شرکت چندملیتی آسترازنکا هر دو با انتشار بیانیهای، تأخیر در تحویل واکسن به کشورهای اروپایی را تأیید کردهاند. سخنان رئیس شورای اروپا در پاسخ به شرکت آمریکایی فایزر ابراز شده است که هفته گذشته از کاهش میزان تحویل واکسن به اتحادیه اروپا خبر داده و گفته بود که این تصمیم به دلیل اصلاحاتی برای افزایش ظرفیت تولید در کارخانههای این شرکت اتخاذ شده است.
هرچند شارل میشل صریحا به طرح شکایت احتمالی از شرکت فایزر اشاره نکرد اما گفت که اتحادیه اروپا خواستار شفافیت در مورد دلایل تأخیر تحویل واکسن است.کاهش میزان تحویل واکسن شرکت فایزر و آسترازنکا موجب خشم و نگرانی چندین کشور اروپایی شده است. گفته میشود ممکن است برخی از این کشورها حتی ۸۰ درصد کمتر از میزان سهمیۀ خود را دریافت کنند. جوزپه کونته، نخستوزیر ایتالیا تأخیر در عرضه واکسن شرکت فایزر را غیرقابلقبول خواند و هشدار داد که از این شرکت آمریکایی شکایت خواهد کرد. برنامه واکسیناسیون در بخشهای زیادی از ایتالیا به دلیل تأخیر در میزان تحویل واکسن فایزر متوقف شده است. کلمنت بون، وزیر امور اروپای فرانسه نیز از شرکت فایزر خواست به تعهدات خود درزمینهٔ مهلت تحویل واکسن به این کشور عمل کند. اسپانیا هم اعلام کرد که مقامات بهداشتی این کشور مجبور شدهاند روند واکسیناسیون در مادرید و مناطق اطراف این شهر را به دلیل کاهش میزان تحویل واکسن فایزر متوقف کنند. اسپانیا میگوید تاکنون فقط نیمی از سهمیۀ سفارش داده شده واکسن فایزر را که انتظار وصول آن را داشت، دریافت کرده است.
کشورهای اروپایی بهصورت مستقل و جداگانه اقدام به خرید واکسن نکردهاند، بلکه مذاکرات با شرکتهای سازندۀ واکسن از طریق اتحادیۀ اروپا انجام گرفته و این اتحادیه در برابر سفارشات کلان، قیمتهای مناسب به دست آورده است.اتحادیه اروپا تصریح کرده است که تأخیر در توزیع واکسن آمریکایی فایزر در برنامه واکسیناسیون کشورهای اروپایی وقفه ایجاد کرده است و مشکلات ناشی از کاهش توزیع این واکسن میتواند تبعات منفی زیادی به همراه داشته باشد.
ناکارآمدی واکسن فایزر
اگرچه رسانههای غربی سعی دارند ناکارآمدی واکسن فایزر را انکار یا سانسور کنند، اما آمار موجود نشان میدهد که دهها نفر براثر تزریق این واکسن در اروپا جان خود را ازدست دادهاند یا دچار عوارضی شدید شدهاند.بر همین اساس، مخالفت عمومی با تزریق واکسن فایزر در سرتاسر اروپا افزایش یافته است.این قاعده در خصوص ایالاتمتحده نیز صادق است. آخرین نظرسنجیها نشان میدهد که نزدیک به نیمی از اعضای کادر درمان در اکثر ایالات آمریکا، حاضر به تزریق واکسن فایزر نبوده و نسبت به کارآمدی این واکسن در مواجهه با ویروس کرونا تردید دارند. بنابراین،بی تعهدی شرکت فایزر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را باید در کنار ناکارآمدی این واکسن آمریکایی مورد تجزیهوتحلیل قرار داد.
رادیو فرانسه
رادیو فرانسه , فایزر , فرانسه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.