غیر رسمی با حالوهوای کتاب
رهبر انقلاب کتابخوانترین زعیمی است که این مملکت به خود دیده. تبحر و نبوغ ایشان در مطالعه و اعتقاد راسخ به کتاب باعث شده امر خطیر رهبری را بهانهای برای دوری از کتاب قرار ندهند. هرچند اگر یک نفر باشد که برای کتاب خواندن توجیهی نسبتا منطقی داشته باشد شخص ایشان است.
اما ایشان از قضا یکی از کتابخوانترین افراد است. وسعت کتابهایی که ایشان خوانده و میخواند حیرتانگیز است. اگر نبود نگاه عمیق و دقیق آقا به کتاب، بسیاری در بدنه مسئولین و مردم بودند که درک درستی از اهمیت آن نداشتند. اگر رهبر انقلاب نمیفرمود: «هیچچیز جای رمان را نمیگیرد» این ادبیات بالنده کنونی در مورد انقلاب، دفاع مقدس و دیگر ارزشها پدید نمیآمد. اگر نبود تقریضهای همیشگی رهبر انقلاب، این روایت غنی امروزی از دفاع مقدس را نداشتیم. أساسا این رهبر انقلاب بود که اهمیت روایت، داستان و ثبت خاطره از برهههای مهم انقلاب اسلامی را مطرح کرد و همچون نهالی آن را رشد داد.
بسیاری معتقد بودند رمان و داستان، امری شیطانی، بیفایده، غفلتآور و غیرضرور است. اگر نبود رهبر انقلاب که از رومن رولان سخن بگوید، از خانواده تیبو تعریف و تمجید کند، نسبت به ترجمه پتر اول آلکسی تولستوی ابراز اشتیاق فرماید، جنگ و صلح تالستوی را شرح دهد، نسبت به ابعاد اجتماعی داستانهای بالزاک تذکر دهد، بینوایان را بهترین رمان جهان بخواند و ابعاد هنر ویکتور هوگو را تبیین کند، اعتقادات آن دسته افراد به عرصه عمل میآمد. این سیدعلی خامنهای است که کتاب احمد شاملو را با تمام نقدی که به او دارد در نمایشگاه کتاب پیش چشم میگشاید و آثار شعف و التذاذ هنری در چهرهاش روشن میشود. این سیدعلی خامنهای است که با مهمترین شاعران شعر نوی این سرزمین رفاقت داشت، همچون شفیعی کدکنی و مهدی اخوان ثالث و دیگران. آقا بود که با برگزاری هرساله شبهای شعر در ماه مبارک رمضان، جریان شعر انقلاب را رشد داد. و الا ای بسا جریان شعر انقلاب با قیصر و شاعران همنسل او به پایان میرسید. کتاب فصلی مهم از زندگی رهبر معظم انقلاب است. همین «غیر رسمی» جدید را بسیار جذاب میسازد.
مجموعه «مستند غیر رسمی» شامل سخنرانیهای رهبر معظم انقلاب در سفرهای استانی و دیدارهای رهبری با هنرمندان، صنعتگران، سیاستمداران، دولتمردان، دانشجویان و خانواده شهدا است. در این مجموعه دیدارها و گفتوگوهایی که میان رهبر انقلاب و دیدارکنندگان شکل گرفته و کمتر در رسانههای رسمی دیده شده است، که عمدتاً با نام خود مستند همخوانی دارد. دیدارهایی که گاه رنگ انتقاد به خود میگیرد و گاهی با طنز آمیخته میشود. چهره پدرانه رهبر انقلاب در این مجموعه مستندها کاملاً هویداست و این آثار توانسته است از میان آرشیو دفتر نشر مقام معظم رهبری چهره متفاوتی از رهبر انقلاب ارائه کند که پیش از این میان چهره رسمی ایشان در قاب تلویزیون کمتر به آن پرداخته شده است.
سیدمحمد علی صدرینیا، کارگردان «مستند غیر رسمی» با اشاره به ضرورت شکلگیری این مستند گفت: این مستند به تأملهای رهبر معظم انقلاب درباره موضوعات کتاب اختصاص دارد و میتوان به دغدغههای ایشان بیشتر پی برد. وی گفت: تلاش ما این بوده است که دست مخاطب را بگیریم و در راهروهای نمایشگاه کتاب با حضرت آقا همراه و با ارتباط ایشان با اهل کتاب روبه رو شویم که شاید کمتر تا کنون دیده شده باشد. کارگردان مستند «مستند غیر رسمی» افزود: در این مجموعه مستندها به دنبال این هستیم که بیشتر به شخصیت رهبر نزدیک شویم و بتوانیم لایههای جذاب زندگی ایشان را به صورت غیررسمی روایت کنیم.
صدری نیا، کتاب را حوزه شخصی افراد عنوان کرد و گفت: موضوع کتاب میتواند ویژگیهای متنوعی از افراد را تشریح کند و تلاش ما این بوده است که بتوانیم از دل اسنادی که در اختیار گرفتیم یک قدم صحیح برداریم تا گوشه کوچکی از جامعیت چهره رهبر انقلاب را نشان دهیم. کارگردان «مستند غیر رسمی»، وعده ارائه نسخه تلویزیونی این اثر را داد و افزود: به زودی این اثر از قاب رسانه ملی در معرض نمایش عمومی قرار خواهد گرفت و امیدواریم که بهتوانیم مخاطب خود را با این اثر همراه کنیم. جمعی از اهالی فرهنگ به همراه ناشرین و مولفین و نویسندگان در این مراسم حضور داشتند.
رهبر انقلاب
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.