عصر تولید - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 65579
  پرینتخانه » اجتماعی, اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 21 اردیبهشت 1401 - 1:07 |
حسین مصطفی‌زاده داور «میدون»: اکثر شرکت‌کننده‌های فصل جدید مجموعه‌های دانش‌بنیان‌اند و در برنامه به اندازه یک سازمان روی این مفهوم کار می‌شود

عصر تولید

برنامه تلویزیونی «میدون» با تجربه موفقی که به عنوان یک تولید رسانه‌ای اقتصادی کسب کرده و بعد از پشت سر گذاشتن دو فصل با اقبال عمومی مطلوب، اکنون وارد فصل سوم خود شده و بنا دارد شکل جدیدی از یک رقابت کسب و کاری به مخاطب نشان دهد. این برنامه در فصل‌های پیش به داوری بین کسب و کار ها می پرداخت و عرصه رقابت شرکت کننده های مختلف بود، اما این فصل حال و‌هوای آن کاملا تغییر کرده و حتی دکور برنامه از فضای سنتی فصل‌های پیش خارج شده و البته شرکت کنندگان به طرز جدیدی با یکدیگر رقابت می کنند.
عصر تولید

محمدرضا جوراستی
برنامه تلویزیونی «میدون» با تجربه موفقی که به عنوان یک تولید رسانه‌ای اقتصادی کسب کرده و بعد از پشت سر گذاشتن دو فصل با اقبال عمومی مطلوب، اکنون وارد فصل سوم خود شده و بنا دارد شکل جدیدی از یک رقابت کسب و کاری به مخاطب نشان دهد. این برنامه در فصل‌های پیش به داوری بین کسب و کار ها می پرداخت و عرصه رقابت شرکت کننده های مختلف بود، اما این فصل حال و‌هوای آن کاملا تغییر کرده و حتی دکور برنامه از فضای سنتی فصل‌های پیش خارج شده و البته شرکت کنندگان به طرز جدیدی با یکدیگر رقابت می کنند. «میدون» که با دغدغه کمک به فرهنگ تولید و اقتصاد تولیدمحور پا به عرصه رسانه گذاشت بستر بدیعی برای معرفی کسب و کارها و ایده های نو برای فعالیت تولیدی و اشاعه تفکر تولیدگراست. اقتصاد تولیدی علاوه‌بر سیاست‌گذاری مناسب، نیاز به فرهنگسازی هم دارد و فرهنگ تولید خلائی است که به نظر می‌رسد رسانه ملی آن را به درستی درک کرده است. «میدون» هر هفته 

سه شنبه و چهارشنبه پس از خبر سراسری ساعت ۲۲ از شبکه سوم سیما پخش می‌شود. به بهانه پخش فصل سوم «میدون» با تهیه کننده این برنامه محمد حسین هاشمی گلپایگانی به گفت‌وگو نشستیم.
از نظر شما مهم‌ترین ویژگی برنامه میدون نسبت به بقیه برنامه های اقتصادی تلویزیون چیست که با استقبال بیشتری مواجه شده؟
از نظر من مهم ترین وجه تمایز این است که برنامه تلویزیونی ساخته شده، به این معنی که صرفا یک گزارش یا یک گفت‌وگوی خشک نیست . میدون برنامه ایست با بهترین کارشناس ها در قالبی که مردم حوصله کنند که این مباحث اقتصادی خشک را دنبال کنند . یعنی ترکیب هنر و اقتصاد باعث شده که این برنامه برای مردم جذاب تر بشود و مخاطب رغبت بیشتری به دیدن آن داشته باشد.
ترکیب داوران این فصل چگونه است؟
یکی از داوران این فصل حاج آقای یونچی هستند که کاملا روحیات بازاری دارند. با توجه به تجربه ایشان در زمینه 
صادرات و واردات و فروش لازم دیدیم که از آقای یونچی استفاده کنیم . دیگر داوری که ما در خدمتشان هستیم، خانم 
دکتر مهرنوش هستند که هم سابقه کار در بازار را دارند هم
 به عنوان استاد دانشگاه تهران به ما در این فصل کمک خواهند کرد. آقای مصطفی زاده که یک شرکت پخش بسیار بزرگ و تولیدی چند کارخانه را در دست دارند و رئیس اتحادیه هم هستند از دیگر داوران این فصل هستند.
چرا این فصل ترکیب داوران دست نخورده باقی ماند؟
به نظر می رسد که داورها از نظر جامعیت و صاحب نظر بودن در جایگاه مناسبی قرار دارند. همچنین از فصل های قبل شخصیت داورها در ذهن تماشاگر تثبیت شده بود و به همین علت لزومی ندیدیم که تغییر جدی داشته باشیم.
این فصل برنامه میدون تا چه زمانی و چند قسمت ادامه پیدا می‌کند؟
تا پایان سال ان شاءالله در خدمت مردم عزیز هستیم و این فصل به امید خدا حدود ۱۰۰ قسمت خواهد داشت.
چرا مجری را تغییر دادید، مجری جدید سابقه فعالیت دارد؟
میدون تجربه موفقی در زمینه مجری دارد . نمونه اش هم
 آقای حامد سلطانی که هم جوان بودند هم کمتر به ایشان میدان داده شده بود. آقای سلطانی توانست در برنامه توانایی های خودش را ثابت کند. بعد از میدون هم دیدیم که برای ایشان اتفاقات خوبی افتاد. مجری جدید، آقای اشرفی، هم فردی جوان و همچنین  با قابلیت های بالا در اجراست و ترجیح دادیم یک چهره جدید را به عنوان مجری معرفی کنیم. امیدواریم این تغییر مورد استقبال و توجه مخاطبین قرار بگیرد.
خبری منتشر شده بود مبنی بر جوان بودن تیم برنامه ساز میدون؛تیم میدون چند نفره است و میانگین سنی شان چقدر است؟
تیم ما متشکل از چهل الی پنجاه نفر افراد اصلی است، که روزهای ضبط به صد نفر هم می‌رسد. اکثر بچه ها متولدین دهه شصت و هفتاد هستند . این جوان بودن تیم باعث ایجاد انگیزه بین عوامل و حرکت و پویایی است.
در ادامه گفت‌وگویی با یکی از داوران برنامه مهندس حسین مصطفی‌زاده رئیس اتحادیه ایمنی و هم چنین کارآفرین برتر ملی داشتیم.
با توجه به این که شما فصل قبل هم در برنامه میدون حضور داشتید، از پخش فصل جدید بازخوردی گرفته‌اید؟
باز خوردی که از پرسنل خودم گرفتم این است که سطح برنامه خیلی بالا رفته است . زمانی که مدیر قسمت کارشناسان پرسنل در رابطه با مخاطبین برنامه نظرسنجی کردند، متوجه شدیم نود و خرده ای نفر از صد و چهل نفر برنامه را می‌بینند . بیست و پنج نفر از این افراد به علت حضور بنده این برنامه را دنبال می کنند؛ اما بقیه افراد به صورت جدی پیگیر برنامه میدون هستند . البته ایراداتی هم به برنامه این فصل وارد است که قابل اصلاح به نظر می رسد.
از نظر شما تغییر هایی که برنامه نسبت به فصل پیش داشته باعث پیشرفت برنامه شده ؟
به طور کلی سطح شرکت کننده ها به مراتب بالا تر رفته.
 کسب و کار ها آماده تر و با اعتماد به نفس بالا تری نسبت به فصل های پیش در برنامه شرکت می‌کنند . قبل از اجرای داخل استودیو با صاحبان کسب و کار ها ،کار می‌شود و این سطح رقابت را جدی تر کرده است.
تا به حال ایده کسب و کاری بوده که شما را به وجد بیاورد؟
تا الان هشت قسمت ضبط شده است ولی به انداره سی یا چهل قسمت فصل های قبلی ایده هایی بود که حرف برای گفتن داشت. اگر شانزده کسب و کار را بررسی کرده باشیم، می‌شود گفت بالغ بر پنچ کسب و کار فوق العاده بوده اند.
به‌نظر شما میدون می‌تواند به کسب و کار های کوچک هم کمک بکند؟ 
میدون اصولا رسالتش همین است. ما شرکت های بزرگ را داخل برنامه نمی آوریم. رسالت برنامه ارتقای کسب و کار هاست . اگر فاکتور های اقتصادی یک کسب و کار را یک تا صد در نظر بگیریم  ما هم باید کمک کنیم که تولیدی ای در پله پنجم به پله هفتم برسد . همان‌طور که کسب و کاری که نود عامل اقتصادی را در خود دارد به پله نود و یکم برسد.
هدف غایی برنامه میدون را چه چیزی می‌بینید؟
برنامه میدون یک هدف فرهنگی دارد .آرمان عوامل و برنامه میدون حمایت از نظام هست . بچه های میدون یک تیم یک دست با ایمان با تقوا و مدافع نظام هستند. قطعا اهداف و آرمان های آن‌ها اهداف و آرمان نظام و کشور است . تأکید امسال رهبری به روی دانش بنیان بوده و شعار سال هم به این مهم اختصاص یافته . بر همین مبنا اکثر شرکت کننده هایی که در این فصل وارد رقابت برنامه میدون شدند ، خود به خود دانش بنیان و های تک 
بوده اند . یعنی این عزیزان برای تحقق شعار سال هم دارند به این نحو تلاش می‌کنند . شاید هیچ وزارت خانه یا هیچ سازمانی به اندازه بچه های میدون روی این مسائل وقت نگذارند و تمرکز نداشته باشند.
حال و هوای دکور و ارائه آسانسوری چقدر می‌تواند به شرکت کننده یا برنامه کمک کند؟ 
ارائه آسانسوری خوب نیست. عالی است. یک کسب و کار باید بتواند خودش را معرفی کند. شرکت کننده باید بتواند کسب و کارش را به بهترین شکل ارائه بدهد. ما نباید فقط نقاط ضعف کسب و کار ها را ببینیم و باید به دنبال رشد نقاط قوت کسب و کار ها هم باشیم .
به نظر شما میدون ظرفیت ساخت فصل چهارم را هم دارد؟ 
صد در صد؛ ولی با روشی جدید. شما تصور کنید سکه هایی که در فصل پیش روی میز داوران بود، در این فصل هم 
می بود . اصلا ربطی به برنامه پیدا نمی کرد. همان‌طور که دکور پیشرفت کرد برنامه هم پیشرفت کرد. حتی بچه های میدون هم پیشرفت کردند . شاید اگر ۱۰ سال عوامل دوره می‌دیدند برای اجرای این برنامه تأثیری که این چند سال کار میدانی به روی آن‌ها گذاشته را نمی‌گذاشت. این ها کار عملیاتی کردند و حرف برای گفتن دارند . من بعید می‌دانم که یک گروهی با تجربه و مهارت این بچه ها پیدا بشود و بتواند برنامه ای در این سطح بسازد از تهیه کنندگی و کارگردانی گرفته تا روابط عمومی و باقی قسمت ها . من آینده برنامه را روشن می‌بینم. همین الان دیگر برنامه های اقتصادی از این متد جدید برنامه میدون جا خورده اند و توقع این مقدار پیشرفت از یک برنامه تلویزیونی تخصصی را نداشتند. این چیز هایی که از نظر ما قوی است گاهی از نظر خود عوامل برنامه نقطه ضعف محسوب می‌شود و این یعنی برنامه رو به جلو است . 
شما چند نفر پرسنل دارید ؟ 
به صورت دوازده هزار نفر مستقیم و نود هزار نفر غیر مستقیم برای ما کار می‌کنند .
آقای مصطفی زاده که بیش از صد هزار نفر پرسنل دارد  چرا برای میدون وقت می‌گذارد؟
من در جلسات شرکت می‌گویم اینجا هم می‌گویم. من یا باید یک چیزی یاد بگیرم یا یک چیزی یاد بدهم . من برنامه میدون را از صمیم قلب دوست دارم . گاهی همسرم می‌گوید این میدون چه دارد که تو این قدر با اشتیاق سر ضبط می‌روی. من می‌گویم هر چه که بشود میدون در اولویت است . حتی همین چند وقت که ضبط متوقف شده بود ، بنده پیگیر بودم چه زمانی فصل جدید شروع می‌شود چون فکر می‌کنم اینجا می‌توانم مفید باشم . شما مخاطبین برنامه را محدود به اطرافیان شرکت کننده ها نکنید . ده ها هزار کسب و کاری که نماینده شان در برنامه شرکت می‌کند چشمشان به این برنامه است که نکات آموزشی یاد بگیرند تا بتوانند 
کسب و کارشان را ارتقا بدهند. گاهی ما با این برنامه این افراد را نا امید می‌کنیم . اگر نقاط ضعف کسب و کار ها را برجسته کنیم این اتفاق رخ می دهد . بر عکس ممکن است با حمایت از یک شرکت کننده ایجاد انگیزه کنیم . برای همین عرض می‌کنم که برای برنده شدن بحث نکنند . همه این ها بر می‌گردد به این‌که ما چقدر دلمان برای شرکت کننده ها بسوزد و برای آن‌ها وقت بگذاریم .
بخش داور منتور را چه طور ارزیابی می‌کنید ؟
اضافه شدن این بخش خوب است؛ اما من نتوانسته ام به قدری که باید برای شرکت کننده ام وقت بگذارم . ولی همین که با شرکت کننده حرف می‌زنیم و گاهی نکاتی از داور منتور می‌شنود و یاد می‌گیرد ، می‌تواند برای شرکت کننده اتفاق خوبی باشد.

نویسنده : محمدرضا جوراستی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای عصر تولید بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.