عشق حرفه‌‌ای - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 19755
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 24 فروردین 1399 - 8:41 |
بررسی اثرات و تبعات کرونا بر فعالیت خبرنگاران و روزنامه‌نگاران؛

عشق حرفه‌‌ای

 درحالی‌که این روزها بسیاری از  پزشکان و پرستاران به‌عنوان مدافعان سلامت در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا مشغول مداوای بیماران مبتلابه کرونا هستند بسیاری از خبرنگاران و اهالی رسانه نیز در این شرایط بحرانی وارد میدان شدند و انتقال‌دهنده پیام‌های مدافعان سلامت در بیمارستان‌ها و آخرین تصمیمات مسئولان کشور در خصوص بحران کرونا هستند.
عشق حرفه‌‌ای
‌|معصومه شمسینی غیاثوند‌|
 درحالی‌که این روزها بسیاری از  پزشکان و پرستاران به‌عنوان مدافعان سلامت در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا مشغول مداوای بیماران مبتلابه کرونا هستند بسیاری از خبرنگاران و اهالی رسانه نیز در این شرایط بحرانی وارد میدان شدند و انتقال‌دهنده پیام‌های مدافعان سلامت در بیمارستان‌ها و آخرین تصمیمات مسئولان کشور در خصوص بحران کرونا هستند.
اطلاع‌رسانی شفاف و مقابله با شایعه‌پراکنی از مهم‌ترین وظایف خطیر خبرنگاران در ایام شیوع ویروس کرونا است و اصحاب رسانه نقش مهمی در ارتقای آگاهی مردم نسبت به این ویروس دارند.
اما به هنگام انتقال اخبار برخی از اصحاب رسانه در زمان انجام خدمت از ویروس کرونا در امان نماندند و به این ویروس مبتلا شدند. خبر درگذشت مرحوم «سید عبدالله زاویه» از روزنامه‌نگاران باسابقه به دلیل ابتلا به ویروس کرونا با شوک بسیاری بین اصحاب رسانه همراه بود. مرحوم زاویه سردبیر شیفت بامدادی خبرگزاری فارس، کار روزنامه‌نگاری را در دهه ۶۰ آغاز کرده بود. وی پس از سال‌های ابتدایی فعالیت خود به‌عنوان عکاس خبری روزنامه رسالت مشغول بود و بعدها به نوشتن روی آورد و به حرفه روزنامه‌نگاری پرداخت.
حمید محمدی، مدیر گروه فرهنگی خبرگزاری فارس در گفت‌وگو با «رسالت» درباره فعالیت مرحوم سید عبدالله زاویه این روزنامه‌نگار باسابقه می‌گوید:
 « وی بیش از ۱۵ سال در خبرگزاری فارس مشغول به فعالیت بود، مهم‌ترین ویژگی مرحوم زاویه نقش معلمی وی در خبرگزاری و آموزش خبرنگاران بود. او از نسلی بود که کار روزنامه‌نگاری را از کف تحریریه در سمت‌های مختلف ازجمله کار عکاسی خبری و خبرنگاری آغاز کرد و بعدها به‌عنوان سردبیر شیفت شب خبرگزاری فارس مشغول به فعالیت شد.»
وی ادامه داد: « درحالی‌که شب‌ها بسیاری در کشور ما خواب هستند اما باید گفت که اتفاقات دنیا نمی‌خوابند. مرحوم زاویه شب‌ها با دنیا بیدار بود و با رصد رسانه‌های جهان اخبار در سطح بین‌الملل را به بهترین شیوه ممکن منتشر می‌کرد درحالی‌که فعالیت در شیفت شب ریسک بزرگی است اما این فعال رسانه بیدار بود. درنتیجه این شب‌بیداری‌ها  پس از گسترش ویروس کرونا مرحوم زاویه دچار کسالت شد چراکه براثر شب‌بیداری ساختار ایمنی بدن انسان ضعیف می‌شود درنتیجه  پس از تداوم سرماخوردگی و تزریق آمپول دگزا مقاومت بدنش کم ‌شد که پس از چند روز که در کما بود به رحمت ایزدی پیوست.» 
خبرنگاران بسیاری به‌جز مرحوم زاویه به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند هرچند که آمار دقیقی از ابتلای خبرنگاران به ویروس کرونا وجود ندارد. سید مهرداد سید مهدی، مدیر خبرگزاری صداوسیما  در توئیتی از ابتلای ۱۹ خبرنگار این خبرگزاری به ویروس کرونا خبر داد ، سید مهدی در این توئیت نوشته است: « همکاران من درحالی‌که هنوز از فضای انتخابات بیرون نیامده بودند در خط مقدم اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی در خصوص کرونا قرار گرفتند. بارها تا دل خطر یعنی مراقبت‌های ویژه هم رفتند. برای ۱۹ نفر از همکارانم در خبرگزاری صداوسیما که مبتلابه کرونا شده‌اند شفای عاجل مسئلت دارم.»
 بسیاری از خبرنگاران در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند و برخی از آن‌ها به این ویروس مبتلا شده‌اند، عاطفه میرسیدی، مجری و خبرنگار صداوسیما نیز چندی پیش به ویروس کرونا مبتلا شد. این پزشک خبرنگار در آگاهی دادن به مردم در برابر ویروس کرونا تلاش می‌کرد که به این بیماری مبتلا شد و مدتی را در قرنطینه خانگی سپری کرد که بعد از بهبودی و شکست بیماری کرونا مجددا برای انجام خدمت به تلویزیون بازگشت.
  زهره صولتی، عکاس گروه مجلات همشهری نیز به بیماری کرونا مبتلا شده است و در بیمارستان هاجر تهران بستری است،  صولتی که تا پایان اسفندماه سال ۹۸ و روزهای اول سال ۹۹ مشغول عکاسی در بیمارستان‌ها از پرستاران و پزشکان  بوده به این بیماری مبتلا شده و در حال طی کردن مراحل درمان است. 
مهتاب مظفری، خبرنگار مازندرانی ازجمله خبرنگارانی است که به ویروس کرونا مبتلا شده است وی در خصوص ابتلایش به این بیماری می‌گوید: « اواخر اسفندماه روزهایی که در تکاپوی تهیه خبر و گزارش بودم ناگهان متوجه شدم به کرونا مبتلا شده‌ام.» این خبرنگار که تا حدی بهبودیافته است، با اشاره به حضورش در اماکن عمومی برای تهیه گزارش مردمی اظهار داشت: «برای تهیه گزارش مجبور شدم که به هایپر مارکت‌ها، اغذیه‌فروشی‌ها، غذای فوری و رستوران‌ها بروم و  از مردم و افراد شاغل در این حرفه‌ها مصاحبه بگیرم.»
ارتباط و تعامل با مردم بخشی از فعالیت خبرنگاران را تشکیل می‌دهد و درواقع رسانه‌ها و خبرنگاران در این شرایط به‌عنوان پل ارتباطی میان مردم جامعه و مسئولان هستند برای همین نقش مهم و حیاتی خبرنگاران جهت انتقال پیام جامعه پزشکی در این شرایط را نمی‌تواند نادیده گرفت چراکه خبرنگاران به‌عنوان قشری از جامعه که مورد اعتماد مردم هستند نقش مهمی در اطلاع‌رسانی دقیق و مقابله با شایعات رادارند.
وحید محمدی یکتا، فعال رسانه در خصوص مقابله با شایعات و نقش رسانه‌ها می‌گوید: «اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف در خصوص ویروس کرونا با توجه به اهمیت و حساسیت آن در جامعه از نیازها و مطالبات مردم است لذا نقش اصحاب رسانه در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و سایر حوزه‌ها نقش و ارتباط مستقیمی با افکار عمومی دارد چراکه ارائه اطلاعات کامل و جامع بازگو کردن عواقب شیوع ویروس کرونا در جامعه و شفاف‌سازی در این حوزه موجب هوشیاری مردم می‌شود.»
 هرچند مسئولیت خطیر اطلاع‌رسانی به مردم جامعه در بحران کرونا به عهده خبرنگاران قرار دارد و خطرات فراوانی آن‌ها را در این مسیر  تهدید می‌کند اما با توجه به جایگاه رسانه‌ها و خبرنگاران در این شرایط حساس آگاهی بخشی به مردم جامعه و مقابله با شایعات نقش مهمی برای مهار و ریشه‌کنی ویروس کرونا دارد. 
نویسنده : معصومه شمسيني غياثوند |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای عشق حرفه‌‌ای بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.