عرضه با تقاضا در صنعت خودرو متناسب نیست
نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی خودروی داخلی توان رقابت با خودروهای خارجی را ندارد در حد نیاز هم توان تولید نداریم و قیمت و کیفیت هم به مردم آسیب زده چرا همچنان خودروساز داخلی به تولید داخل ادامه میدهد؟
جلیل رحیمی جهان آبادی با طرح این پرسش که نحوه فروش خودرو در جهان چگونه است؟ گفت: فرد به نمایندگی خودروسازی مراجعه و خودروی مورد نظر را خریداری میکند اما در کشورمان خریدار خودرو باید از هفت خان رستم عبور کند؛ در لاتاری و قرعه کشی و ثبت نام های پیش فروش شرکت کند تا شاید بتواند یک خودروی بیکیفیت را با قیمتی نجومی و سر به فلک کشیده و غیر عقلانی را خریداری کند.
نماینده مردم تربتجام، تایباد، باخرز و صالح آباد در مجلس شورای اسلامی با تاکیدبر اینکه صنعت خودروسازی ما و مردم را به گروگان گرفتهاند، تصریح کرد: خودرو نباید وارد بورس کالا شود چرا که به حل مشکلات این صنعت از جمله مدیریت قیمتها و قطع شدن دست دلالها کمک نخواهد کرد، پول اضافه از مردم گرفته میشود و دولت میگیرد و وقتی دولت پول اضافه بگیرد هیچ گاه به دنبال اصلاح قیمت و افزایش کیفیت نخواهد رفت.
وی افزود: به بیان دیگر وقتی خودرو را به صورت آثار نقاشی هنری و عتیقه و… وارد بورس میکنیم که هر کسی پیشنهاد قیمت بالاتری داشت، بتواند خودرو خریداری کند، در کجای جهان خودرو بدین شکل به فروش میرسد؟ مردم را خودروسازان و وزارت صنعت سرکار گذاشته است !
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تاکید بر اینکه وقتی خودروی داخلی توان رقابت با خودروهای خارجی را ندارد، قیمتش و کیفیتش زیان بار است کدام عاقلی صنعت زیانبار را ادامه میدهد اگر توان تولید خودرو نداریم خودروی ارزان با کیفیت و مناسب وارد کنیم.
وی ادامه داد: مردم چه گناهی کردهاند ملت این کشور شدهاند!؟ صنعت زیان بار باید تعطیل شود، میلیاردها تومان خسارت به دلیل کیفیت پایین خودروها به کشور وارد میشود جان انسانها گرفته میشود پول مردم هدر میرود سوخت کشور به فنا میرود محیط زیست به فنا رفته و شهرهای بزرگ مردم سرب تنفس میکنند و این مسیر غلط همچنان ادامه دارد. چرا!؟
رحیمی جهان آبادی خاطرنشان کرد: چرا باید بر تولید کالایی اصرار شود که طی ۴ دهه نه تنها کیفیت لازم را به دست نیاورده بلکه قیمت آن بسیار گران و گزاف است. انتقاد رحیمی جهان آبادی به عرضه خودرو در بورس درحالی است که دیروز نمایندگان ملت ساز و کار جدیدی را در حوزه عرضه خودرو در بورس و حذف دلالی تعیین کردند. چناچنه براساس بند ۱۳ تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۲؛ شرکت های خودروسازی داخلی و واردکنندگان خودروهای خارجی صرفا با رعایت شرایط زیر میتوانند نسبت به عرضه خودرو در بورس اقدام نمایند.
۱- شورای رقابت موظف است وفق بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تا پایان فروردین ۱۴۰۲ قیمت جدید خودروها را براساس آنالیز هزینه قیمت تمام شده و با درنظر گرفتن هزینههای تحقیق و توسعه و هزینه های مالی مرتبط با فعالیت تولیدی(مورد تأیید حسابرس) و براساس قیمت ارز خریداری شده توسط واردکننده و یا کارخانجات خودروساز محاسبه و در بازه های حداکثر سه ماهه مجدداً به روزرسانی نماید.
۲-شرکتهای خودروساز داخل مکلفند همه تولیدات خود را یکجا با تاریخهای تحویل متفاوت عرضه نمایند و از عرضه قطره چکانی پرهیز کنند.
۳- امکان عرضه به قیمت بیش از یک دوم برابر قیمت پایه ممکن نیست، برای تاریخ های تحویل عقب تر نرخ تعدیل میگردد. شرکتهای خودروساز داخلی و عرضه کنندگان خودروهای خارجی بایستی شرایطی برای خودروهای عرضه شده در بورس تعیین نمایند که عملا خرید خودرو توسط واسطه غیرممکن باشد، از جمله محرومیت در خدمات و پرداخت خسارت شرکتهای بیمه به غیر خریدار عدم امکان ثبت اسناد، انتقال از جمله وکالت، انسداد و محدودیت در ارائه خدمات بانکی برای افراد واسطه و اخذ جرائم سنگین مالی برای ایشان. آیین نامه این بند توسط وزارت صمت و وزارت اقتصاد تنظیم و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
جلیل رحیمی جهان آبادی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.