عراق، حلقه وصل کشورهای منطقه است
گروه سیاسی
سیدعلی آقازاده، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «رسالت» ضمن اشاره به سفر نخستوزیر عراق به تهران بیان کرد: رابطه جمهوری اسلامی ایران با کشور دوست و همسایه عراق یک رابطه بسیار نزدیک و راهبردی است. بنابراین ارتباطات مسئولان و رفتوآمد مقامات دو کشور چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ اقتصادی و امنیتی همواره از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است.
وی افزود: هر دو کشور نسبت به امنیت منطقه و امنیت عمومی و همچنین روابط اقتصادی و نزدیک کردن کشورهای منطقه با یکدیگر نقش بسیار مهمی داشتند و دارند. کشور عراق امروز بهعنوان یکمهره تعیینکننده در منطقه غرب آسیا که روابط بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران دارد، میتواند اصلاح امور منطقه و رفع برخی مشکلاتی که به دلیل حضور کشورهای فرامنطقهای مانند آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به وجود آمده، مؤثر باشد.
آقازاده تأکید کرد: بنابراین مشورت هر دو کشور یک امر ضروری است و توسعه روابط دوجانبه میطلبد این ارتباطات باشد و افزایش یابد و حضور الکاظمی در تهران را نیز در همین راستا میدانیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: عراق کشوری است که در آن چند نوبت مذاکره بین کشورهای ایران و عربستان برای کاهش تنش صورت گرفته است. این کشور نگاه خیرخواهانهای به مسائل و روابط کشورهای منطقه و ملتهای مسلمان دارد و بهعنوان یک کشور آسیبدیده از دخالتهای آمریکا بهخوبی تجربه کرده است که امنیت منطقه را باید کشورهای همان منطقه حفظ کنند. او یادآورشد: عراق سالهای زیادی تحت تجاوز دولتهای استکباری بوده است. بنابراین خواهان وجود آرامش و امنیت در منطقه و بهبود و کاهش تنش بین روابط کشورهای منطقه است. درنتیجه عراق با این نگاه خیرخواهانه به روابط کشورها و وضعیت منطقه میتواند مرکزی برای امور منطقه و میانجیگری بین کشورها باشد که بخشی از آن بین جمهوری اسلامی و عربستان سعودی است.
عراق، حلقه وصل بین کشورهای منطقه و مسئول کاهش تنش کشورهاست
آقازاده اظهارکرد: البته ما مشکل ماهوی با عربستان سعودی نداریم. متأسفانه این کشور در چند مرحله اشتباهاتی مرتکب شد و باید از کشورهای منطقه عذرخواهی کند. چراکه عملکرد سعودیها باعث شده پای کشورهای فرامنطقهای به کشورهای همسایه ما باز شود و اکنون شاهد نقض شدید حقوق بشر و ظلم به مردم یمن هستیم. این مسئله درنتیجه همان سیاستهای غلط عربستان است.وی درانتها بیان کرد: بنابراین، این کشور میتواند در کاهش مشکلات امنیتی تأثیرگذار باشد. اکنون عربستان این مسئله را درک کرده است که باید با جمهوری اسلامی ایران روابط حسنهای داشته باشد. این نگاه در مسئولان عربستان سعودی مثبت تلقی میشود. جمهوری اسلامی روابط بسیار نزدیکی با تمام کشورهای اسلامی بهویژه عربستان داشته است لذا عراق بهعنوان یک حلقه وصل بین این دو کشور میتواند میانجیگر خوبی باشد.
سیدعلی آقازاده
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.