عدم واردات بنزین مستلزم بهینهسازی مصرف و جلوگیری از قاچاق است
رضا سپهوند،نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون تلفیق بودجه در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح برنامه دولت برای رفع ناترازیهای بخش انرژی در لایحه بودجه سال آینده پرداخت و در این باره بیان کرد: برنامههای دولت برای رفع ناترازی بخش انرژی بر مبنای احکام برنامه هفتم توسعه میباشد اما تطابق کافی را دارا نیست و به نظر میرسد در رفع ناترازیها موثر واقع نشود.
وی با اشاره به ناترازیهای موجود در بخش گاز افزود: در حوزه مصرف گاز نگرانیهای بسیاری داریم و پیشتر مقرر شده بود تا مازوت در نیروگاهها و پتروشیمیها مصرف شود که با دستور رئیس جمهور این امر متوقف گشت. به نظر میرسد در موضوع ناترازی گاز همچنان با رشد صعودی مواجه باشیم و ناترازیهای این حوزه به میزان لازم و شایسته رفع نگردد.
عضو کمیسیون انرژی همچنین خاطرنشان کرد: در حوزه برق با ناترازی روبه رو میباشیم و در تابستانی که گذشت این ناترازی را شاهد بودیم. به موجب ناترازی در بخش برق قطعیهای پیاپی در حوزه کشاورزی و صنعت در فصل تابستان رقم خورد و خسارات بسیاری به بخش تولید وارد گشت. در موضوع بنزین نیز شاهد ناترازی هستیم و مصرف روزانهمان به ۱۱۵ میلیون لیتر در روز است. اگرچه در حال حاضر قادر به تامین این مقدار میباشیم اما با کمی افزایش مصرف ناچار به واردات خواهیم شد و کوشش این است که واردات صورت نگیرد.
وی تشریح برنامههای مورد نیاز برای رفع ناترازی در حوزه انرژی پرداخت و در این باره یادآور شد: در موضوع بنزین بهترین اقدام این است که بهینهسازی الگوی مصرف را در دستور کار قرار دهیم و مانع از قاچاق سوخت در کشور شویم. شرایط حال حاضر بالغ بر ۲۸ میلیون لیتر در روز قاچاق بنزین از مرزهای جنوبی، شرقی و غربی صورت میگیرد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه با تاکید بر لزوم جلوگیری از قاچاق سوخت همچنین ادامه داد: اگر درصدد جلوگیری از واردات بنزین به کشور میباشیم ضرورت دارد تا بهینهسازی مصرف و جلوگیری از قاچاق سوخت را با قوت در دستور کار خود قرار دهیم. نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تولید خودروهای کم مصرف یکی از مباحث بسیار مهم برای رفع ناترازی در بخش بنزین میباشد بنابراین خودروسازان داخلی میبایست تولید خودرو با سوخت کم را در دستور کار خود قرار دهند تا این مهم در کشور اجرایی و تولید شود. همچنین میبایست واردات خودرو به صورت دقیق با هدف کاهش مصرف سوخت و افزایش استانداردها و ایجاد فضای رقابتی عملیاتی شود.
سپهوند ضمن اشاره به ضرورت بهینهسازی مصرف و تولید برق خورشیدی گفت: در موضوع گاز به دلیل آلودگیهای محیط زیستی شرایط مدیریت و رفع ناترازی سخت است اما در موضوع برق میبایست مطابق با برنامه هفتم توسعه حرکت کنیم و تولید خود را مطابق با احکام برنامه افزایش دهیم تا در سال آینده دچار ناترازی نباشیم. همچنین مطابق با برنامه هفتم توسعه ۱۶ نیروگاه باید به مدار اضافه شوند. بنابراین با عملیاتی شدن برنامه و مدیریت صحیح از سوی وزارت نیرو میتوانیم در حوزه برق ناترازیها را کاهش دهیم. توامان با این روند بهینهسازی مصرف و تولید برق خورشیدی را در برنامه خود قرار دهیم.
او در پایان این گفتوگو با تاکید بر رفع ناترازیهای بخش انرژی و اصلاح برخی موضوعات در فرآیند بررسی جزئیات لایحه بودجه سال آینده بیان داشت: در کمیسیون تلفیق کوششمان این است که موارد دارای ابهام و اشکال لایحه بودجه سال آینده رفع شود تا دولت دچار مشکل نشود و ناترازیها نیز به حداقل ممکن برسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.