عاقبت بازی آژانس در زمین صهیونیستها
گروه بین الملل
پس از تصویب قطعنامه سیاسی و غیرحقوقی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه کشورمان، سازمان انرژی اتمی کشورمان ضمن برچیدن دهها دوربین آژانس ، نظارتهای فراپادمانی این نهاد را به دلیل عدم حسن نیت مدیر کل و دیگر اعضای آن متوقف ساخت. ایران پیش از تصویب قطعنامه تهیهشده توسط آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره تبعات چنین اقدامی هشدار داده بود. این قطعنامه که ایران را به عدم همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی متهم میکند با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) و ۳ رأی ممتنع (هند، لیبی و پاکستان) به تصویب رسید.غیر از برچیده شدن برخی دوربینها و ابزارهای آژانس که در چارچوب نظارت فراپادمانی بر نقاط گوناگون نصب شده بودند، قرار است سانتریفیوژهای نسل جدید ( IR6) به زودی در نطنز نصب شده و مورد استفاده قرار گیرد. صراحت و قاطعیت جمهوری اسلامی ایران در مقابل اقدام نسنجیده و وقیحانه اخیر گروسی و همراهانش به وضوح نشان می دهد که دوران امتیازدهی به آژانس سپری شده و هر گونه کنش و اقدام ضد ایرانی این نهاد با واکنشی قوی از سوی تهران مواجه خواهد شد.
گروسی چه گفت؟
پس از اقدامات متقابل جمهوری اسلامی ایران، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مصاحبه ای معنادار با خبرگزاری رویترز صورت داده است. شاید در ابتدا تصور شود که این مصاحبه با هدف تشریح آخرین وضعیت فعالیتهای هسته ای ایران صورت گرفته است، اما با نیم نگاهی به این گفت وگو به نتایج دیگری می رسیم. رافائل گروسی در بخشی از این مصاحبه می گوید:
«ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاع داد قصد دارند ۲۷ دوربین این نهاد بینالمللی که فراتر از تعهدات پادمانی ایران هستند را از تأسیسات خود جمعآوری کند. این اقدام به معنای آن است که یک پنجره فرصت سه تا چهار هفتهای برای بازگرداندن بخشی از نظارتهایی که حذف میشوند وجود خواهد داشت و در غیر این صورت، آژانس بینالمللی انرژی اتمی توانایی خودش را برای مطلع شدن از مهمترین فعالیتهای هستهای ایران را از دست خواهد داد.»
واقعیت امر این است که گروسی در این سخنان، مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا و حتی تروئیکای اروپایی را مخاطب قرار داده است! قبل از تصویب قطعنامه اخیر، برخی مقامات آژانس در ملاقاتهایی محرمانه و آشکار با سران غربی و صهیونیستی در خصوص عواقب تصویب این قطعنامه در برهه کنونی هشدار داده بودند با این حال نفتالی بنت نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس و رابرت مالی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا در مذاکرات احیای برجام تأکید داشتند که این قطعنامه باید تحت هر شرایطی صادر شود. درا ین معادله، رافائل گروسی علی رغم آگاهی نسبت به عواقب و تبعات صدور این قطعنامه، بار دیگر به مثابه مهره بازی واشنگتن و تل آویو درتقابل با کشورمان ایفای نقش کرد. وی اکنون در حال ارسال پیامهای مستقیم و غیر مستقیم با مقامات آمریکایی و صهیونیستی است. وی ( گروسی) اذعان کرده است که اکنون شرایط جاری در خصوص فعالیتهای هسته ای ایران از سوی آژانس غیر قابل نظارت بوده و این مسئله، معلول اصرار مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی و تروئیکای اروپایی در خصوص صدور قطعنامه جنجالی اخیر علیه کشورمان است.
اقداماتی که آژانس را زمینگیر ساخت
ماجرا تنها به حذف ۲۷دوربین نظارتی آژانس در ایران ختم نمی شود. آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه به اعضای خود اعلام کرد تصمیم ایران برای حذف تجهیزات نظارتی، یک دستگاه اندازهگیری آنلاین غنیسازی در نطنز و یک دستگاه جریانسنج در تأسیسات تولید آب سنگین را نیز در برمیگیرد.این دو دستگاه ، خصوصا دستگاه اندازه گیری آنلاین غنی سازی در نطنز در چارچوب نظارتهای فراپادمانی و مستقیم آژانس نصب شده و حذف آن، به معنای محدودسازی شدید قدرت مانور آژانس در قبال نیروگاه نطنز می باشد.
گروسی نباید گلایه مند باشد!
نکته قابل تأمل اینکه گروسی در گزارش اخیر خود ( که منجر به صدور قطعنامه ضد ایرانی شد) کمترین اشاره ای نسبت به استقرار دستگاه جریان سنج در تأسیسات تولید آب سنگین اراک و دستگاه اندازه گیری آنلاین غنی سازی در نطنز نکرده بود.در چنین شرایطی قطعا آژانس نباید از این مسئله ( حذف این دستگاه های نظارتی) شکایتی داشته باشد.در چنین شرایطی بازرسان آژانس ناچار شده اند برداشتن دوربینهای نظارتی خود از مرکز تحقیقاتی تهران و دو کارگاه ساخت قطعات سانتریفیوژ در اصفهان را آغاز کنند.صدور قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس، مترادف با شلیک خود این نهاد به نظارت های فراپادمانی خود در کشورمان بوده است.
اکنون نظارت آژانس تنها زمانی دوباره مقدور خواهد بود که توافق هسته ای با ایران احیا شده و تحریمها علیه کشورمان به معنای واقعی لغو شود.در هر حال، آژانس بین المللی انرژی اتمی پاسخ ایجابی و مثبتی به حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در همکاری با این نهاد نداد و اکنون باید شاهد واکنش قاطعانه کشورمان باشد.بدون شک در صورتی که این روند از سوی آژانس ادامه پیدا کند، واکنشهای بعدی جمهوری اسلامی ایران به مراتب هزینه های بیشتری برای این نهاد ظاهرا بین المللی و مقامات وابسته آن خواهد داشت. اکنون گروسی باید هزینه بازی خود و نهاد متبوعش در زمین واشنگتن و رژیم صهیونیستی را پرداخت کند.
آژانس متهم است
بدون شک در این آوردگاه، باید رافائل گروسی را یکی از اصلی ترین متهمان به شکست کشاندن مذاکرات دانست. اگر مدیر کل آژانس به جای بازی در زمین واشنگتن و تل آویو نقش خود را به مثابه مدیر کل یک نهاد بین المللی ایفامی کرد، قطعا شرایط کنونی به این اندازه پیچیده نمی شد. در چنین شرایطی بهتر است مدیر کل آژانس به جای فرافکنی و انداختن توپ در زمین ایران، نوک پیکان انتقاداتش را متوجه خود و مقامات آمریکایی ، اروپایی و صهیونیستی کند. مذاکرات رفع تحریمها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شده است . دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفتوگوها بارها تلاش کرده طرفهای مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.در این معادله، آژانس بین المللی انرژی اتمی در عوض مهار بازی آمریکا، به کاتالیزور و عاملی تسریع کننده در پیشبرد این بازی نامتوازن تبدیل شده است.
رافائل گروسی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.