طلبکاریِ بدهکار!
وحید عظیمنیا
هرچه به انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک میشویم فضای سیاسی کشور آرایش جدیدی به خود میگیرد و یحتمل طی ۱۵ روز آینده شاهد رادیکال شدن این صحنه نیز خواهیم بود، اما آنچه در سایه هیجانی شدن فضای انتخابات شاید کمتر موردتوجه قرار بگیرد، مواضع و اظهارات رئیس قوه مجریه و مسئولان اجرایی کشور است. مسئولان دولتی این روزها بجای توضیح درباره کارنامه «تقریبا هیچ» هشتساله بهگونهای طلبکارانه حرف میزنند، انگار آنها هم داوطلب انتخابات هستند و برای تصدی قدرت تلاش میکنند، اما غافل از اینکه هشت سال تقریبا همه کرسیهای مدیریتی را با اختیارات گسترده در دست داشتند که اگر کمی تدبیر بود نباید شاهد وضع موجود میبودیم.
روحانی در بخشی از سخنانش در جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت که طبق روال از آنتن رسانه ملی بهصورت زنده پخش میشد، گفت «انقلابی که سال اول ۵ بار مردم را پای صندوق، دعوت میکند، امام (ره) میخواهد بگوید راه و مسیر ما طریق و با آراء مردم است. این مسیر و راه امام (ره) همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری هم بوده است، ایشان همواره به حضور اکثریت پای صندوق آراء، تأکید کردند پس این خط، خطی است که ادامه دارد این راه، راهی است که ادامه دارد. نکند یکوقتی روی نادانی یک فردی بگوید مهم نیست کموزیاد بیایند رأی بدهند، و مهمترین مسئله را یک نفر بگوید مهم نیست. این مهمترین مسئله ماست. صندوق و انتخابات مهمترین مسئله ماست. همه ما باید کاری کنیم که مردم با راحتی، امید و نشاط پای صندوق آراء بیایند و به اصلح نه ازلحاظ فردی، بلکه حتی ازلحاظ برنامه و استراتژی، رأی بدهند، رأی بدهند تا بهترین فرد این بار مسئولیت سنگین را بر دوش بگیرد و کار را پیش ببرد.»
روحانی در حالی جمله «همه ما باید کاری کنیم که مردم با راحتی، امید و نشاط پای صندوق آراء بیایند» به زبان جاری میکند که هشت سال چنین فرصت مهمی را در اختیار داشت و باید به جای «گفتار» در «رفتار» چنین زمینهای را فراهم میکرد، اما دریغ که هرگز چنین نشده است و اگر مردم امروز بیمیل به شرکت در انتخابات هستند به خاطر عملکرد ضعیف دولت روحانی است و معالأسف امیدشان کاهش پیداکرده پس بهتر است مسئولانی دولتی به جای طلبکار شدن، بدهیشان به مردم را پرداخت کنند.
روحانی همچنین در این جلسه گفت «اینجا نمیخواهم نطق خداحافظی انجام دهم انشاءالله خدا به ما توفیق دهد ۲ ماه دیگر در خدمت مردم هستیم بهموقع حرفهایی که باید گفته شود را خواهم گفت، اگر یک دولت قوی با پشتوانه آراء قوی مردم با شعار و استراتژی روشن با جهان در این کشور روی کار نبود، گذراندن ۳/۵ سال جنگ تمامعیار اقتصادی بهمراتب سختتر از آن بود که گذشت، بله الان هم سخت بود، جنگ اقتصادی جنگ سختی بود، اما تدبیر این دولت کاری کرد که ترامپ نتوانست خودش را از انزوا و تنهایی نجات دهد، ترامپ برخلاف عهدش از برجام خارج شد، اما تنها ماند همین دو تا مثل رژیم صهیونیستی نامشروع و یکی دو تا از کشورهای مرتجع دور او بودند، هیچکس کنارش نیامد حتی متحدین سنتی آمریکا هم کنارش قرار نگرفتند. چرا از پیروزی سیاسی ملت ایران در طول سال ۹۷ و ۹۸ و ۹۹ کمتر صحبت میشود؟ چرا از شکست ترامپ کمتر صحبت میشود؟ بارها ترامپ در شورای امنیت آمد و شکست خورد، خودش بهعنوان رئیس جلسه شورای امنیت نشست و شکست خورد، به اسنپ بک رفت به قول خودش عمل کند، شکست خورد. رفت جلوی رفع تحریم تسلیحاتی ایران را بگیرد و شکست خورد. همه کشورها تقریباً بهاستثنای آن چند کشور ترامپ را به خاطر خروجش از برجام تقبیح یا محکوم کردند این چه بود، بر چه مبنایی بود؟ اگر توان این دولت برای اقناع افکار عمومی جهان، سیاستمداران و سران جهان، نبود آیا چنین چیزی اتفاق میافتاد و چنین واقعهای را شاهد بودیم؟ اینیکی از افتخارات بزرگ تاریخ ایران است و فکر نمیکنم در تاریخ سابقه داشته باشد ایران در برابر آمریکا در مصاف سازمان ملل روبه روی همه قرارگرفته باشند برای سه بار، چهار بار و هرچند بار آمریکا شکستخورده باشد و چند بار در مصاف دادگاه بینالمللی قرارگرفته باشند و هرچند بار آمریکا در دادگاه بینالمللی لاهه شکست بخورد. چرا اینها گفته نمیشود؟ چرا بیان نمیشود؟ الان الحمدلله بعدازاین هشت سال به یک نقاط خوبی رسیدیم.»روحانی هنوز تلاش میکند همه تقصیرات را ضلع خارجی معرفی کند و هنوز نمیخواهد بپذیرد که بخش اعظم مشکلات داخلی به مدیریت او و تیم زیرمجموعهاش برمیگردد که نتوانستند به وعدههای سبز و بنفش جامه عمل بپوشانند و حتی به سمت این موضوع نیز با تمام توان حرکت نکردند. این در حالی است که طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی، رئیسجمهور قسم میخورد:
بسمالله الرحمن الرحیم
«من بهعنوان رئیسجمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را درراه ایفای مسئولیتهایی که برعهدهگرفتهام بهکارگیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهمالسلام قدرتی را که ملت بهعنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.»
بههرروی دولت روحانی بهتر است، به جای طلبکار بودن، به «ترک فعل»هایی جواب بدهد که اگر انجامشده بود شاهد بههمریختگی وضع امروز نبودیم که نمونه عینی آن در حوزه مسکن مشخص است و این روزها حسابی کام مردم را تلخ کرده است و مقصر آنهم همچنان طلبکار است.
رئیس جمهور , روحانی , وحید عظیم نیا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.