ضرورت توسعه نقش بخش خصوصی
ساخت مسکن یکی از نیازهای اساسی هرجامعه است چراکه بهصورت مستقیم با سبد هزینه خانوار در ارتباط است و یکی از مؤلفههای اساسی برای خانوارها به شمار میرود. به طورکل با افزایش تقاضا در بازار مسکن، چنانچه عرضه به میزان کافی وجود نداشته باشد، تلاطم بازار رقم میخورد و شرایط تورمی به همراه گسترش حضور دلالان شکل میگیرد. به همین خاطر است که بهمنظور حل بحرانهای موجود در حوزه مسکن بیش از هرچیز بر ضرورت افزایش ساختوساز تأکید میگردد. با افزایش ساختوساز در حوزه مسکن، عرضه با تقاضا تناسب پیدا خواهد کرد؛ براین اساس کمبود مسکن وجود نخواهد داشت و جولان دلالان برای افزایش و قیمتگذاریهای کاذب نیز برطرف خواهد شد. مهم ساخت مسکن طی چندسال گذشته از سوی دولت در دستورکار قرارگرفته اما این روند به سبب وجود برخی موانع آنطور که شایسته بوده است، تأمین نشده و همواره کارشناسان و گزارشگران بخش مسکن براین باورند که میان عرضه و تقاضا تناسب موردنظر برقرار نشده است. به عقیده فعالان حوزه مسکن چالشهایی در حوزه مسکن وجود دارد که دولت بهتنهایی قادر به رفع و حل آنها نیست. ازاینرو ضرورت دارد تا از سایر دستگاههای مرتبط کمک گیرد چراکه فرصت ساخت مسکن کوتاه است و توأمان با تأخیر و تعلل، به سبب مهاجرتهای مختلف و افزایش نیاز، تقاضا افزایش مییابد و عرضه همواره از مسیر تأمین نیاز عقب خواهد ماند. کارشناسان حوزه مسکن بر این باورند که بهمنظور تسریع روند ساختوساز مسکن، دولت باید از ظرفیت بخش خصوصی کمک گیرد و فرصت حضور را برای انبوهسازان افزایش دهد. با در دستورکارقرار دادن این روند ضرورت دارد تا مؤلفههای موردنیاز همچون تأمین مصالح مطلوب و مطابق با استانداردهای ساختمانسازی، پرداخت بهموقع تسهیلات، شناسایی و تأمین زمین موردنیاز و همچنین اولویتبندی تأمین مسکن به متقاضیان نیز در دستورکار قرار گیرد تا مسیر افزایش ساختوساز مسکن هموار شود و چالشهای پیش روی آن برطرف گردد. در بررسی بیشتر این موضوع و چالشهای پیشروی افزایش ساخت مسکن با رحمت الله فیروزی پوربادی، نماینده مردم نطنز و عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
رحمتالله فیروزی پوربادی، عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم:
رفع چالشهای حوزه ساخت مسکن نیازمند همکاری بخش خصوصی و انبوهسازان است
رحمتالله فیروزی پوربادی، نماینده مردم نطنز و عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح بررسی موانع بخش مسکن در حوزه ساخت پرداخت و با اشاره به لزوم افزایش نقش بخش خصوصی در رونق ساختوساز مسکن اظهارکرد: حوزه مسکن نیازمند اقدامات متعددی است تا چالشهای حوزه ساخت کمرنگ شود و افزایش ساختوساز رقم بخورد. این اقدامات متمایز از شناسایی و اولویتبندی برای افراد فاقد مسکن میباشد و این مهم میبایست بهصورت جداگانه و منحصر در دستورکار قرار گیرد. بهمنظور کاهش چالشهای ساختوساز مسکن ضرورت دارد تا در وهله نخست شناسایی و تعیین زمین مناسب در دستورکار قرار گیرد. بنابراین در گام نخست میبایست نیازهایمان را بشناسیم تا مبرهن گردد در کدام بخشها و نواحی کشور نیازمند ساخت مسکن میباشیم.
وی با اشاره به لزوم پرداخت تسهیلات موردنیاز برای ساخت مسکن و همکاری بانکها افزود: در گام دوم ضرورت دارد تا زیرساختهای مرتبط با حوزه ساخت را فراهمسازیم و پرداخت تسهیلات را با نظارت و جدیت بیشتری در دستورکار قراردهیم. بهبیاندیگر ضرورت دارد تا تسهیلاتی که میبایست برای ساختوساز پرداخت گردد، در موعد مناسب پرداخت گردد.
فیروزی پوربادی با اشاره بهضرورت تأمین مصالح مطابق با استانداردهای روز دنیا تصریح کرد: یکی دیگر از چالشهای حوزه ساختوساز مسکن، مصالح موردنیاز است. بنابراین نیاز است تا مصالح موردنیاز ساختمانی را مطابق با استانداردهای روز فراهمسازیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم با تأکید بر هماهنگیهای میان دستگاهی همچنین خاطرنشان کرد: بهمنظور افزایش ساختوساز ضرورت دارد تا هماهنگی دستگاههای مرتبط و مسئول نسبت به ساخت مسکن، افزایش یابد. در این فرآیند همچنین ضرورت دارد تا از نظرات نخبگان و مهندسان فعال دراین حوزه بهرهبرداری شود تا مشخص گردد برای رفع نیازهای موجود، نیازمند چه تعداد ساخت در چه متراژ و اندازهای میباشیم.
نماینده مردم نطنز در مجلس یازدهم متذکر شد: نیاز جامعه باید شناخته شود و بر اساس این نیازها تدبیر اندیشیده شود. بهعنوانمثال برای یک خانواده دو الی سهنفری، ساختمانی با متراژ مشخص ساخته شود و برای یک خانواده با جمعیت بیش از سه نفر، امکانات و متراژ بالاتر درنظر گرفته شود.
او با اشاره به اثرات حضور بخش خصوصی در افزایش ساختوساز مسکن بیان کرد: به طورحتم حضور بخش خصوصی کمک شایانی را در فرآیند افزایش ساخت مسکن ایفا خواهد کرد. دولت بهتنهایی قادر به تحقق نیازهای ساخت در حوزه مسکن نیست و از طرفی دیگر از توانمندی کافی دراین بخش نیز برخوردار نمیباشد.
وی در پایان این گفتوگو با تأکید بر حضور انبوهسازان و بخش خصوصی برای افزایش ساخت مسکن اضافه کرد: بهمنظور رفع چالشهای ساخت در حوزه مسکن ضرورت دارد تا دولت با بخش خصوصی تفاهم کند و حضور این بخش را توأمان با انبوهسازان افزایش دهد. مادامیکه حضور بخش خصوصی و انبوهسازان با الزامات مشخص پررنگ شود، میتوان امید داشت که بر مبنای استانداردهای وزارت مسکن و شهرسازی که بهعنوان متولی این بخش درنظر گرفته است، ساخت مسکن افزایش یابد و نیازهای موجود در این حوزه تأمین گردد.
مسکن
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.