ضرورت بلوغ اتحاد بر منافع ملی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 59101
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 03 بهمن 1400 - 7:00 |
تمام اقشار و سلیقه های مختلف سیاسی، باید منافع ملی را خط قرمز خود بدانند

ضرورت بلوغ اتحاد بر منافع ملی

این روزها کشور در شرایطی قرار دارد که وحدت و اتحاد و اتفاق نظر بین تمام مسئولان و مردم، نخستین اولویت برای توسعه اقتصادی، فرهنگی و حتی روابط بین المللی است. اتفاقی که پس از سرکار آمدن دولت سیزدهم در کنار مجلس یازدهم و قوه قضائیه بیش از پیش رقم خورده است و لزوم حفظ منافع ملی در این برهه زمانی را مشخص می‌کند. درهمین راستا منافع ملی از پرچالش‌ترین مفاهیم در بحث پیشرفت و سیاست خارجی در طول دهه های اخیر بوده است.
ضرورت بلوغ اتحاد بر منافع ملی

گروه سیاسی
این روزها کشور در شرایطی قرار دارد که وحدت و اتحاد و اتفاق نظر بین تمام مسئولان و مردم، نخستین اولویت برای توسعه اقتصادی، فرهنگی و حتی روابط بین المللی است. اتفاقی که پس از سرکار آمدن دولت سیزدهم در کنار مجلس یازدهم و قوه قضائیه بیش از پیش رقم خورده است و لزوم حفظ منافع ملی در این برهه زمانی را مشخص می‌کند. درهمین راستا منافع ملی از پرچالش‌ترین مفاهیم در بحث پیشرفت و سیاست خارجی در طول دهه های اخیر بوده است. این واژه در فرهنگ سیاسی و حاکمیتی ایران اگرچه عمری طولانی ندارد اما همواره در دولت‌های مختلف قبل و بعد از انقلاب اسلامی محل بحث و گفت‌وگوی فراوانی بوده و پایبندی به آن در دول مختلف کشورها و حاکمیت‌های مختلف، روند توسعه را تثبیت کرده است.اکنون کشورهایی که وحدت نظر و منافع ملی را در هر زمینه‌ای مدنظر قرار داده‌اند به قدرتی بلامنازع در یک زمینه خاص تبدیل شده اند و اجرای این سیاست بیش از آن که به اراده مربوط باشد به مدیریت و تصمیم گیری مسئولان ارشد کشور بستگی دارد. برای درک درست از منفعت یا منافع مالی باید ابتدا تعریف درستی واژگانی از این عبارت داشته باشیم تا در کنار آن خطوط و چارچوب منافع ملی مشخص شود. در تعاریف صاحب‌نظران حوزه روابط بین‌الملل، حفظ و توسعه منافع ملی را هدف و انگیزه اصلی رفتار کشورها در محیط سیاست خارجی قلمداد می‌کنند.درهمین حال دولت‌هایی که آرای بالای مردمی داشته باشند براساس قانون اساسی مکلف به حفظ، حراست و توسعه منافع ملی در کلیه شئون آن هستند. اگر بخواهیم سنجش یا مقیاسی از تعهد دولت‌ها و حاکمیت‌ها به منافع ملی داشته باشیم باید ببینیم که چقدر توانسته‌اند در حفظ جان مردم، حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور، حفظ نظام اجتماعی و حاکمیتی، تأمین امنیت نظامی و عمومی، تأمین و توسعه رفاه اجتماعی و در نهایت کسب اعتبار و مقبولیت ملی و جهانی موفق عمل کنند.همان‌طور که در بالاتر ذکر شد هر چه دولت‌ها به تعریف فوق نزدیک‌تر باشند میزان موفقیت آن‌ها در ایجاد پشتوانه ملی و توسعه همه‌جانبه بیشتر بوده است. بنابراین اساس منافع ملی از  سه ضلع اصلی «امنیت»، «آزادی» و «رفاه» شکل یافته که هر کدام از این ارکان باید در جای خود مورد توجه قرار گیرند.یکی از موارد فوق در کشور ما، مسئله معیشت مردم و مذاکرات هسته ای و ارتباط همه جانبه دولت سیزدهم است. حال که دولت سیزدهم سرکار آمده است و مذاکرات هسته ای بین کشورهای ۱+۴ ازسرگرفته شده کشورهای غربی از اتحاد نظری که بین مسئولان کشور ایجاد شده متعجب و   هنوز هم سعی دارند با ایجاد بعضی از مباحث اختلاف انگیز این اتحاد را ازبین ببرند. حتی اکنون درخلل ارتباط فراگیر دولت سیزدهم با کشورهای دنیا به این سیاست انتقاد کرده و  سعی دارند این ارتباط را تحت فشار و یک تهدید جلوه دهند. یکی از راه های نفوذشان نیز استفاده از خلأ و فاصله احزاب سیاسی در کشور است. سعی دارند با تقویت و تحریک منافع حزبی، منافع ملی را تحت فشار قرار دهند. اگر بخواهیم در این فصل جدید از مذاکرات به مفهوم منافع ملی توجه ویژه‌ای داشته باشیم باید تأکید کنیم که اصل مذاکره و تفاهم به شرط رعایت اصول اولیه منافع ملی و محرم دانستن آحاد مردم از متن مذاکرات و توافقات باید مورد پذیرش همه جناح‌های سیاسی کشور و کارشناسان و اندیشمندان قرار گیرد . بدون شک آنچه تضمین‌کننده توسعه همه‌جانبه کشور در عصر حاضر است تعاملات فراگیر در همه شئون اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بین ملت‌ها و دولت‌هاست.
 اقبال شاکری نماینده مردم تهران:
پیشرفت در حوزه سیاست خارجی نتیجه یک صدایی حاکمیت در داخل بوده است

درهمین رابطه اقبال شاکری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «رسالت» ضمن اشاره به وحدت و اتفاق نظر فعلی بین سران قوا و لزوم اهمیت منافع ملی و دوری از منافع حزبی می‌گوید: اکنون ما در مذاکرات یک موضوع بالایی را در دست گرفته ایم و نتایج مذاکرات در وین کاملا این موضوع را نشان می‌دهد طرف‌های غربی به ویژه آمریکا در مذاکرات عمل نکردند و آمریکا به صورت یکجانبه از برجام خارج شد.وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به همین دلیل تعهدات خود را کنار گذاشت و این اجرای گام به گام تعهدات نشان داد که ما پای اصول خودمان ایستاده‌ایم از منافع ملی دفاع می‌کنیم پس از آن نیز مصوبه مجلس مهر تأییدی بر این موضوع بود.
 وحدت قوا موجب افزایش قدرت جمهوری اسلامی ایران شد
شاکری گفت: این موضع متحد در داخل این کشور باعث شد که ما بتوانیم در حوزه فناوری غنی‌سازی ۶۰ درصد اورانیوم را عملیاتی کنیم. بنابراین قدرت و دست برتر را به ما داد تا بتوانیم در مذاکرات از منافع ملی ملتمان دفاع کنیم و نشان دهیم اگر لازم باشد جمهوری اسلامی ایران فراتر از اینها نیز می‌رود اگرچه جمهوری اسلامی ایران به سمت تولید بمب هسته‌ای نخواهد رفت اما همین اتحاد و اتفاق نظر باعث قدرت ایران در روابط بین‌الملل شد.نماینده مردم تهران درمجلس ادامه داد: در نتیجه زمانی که در یک کشور اتحاد و توجه به منافع ملی و فراتر از منافع حزبی و شخصی باشد می‌توان در حوزه‌های مختلف ازجمله اقتصادی فناوری علمی و تکنولوژی و روابط بین‌الملل پیشرفت کرد.وی تأکید کرد: به طورمثال اکنون دولت سیزدهم پس از سرکار آمدن، بنای همگرایی و هم‌افزایی مجلس یازدهم را نهاد و در کنار وحدت قوه قضائیه این سران قوا سیاست های مهم نظام جمهوری اسلامی را اجرایی می‌کند از جمله احیای ارتباط با کشورهای همسایه و ظرفیت‌های آسیا.شاکری درانتها ابرازکرد: زمانی که دشمن یک کشور و ملت متوجه شود اختلافات حزبی و فردی می‌تواند شکاف عظیمی بین منافع ملی آن کشور ایجاد کند دست روی آن نقطه ضعف می‌گذارد و آن را می‌شکافد و اکنون نیز که دولت جمهوری اسلامی ایران و سایر قوا اتفاق نظر و وحدت دارد در تلاش هستند تا این شکاف را ایجاد کنند اما شاهد هستیم که رویکرد ایران در مذاکرات نشان از قدرت ما است.

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای ضرورت بلوغ اتحاد بر منافع ملی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.