صهیونیست‌ها در آرزوی محال عادی‌سازی با عراق - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 52618
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 27 مهر 1400 - 6:32 |
تکاپوی صهیونیست‌ها برای نفوذ در عراق

صهیونیست‌ها در آرزوی محال عادی‌سازی با عراق

باید توجه داشت، در دیدگاه‌های صهیونیستی «نفوذ» به‌عنوان مقدمه «برقراری رابطه با عراق» در نظر گرفته‌شده است‌برقراری روابط دوجانبه با کشورهای عربی همچنان در کانون توجه رژیم صهیونیستی سیاست خارجی و دکترین‌های امنیتی رژیم صهیونیستی قرار دارد.
صهیونیست‌ها در آرزوی محال عادی‌سازی با عراق

گروه  بین‌الملل  
باید توجه داشت، در دیدگاه‌های صهیونیستی «نفوذ» به‌عنوان مقدمه «برقراری رابطه با عراق» در نظر گرفته‌شده است‌برقراری روابط دوجانبه با کشورهای عربی همچنان در کانون توجه رژیم صهیونیستی سیاست خارجی و دکترین‌های امنیتی رژیم صهیونیستی قرار دارد. در همین راستا رژیم صهیونیستی تاکنون با کشورهای عربی مختلفی اقدام به برقراری مناسبات دوجانبه کرده است که برخی از آن‌ها علنی شده و برخی دیگر هنوز علنی نشده‌اند. 
 تکاپوی تل‌آویو برای نفوذ در عراق
عراق، یکی از کشورهای مهم عربی است که رژیم صهیونیستی با شگردهای مشخصی درصدد نفوذ و درنتیجه عادی‌سازی مناسبات دوجانبه در آن است. باید توجه داشت، در دیدگاه‌های صهیونیستی «نفوذ» به‌عنوان مقدمه «برقراری رابطه با عراق» در نظر گرفته شده است. نشست اربیل یکی از این شگردها بود که چندی پیش با حضور ۳۰۰ تن از عراق ازجمله رؤسای عشایر در کنفرانسی در کردستان عراق برگزار شد. اندیشکده «مرکز ارتباطات صلح آمریکا» که در نیویورک قرار دارد، متولی برگزاری نشست مذکور بود.
جوزف براود، بنیانگذار مرکز ارتباطات صلح به‌عنوان کارشناس آمریکایی با تباری از یهودیان عراق به خبرگزاری فرانسه گفته بود: «تقریبا ۳۰۰ شرکت‌کننده سنی و شیعه از ۶ استان بغداد، موصل، صلاح‌الدین، الانبار، دیاله و بابل به اربیل آمده بودند.» شمی پرز رئیس بنیادی که شیمون پرز، پدرش رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی تأسیس کرده بود یکی از سخنرانان اصلی این کنفرانس بود که به‌صورت ویدئوکنفرانسی سخنرانی نمود.در بیانیه پایانی این نشست آمده بود: «ما خواستار هماهنگی و ادغام در توافقنامه‌های ابراهیم هستیم. همان‌طور که این توافقنامه‌ها روابط دیپلماتیک با اسرائیل را فراهم می‌کند ما نیز خواهان عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستیم. هیچ نیرویی از داخلی یا خارجی حق ندارد مانع از این درخواست ما شود.»
با وجود شکست کنفرانس صهیونیستی اخیر در اربیل و مجازات دست‌اندرکاران برگزاری آن‌که تعدادی به اعدام محکوم شدند، نه‌تنها فعالیت‌های رژیم صهیونیستی برای نفوذ در عراق متوقف نشده است بلکه همچنان شاهد تکاپوی رژیم صهیونیستی برای حضور و نفوذ در عراق هستیم.در همین رابطه، در روزهای گذشته «عیساوی فریج» وزیر همکاری منطقه‌ای در کابینه رژیم صهیونیستی در یک گفت‌وگوی «معنادار» رادیوئی مدعی شده است «درحال حاضر در کنار یک کشور اسلامی دیگر «منظور کشور عمان است» که در مسیر قرار گرفته، عراق در پیش روی ماست!» 
 اهمیت نفوذ در عراق
رابطه با هیچ‌یک از کشورهایی که تاکنون با رژیم غاصب صهیونیستی اقدام به برقراری یا علنی‌سازی مناسبات دیپلماتیک ، اقتصادی و امنیتی و غیره کرده‌اند، نمی‌تواند به‌اندازه تعامل با عراق برای تل‌آویو حائز «اهمیت استراتژیکی» باشد. باید توجه داشت عادی‌سازی مناسبات عربی – صهیونیستی برای مقامات تل‌آویو یک «هدف» نیست، بلکه «وسیله‌ای» برای نیل به «اهداف حیاتی‌ای» است که در فرصت دیگری باید آن را موردبحث قرار داد.درست است که عادی‌سازی روابط با امارات و بحرین برای تل‌آویو لازم بوده اما درهرصورت این کشورها از ابتدا ضدمقاومت بوده و در ذیل «سرسپردگان» آمریکا تعریف می‌شوند که در عرصه سیاست خارجی چندان اختیاری از خود ندارد. به عبارتی برقراری روابط دیپلماتیک با کشورهای کوچکی همچون امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی، از اهمیت واقعی برخوردار نیست؛ اما نفوذ به کشورهایی که مقاومت در آن‌ها ریشه دوانیده است و دارای وزن سیاسی و ژئوپولیتیکی بالایی در تحولات منطقه و در رابطه با پرونده فلسطین هستند همچون عراق، می‌تواند فرصت‌های منحصربفردی در اختیار صهیونیست‌ها قرار دهد.برخورداری کشوری مانند عراق از ذخایر عظیم طبیعی جایگاه این کشور را بیش از هر زمان دیگری برای رژیم صهیونیستی مهم‌تر کرده است. شاید عادی‌سازی روابط با عربستان برای رژیم صهیونیستی پیروزی محسوب شود؛ ولی مهم‌ترین دستاورد ژئوپلیتیک برای تل‌آویو، دستیابی به دیپلماسی موفق با عراقی است که قرابت‌های زیادی با جمهوری اسلامی ایران دارد و شاید تنها کشوری است که موشک‌های آن به تل‌آویو (۱۹۹۱) اصابت کرده است.
 اهداف نفوذ در عراق
در خصوص نیات رژیم صهیونیستی جهت نفوذ در عراق، اهداف متعددی قابل شناسایی است که تمام این اهداف ذیل دو موضوع کلان و راهبردی تعریف می‌شود: نخست، «تهدید جمهوری اسلامی ایران» و دوم، «تجزیه عراق از کردستان». 
علاوه بر این‌ها، کردستان عراق نیز یک فاکتور مهم در محاسبات صهیونیستی برای نفوذ در عراق است. صهیونیست‌ها بر این باورند که کردستان خاستگاه و سرزمین ملت یهود است و یهودیان قبل از آن‌که به فلسطین بروند در کردستان ساکن زندگی می‌کردند و کردهای کنونی عراق نیز هم‌نژاد و باقی‌مانده اسرائیلیان هستند. برای مستند کردن این ادعاها متخصصان بیولوژیک، مورخان و باستان‌شناسان صهیونیستی در سال‌های گذشته از طریق انجام آزمایش‌های گوناگون و عملیات حفاری در شهرهای مختلف عراق ازجمله بابل و کرکوک تلاش‌های متعددی انجام داده‌اند.
 در همین چارچوب است که رژیم صهیونیستی از دیرباز و حتی قبل از سال ۱۹۴۸، در سطوح مختلف امنیتی، اقتصادی، سیاسی و غیره روابط پیدا و پنهانی با اقلیم دارد.رژیم صهیونیستی به کشور عراق و مناطق شمالی آن ازجمله کردستان به‌عنوان «هارتلند ژئوپلیتیکی» می‌نگرد که نقش مؤثری در پیشبرد و تحقق طرح‌های راهبردی خویش که در شعارهایی همچون «اسرائیل بزرگ» و یا ایده «نیل تا فرات» منعکس شده‌اند دارد. چندی پیش «وین مادسون»، خبرنگار آمریکایی در گزارشی افشا کرد، رژیم صهیونیستی درحال پیاده‌سازی طرح جدیدی در عراق است که هدف از آن افزایش جمعیت یهودیان کرد عراقی ساکن سرزمین‌های اشغالی در شهر موصل مرکز استان نینوا و مناطق پیرامون آن است.انتقال یهودیان کرد عراقی مقیم سرزمین‌های اشغالی در پوشش سفرهای سیاحتی و مذهبی به عراق و مشاهده آثار باستانی، تاریخی و زیارت اماکن دینی و مذهبی یهود در این کشور صورت می‌گیرد. 
مقاومت هوشیار است 
بنابراین کاملاپیداست که پیشبرد روند نفوذ و متعاقب آن برقراری رابطه با عراق که در دستور کار رژیم صهیونیستی امری بس دشوار و چه‌بسا غیرممکن است. اصلامفهوم عادی‌سازی روابط، با موانع بزرگ حقوقی و قانونی در عراق مواجه است. در قانون مجازات‌های عراق برای کسانی که رژیم صهیونیستی را تبلیغ بکنند، مجازات اعدام در نظر گرفته شده است. وجود چنین مجازات سنگینی نشان از ماهیت ضد صهیونیستی حاکمیت و ملت عراق دارد که تغییر آن به‌سادگی امکان‌پذیر نیست. در ماه مارس ۲۰۲۱ پس از پایان‌یافتن سفر پاپ به عراق و دیدار او با آیت‌الله سیستانی، دفتر این مرجع عالی‌قدر در نجف، با صدور اعلامیه‌ای شامل «هفت نه» صراحتابا عادی‌سازی روابط با اسرائیل مخالفت کرد.البته جامعه عراقی و رهبران گروه‌ها و جریان‌های مختلف سیاسی و مذهبی و به‌ویژه گروه‌های مقاومت باید نسبت به روند نفوذ رژیم صهیونیستی در این کشور که یکی از کارکردهای مهم آن تسهیل بسترهای عادی‌سازی روابط است، هوشیار بوده و ضمن شناسایی و مسدودسازی بسترها و مجاری آن، نسبت به این پدیده که در تعارض کامل با امنیت و حاکمیت ملی و همچنین منافع مردم عراق است هوشیار باشند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای صهیونیست‌ها در آرزوی محال عادی‌سازی با عراق بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.