صنعت دفاعی بر قله افتخار - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 30257
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 07 مهر 1399 - 8:01 |
گزارشی از تازه‌ترین دستاوردهای نظامی ایران؛

صنعت دفاعی بر قله افتخار

راهبرد «ما می‌توانیم» دیگر شعار سیاسی یا تعارف نظامی نیست بلکه اثبات کارآمدی تفکری است که «زانوی خودی» را به «عصای دیگری» ترجیح می‌دهد و معتقد است اگر بنا باشد به امید دیگران بنشینم هرگز نخواهیم توانست در مسیر پرپیچ‌وخم پیشرفت قدمی از قدم برداریم؛ حال اگر آن‌طرف مقابل، غرب باشد این گزاره اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند.
صنعت دفاعی بر قله افتخار

وحید عظیم‌نیا
راهبرد «ما می‌توانیم» دیگر شعار سیاسی یا تعارف نظامی نیست بلکه اثبات کارآمدی تفکری است که «زانوی خودی» را به «عصای دیگری» ترجیح می‌دهد و معتقد است اگر بنا باشد به امید دیگران بنشینم هرگز نخواهیم توانست در مسیر پرپیچ‌وخم پیشرفت قدمی از قدم برداریم؛ حال اگر آن‌طرف مقابل، غرب باشد این گزاره اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند.
حوزه نظامی کشورمان که از همان فردای پیروزی انقلاب اسلامی تحریم شد و حتی با واردات سیم‌خاردار به ایران مخالفت می‌شد، اما در طول چهار دهه باهمت متخصصان و مدافعان جان‌برکف این مرزوبوم، شبانه‌روز تلاش شد تا ثابت شود «خواستن توانستن است» و بحمدالله ثابت هم شد.این روزها که در حال گرامی داشت چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس هستیم، شاهد اخبار مختلف موفقیت‌های نظامی در گوشه و کنار هستیم. نکته قابل‌تأمل آنکه دست‌اندرکاران و مسئولان این موفقیت‌ها صراحتاً تأکید می‌کنند منشأ همه این موفقیت‌ها، دفاع مقدس است.هنوز چند صباحی بیشتر از نمایشگاه نهضت قطعه‌سازی وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» نگذشته بود که روز یک شنبه خبر آمد نمایشگاه دائمی توانمندی‌های راهبردی نیروی هوافضای سپاه در دانشگاه هوافضای سپاه افتتاح شد.محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه در آیین گشایش این نمایشگاه حضور داشتند.
در این نمایشگاه بخشی از دستاورد‌ها و توانمندی‌های راهبردی نیروی هوافضای سپاه در حوزه‌های موشکی، پهپادی، ماهواره‌ای و پدافند سامانه‌های کشف و شناسایی و جنگ الکترونیک و نیز دستاورد‌های مراکز پژوهشی و تحقیقاتی به نمایش درآمده است. همچنین تعدادی از پهپاد‌های متجاوز اعم از آمریکایی و صهیونیستی که توسط سامانه‌های پدافند نهسا ساقط‌شده‌اند به نمایش درآمده است.
شاید فلسفه مختصر برپایی این نمایشگاه را بشود در سخنان فرمانده هوافضای سپاه یافت، آنجا که در آیین افتتاح نمایشگاه یادشده گفت: «قوی و خودکفا، درسی بود که از امام راحل گرفتیم و فهمیدیم بدون خوداتکایی و خودباوری نمی‌توانیم بر دشمنان غلبه کنیم و اگر ضعیف باشیم حتماً لگدمال خواهیم شد.»
او همچنین می‌گوید: اگر این تجهیزات را می‌خریدیم قطعاً امروز توانمند نبودیم چون امکان انتقال فناوری وجود نداشت. فرمانده هوافضای سپاه معتقد است توانمندی‌های ایجادشده صرفاً در مراسم رژه ۳۱شهریور که هرسال برگزار می‌شود، امکان به نمایش گذاشتن ندارد ازاین‌جهت تصمیم گرفته شد پارک ملی هوافضای نیروی هوافضای سپاه افتتاح شود.
سردار حاجی‌زاده به این سؤال نیز که خیلی‌ها می‌پرسند حالا این پیشرفت‌ها حاصل شد ولی در حوزه خودرو و اقتصاد مشکل‌داریم برای این موضوع چه فکری کردید؟ پاسخ داد: ما با این الگویی که ایجادشده بنا داریم در جلسات چهره به چهره و با دعوت و قبول درخواست مجموعه‌های دانشگاهی در حوزه‌های مختلف، با بازدید از این مجموعه روش رسیدن به این توانمندی را منتقل کنیم.طبق اعلام سپاه‌نیوز، سرلشکر حسین سلامی نیز در حاشیه  آیین افتتاحیه پارک در جمع خبرنگاران نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های راهبردی هوافضا را نماد روشنی از اعتمادبه‌نفس ملی ایران اسلامی توصیف و تأکید کرد: بخش عمده‌ای از این پیشرفت‌های شگفت‌انگیز در دوره تحریم حاصل‌شده است و نشانگر این واقعیت است که ما توانسته‌ایم از تحریم‌ها، فرصت پیشرفت شتاب‌دار در حوزه‌های دفاعی بسازیم.
فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه هیچ‌گاه در تولید قدرت متوقف نمی‌شویم گفت: ما معادلات استقلال و عزت را درک کرده‌ایم و می‌دانیم مسیر سعادت جامعه را دشمنان در اختیار ما قرار نخواهند داد.سرلشکر سلامی بابیان اینکه در این نمایشگاه نقشه جامع قدرت بازدارنده نظام را مشاهده می‌کنید، افزود: جنگ امروز ما جنگ اراده‌ها است و ملت ایران با شناخت راه و مسیر روشن خود با عزم و اراده‌ای قوی این راه را ادامه می‌دهد.
 هفت دستاورد نزاجا
اما افتتاح نمایشگاه دائمی توانمندی‌های راهبردی نیروی هوافضای سپاه تنها خبر روز یک شنبه نبود چراکه مراسم رونمایی از هفت دستاورد جدید نزاجا با حضور امیر سرتیپ محمدحسین دادرس جانشین فرمانده کل ارتش در سازمان جهاد خودکفایی نزاجا نیز برگزار شد.
آن‌طور که میزان گزارش داده، ربات هوشمند کاراکال؛ اولین دستاورد رونمایی شده در این مراسم بود که برای نبرد زمینی طراحی‌شده بسیار چابک و دارای سیستم تعلیق مستقل است.
این روبات با حداکثر سرعت ۳۰ کیلومتر بر ساعت و برد عملیاتی بیش از ۵۰۰ متر دارای قابلیت حمل سلاح‌های سبک و نیمه سنگین و همچنین دارای سیستم کنترل از راه دور هوشمند و مسافت یاب لیزری و سامانه اپتیکی است. 
 دومین دستاورد رونمایی شده در این مراسم؛ خودرو تاکتیکی چهار در چهار گهر بود که این خودرو دارای قابلیت حمل ۵۰۰ کیلوگرم در حالت آفرود و همچنین از قابلیت پیمایش ۷۰۰ کیلومتر با بیشینه سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت برخوردار است.این خودروی تاکتیکی از قابلیت عبور از شیب طولانی ۷۰ درصد و قابلیت عبور از شیب عرضی ۳۵ درصد برخوردار است.خودروی تاکتیکی گهر قادر به عبور از آب با عمق ۸۰ سانتیمتر است و قابلیت نصب انواع تجهیزات سبک و نیمه سنگین را دارد. 
سامانه ارتباطی پرش فرکانس سریع چابک سومین اثر رونمایی شده در این مراسم بود که بانام چابک باقابلیت برش فرکانس بسیار سریع و سرعت پرش ۲۰۰۰۰۰ در ثانیه را دارد.این سامانه با پهنای باند اطلاعاتی مناسب قابلیت ارتباط با سامانه‌های هواپایه و از قابلیت ارتباط ایستگاه زمینی با سامانه‌های زمین پایه برخوردار است.همچنین این سامانه دارای سامانه‌های گیرنده و فرستنده امن و از قابلیت به‌کارگیری و نصب بر روی سامانه‌های زمینی و هوایی برخوردار است.
این سامانه درواقع یک لینک ارتباطی بسیار امن و قوی است که در سخت‌ترین شرایط ارتباطی با جابه‌جایی فرکانس متعدد دشمن به‌هیچ‌وجه قادر به جمینگ آن نبوده و برای نخستین بار در سطح کشور ارائه‌شده است.
چهارمین دستاورد رونمایی شده در این مراسم نیز موتور پیستونی پهپاد بود که این موتور‌های پیستونی برای نخستین بار در ایران از ۴۰ تا ۴۰۰ سی‌سی، طراحی و ساخته‌شده با گشتاور ۴۰۰۰ دور در دقیقه از توان ۴ الی ۴۰ اسب بخار و قابلیت نصب بر روی انواع پهپاد‌ها برخوردار است. این موتور پیستونی کاملا بومی در رده ۴۰ سی‌سی قادر به پرواز درآوردن یک پهپاد ۳۰ کیلویی در ارتفاع ۱۲ هزارپایی است.
ربات امدادگر مسیح دیگر محصول رونمایی شده در این مراسم بود که می‌توان گفت این سامانه مجهز به ایستگاه کنترل پرستاری و از قابلیت دریافت و کنترل علائم حیاتی بدن بیمار و همچنین قابلیت برقراری تماس صوتی و تصویری بین بیمار و کادر درمانی برخوردار است. همچنین قابلیت حمل دارو، غذا و هرگونه ملزومات موردنیاز بیمار را دارد.
خودرو ارتقاء یافته ۴۰×۲۶ هم در این مراسم رونمایی شد که خودرو سنگین تاکتیکی تانک‌بر است. این خودروی تاکتیکی با افزایش قدرت موتور متحرکه از توان ۴۰۰ اسب بخار برخوردار است و توان تبدیل سیستم خنک کاری از حالت رادیاتور هیدروفن را دارد.
لانچر ۲ فروندی هدف۲ نزاجا نیز در این مراسم رونمایی شد؛ این سامانه سکوی پرتاب دو فروند موشک لبیک ۱ و قابلیت شلیک دو فروند موشک به‌صورت هم‌زمان را دارد و  قابلیت استقرار سریع و مجهز به تراز اتوماتیک  و همچنین مجهز به سامانه نشانه‌روی نوین و از قابلیت تحرک و جابه جایی سریع بین مواضع برخوردار است.

نویسنده : وحید عظیم نیا |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای صنعت دفاعی بر قله افتخار بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.