صنعت دانشبنیان صادرات محور توسعه فناوری کشور و درآمد پایدار را رقم خواهد زد
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در تشریح اهمیت توسعه صنعت دانشبنیان صادرات محور به خبرنگار «رسالت» اظهار داشت: اگر درصدد رقابتپذیر شدن کالاهای تولیدیمان با محصولات تولیدی کشورهای مختلف هستیم و میکوشیم تا درآمد پایدار اقتصادی را رقم بزنیم، باید به سهم صنعت دانشبنیان در صادرات توجه ویژه داشته باشیم و اهتمام بورزیم که توسعه صنعت دانشبنیان صادرات محور رقم بخورد.
وی با اشاره به لزوم تکیهبر توان مهندسان و نیروهای داخلی کشور افزود: صادرات میبایست به درآمد اقتصادی و ارزشافزوده برای کشور منجر شود. اتکاء به توان داخلی و ظرفیتهای نیروی انسانی کشور میتواند در مسیر کمککننده باشد و موجب توسعه بیشازپیش دانشبنیانها شود.
قادری تصریح کرد: نیروی انسانی کشور در حوزه دانشبنیانها بسیار توانمند است و میبایست از این ظرفیت بهره برد. مادامیکه سهم صادراتی دانشبنیانها از دیگر بخشهای صادراتی بیشتر گردد، شاخص پیشرفت کشور نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به هرمیزانی که در سایر حوزههای اقتصادی صاحبنظر باشیم، به همان میزان میبایست دانشبنیانها را تقویت و رقابتپذیر کنیم. حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توسعه صنعت دانشبنیان صادرات محور اقتصاد کشور را رقابتپذیر خواهد کرد و موجب توسعه فناوری کشور خواهد شد.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: ضرورت دارد تا همگام باسیاستهای تجاری، گمرکی، مالی و بانکی حرکت کنیم و بکوشیم تا از صادرات دانشبنیانها حمایت شود. ایجاد بستر و ظرفیتهای مختلف برای ورود شرکتها به عرصه دانشبنیانها اهمیت فراوانی دارد بهویژه اگر درصدد تابآوری در برابر حوادث طبیعی اقتصادی هستیم و خواهان شکلگیری وضعیت پایدار و باثبات میباشیم.
او متذکر شد: یکی از ویژگیهای نامطلوب اقتصاد فعلی کشور، عدم فراگیری ظرفیتهای دانشبنیان است. اقتصاد دانشبنیان منعطف است و از ظرفیتهای محیطی و فنی بهره بسیاری کسب میکند. امروز کشورهای پیشرفته رویکرد اقتصادی خود را به اقتصاد دانشبنیان تغییر دادهاند و چنانچه درصدد عضویت در باشگاه اقتصادی کشورهای پیشرفته میباشیم، باید با استفاده از ظرفیت دانشبنیانها، تابآوری اقتصادی ایجاد کنیم و حمایت از دانشبنیانها را تا رسیدن به اقتصاد مطلوب دانشبنیان استمرار ببخشیم.
وی یادآور شد: صادرات خدمات فنی و مهندسی در این مسیر اهمیت فراوانی دارد. بهموجب صادرات خدمات فنی و مهندسی امکان قرارگیری نیروهای تخصصی کشور در فضای رقابتی با افراد و نیروهای متخصص دیگر کشورها فراهم میگردد. براین اساس نیروی کشور امکان حضور در فضای رقابتی تولیدی را خواهد داشت و میتواند از ظرفیتهای تخصصی برای ارتقاء هرچهتمامتر خود استفاده کند.
قادری بابیان اینکه صادرات خدمات فنی و مهندسی موجب جبران عقبافتادگیهای اقتصادی خواهد شد، گفت: قرارگیری در فضای رقابتی اهمیت فراوانی دارد و موجب بهرهگیری از دانش روز دنیا خواهد شد. براین اساس عقبماندگیهای فنی و تکنولوژی نیز برطرف خواهد شد و کشور به سمت توسعه همهجانبه اقتصاد و افزایش تولید حرکت خواهد کرد.
وی در پایان این گفتوگو با تأکید برافزایش ظرفیتهای رقابتی بیان داشت: افزایش حجم تولید، نیازمند توجه به دانشبنیانها و خدمات فنی و مهندسی است. باید دانش فنی را ارتقاء بخشید و در معرض رقابت قرار داد. افزایش ظرفیتهای رقابتی موجب کاهش هزینههای تولید و افزایش قدرت تولید کشور خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.