صدای پای نبرد در اوکراین
گروه بینالملل
با بالا گرفتن تنشها در مرز اوکراین و روسیه تلاشهای کشورهای غربی برای کمک به کییف افزایش یافته است. وزارت امور خارجه آمریکا به چند کشور حوزه بالتیک و همچنین بریتانیا اجازه داده که تسلیحات آمریکایی را که در انبارهای خود دارند به اوکراین تحویل دهند.
همچنین یک گروه از سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در پی تصویب طرحی هستند که در صورت اجرا تسلیحات بیشتر و در مقیاس وسیعتری به اوکراین تحویل داده خواهد شد.
آمریکا رسما تایید کرد که نخستین بخش از بسته حمایت امنیتی این کشور به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار به کییف رسیده است. سفارت این کشور در اوکراین با تایید این مطلب تأکید کرد که این تسلیحات نظامی برای حمایت از نیروهای مسلح اوکراین و همچنین در تلاش مستمر برای دفاع از حاکمیت این کشور در مقابل تجاوز روسیه ارسال شده است.
مقامهای آمریکایی تأکید کردهاند که کمکهای واشنگتن به اوکراین ادامه خواهد داشت.بااینحال آلمان نگاه متفاوتی به این موضوع دارد.
«اولاف شولتس»، صدراعظم این کشور همواره بر سیاست عدم ارسال تسلیحات نظامی به مناطق درگیری تأکید کرده است.
بازی ناتو با آتش
یک نشریه فرانسوی در گزارشی با اشاره به رزمایش پیمان آتلانتیک شمالی در دریای بالتیک نوشت که ناتو خود را برای درگیری با روسیه آماده میکند.
خبرنگار روزنامه لوفیگاری فرانسه در گزارشی از رزمایش ناتو در دریای بالتیک، جایی که این ائتلاف نظامی در حال افزایش حضور نظامی بوده نوشت که ناتو خود را برای درگیری با روسیه آماده میکند.این رزمایش شامل تانکهای فرانسوی و انگلیسی، خودروهای زرهی، خودروهای جنگی، پیادهنظام، راکتها و خمپارههای ضدتانک میباشد.در این گزارش آمده است که روسیه برگزاری این رزمایش در منطقه را محکوم کرده حالآنکه، ناتو کمتر از همیشه، مسکو را از ماهیت دفاعی این ائتلاف اطمینان داده است.
یکی از اهداف رزمایش ناتو در دریای بالتیک، آزمودن «قابلیت همکاری» ارتشهای ناتو است اما دراینبین مشکلات زیادی وجود دارد که مشکلات زبانی تا سطح مختلف آموزش نیروهای نظامی کشورهای عضو، ازجمله این مشکلات به شمار میآید.نیروهای ۱۰ کشور تحت فرماندهی کانادا در لاتویا مستقرشدهاند. در لهستان نیز، نیروهای ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا قرار دارند.در این رزمایش، واحدهای نظامی، جلوی حمله احتمالی را میگیرند تا پاسخ نظامی ناتو آماده شود.
از سوی دیگر، «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در کنفرانس خبری گفت که ناتو از روز دوشنبه رزمایشی را آغاز خواهد کرد که طی آن به دنبال نشان دادن توانایی خود برای دفاع و بازدارندگی است. همچنین «ینس استولتنبرگ» دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی نیز در پیامی توییتری از حضور ناو گروه هواپیمابر «یواساس تری ترومن» در دریای مدیترانه برای حضور در رزمایش تهاجمی «نپتون» استقبال کرده و آن را نشانه قوی اتحاد ناتو توصیف کرد. وی در این پیام توییتری نوشت: «ناتو همواره هر آنچه را که برای حمایت و دفاع از متحدان نیاز است، انجام خواهد داد».
بحرانی که پیچیدهتر میشود
هراندازه زمان میگذرد، معمای اوکراین و حلوفصل آن در میان تنشهای به وجود آمده میان مسکو و واشنگتن سختتر و پیچیدهتر میشود. عقبنشینی آمریکا و اعضای اروپایی ناتو از طرح «گسترش ناتو به شرق» که عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی نیز یکی از مصادیق آن محسوب میشود، به معنای شکست آنها در منازعات اخیر با روسیه خواهد بود. از سوی دیگر، اصرار آنها بر عضویت اوکراین در ناتو و حمایت از ایده گسترش ناتو به شرق نیز به معنای آغاز منازعهای پرهزینه، پایدار و مزمن میان ارتش روسیه و ناتو خواهد بود. موضوعی که مطابق نظرسنجیهای صورت گرفته، شهروندان اروپایی و آمریکایی شدیدا با آن مخالف هستند. کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی در دیدار با نمایندگان روسیه، خواست این کشور برای بستن درهای این سازمان به روی هر عضو تازه را رد کردند و بهمنظور رفع نگرانی مسکو دربارۀ امنیت در اروپا، خواستار گفت وگو برای کاهش تسلیحات و چگونگی استقرار و آرایش موشکها شدند. ناتو در این مذاکرات که در بروکسل انجام گرفت، از روسیه خواست نیروهای خود را از مرز اوکراین دور کند و هشدار داد که هرگونه اقدام تهاجمی از سوی این کشور با مجازات سنگین روبه رو خواهد شد.بااینحال مقامات روسی نیز هشدار دادهاند که استفاده از ادبیات تهدید در قبال مسکو ، قطعا در حلوفصل معضلات به وجود آمده کارساز نخواهد بود.
روسیه هشدار میدهد
مواضع روسیه در منازعه اخیر با غرب کاملا مشخص است: اینکه خط قرمز استراتژیک مسکو مبنی بر عدم گسترش ناتو به شرق نباید زیر پا گذاشته شود. در مقابل، کشورهای عضو ناتو در بروکسل روسیه را به گفت وگو برای کاهش تنش و تهدید در اروپا فراخواندند و انتظارات این کشور برای «تعیین سیاستهای این سازمان» را «زیادهخواهی» و غیرقابلقبول دانستند. روسیه پیشازاین خواستار تعهد ناتو به خودداری از پذیرش پیوستن اوکراین و گرجستان به این سازمان شده و چنین چشماندازی را تهدیدی برای امنیت در اروپا توصیف کرده بود. روسیه همچنین از ناتو خواسته بود استقرار نیروهای خود در کشورهای متحد پیشین مسکو را محدود سازد.بااینحال مقامات روسی معتقدند که احاطه نظامی و استراتژیک کشورهای همسایه (که قرار است درآینده عضو ناتو شوند ) بر خود را هرگز برنمیتابد. بنابراین، جنس منازعه به وجود آمده بر سر اوکراین راهبردی میباشد. در چنین شرایطی هر گزینهای که غرب به آن متوسل شوند، برای آمریکا و اعضای اروپایی پیمان آتلانتیک شمالی هزینهساز خواهد بود.استقرار صدهزار نیروی روسی در مرز اوکراین بهخوبی نشان میدهد که مسکو تهدیدات ناتو را بهخوبی در این معادله رصد میکند. فراتر از آن، اعضای اروپایی ناتو بهخوبی میدانند که در صورت تشدید بحران در مرزهای اوکراین، قطعا منازعه مسکو و کی یف به این نقطه ختم نخواهد شد و دیگر نقاط اروپا را نیز در بر خواهد گرفت.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.