صدای در هم شکستن آمریکا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 60663
  پرینتخانه » بین الملل, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 25 بهمن 1400 - 6:07 |
استراتژی فشار حداکثری واشنگتن علیه تهران ناکام ماند

صدای در هم شکستن آمریکا

 «کریس مورفی»، عضو مجلس سنای آمریکا در یادداشتی بار دیگر از سیاست دولت پیشین آمریکا در خروج از برجام انتقاد کرده و نوشته شکست‌های ایجادشده در اثر این رویکرد چاره‌ای غیر از توافق با ایران برای «جو بایدن» باقی نگذاشته است.مورفی در تیتر یادداشت خود که در وبگاه مجله «تایم» منتشر شده، نوشته است: «شکست‌های ترامپ در مسئله ایران چاره‌ای غیر از توافق برای بایدن باقی نگذاشته است.»
صدای در هم شکستن آمریکا

گروه بین‌الملل 
 «کریس مورفی»، عضو مجلس سنای آمریکا در یادداشتی بار دیگر از سیاست دولت پیشین آمریکا در خروج از برجام انتقاد کرده و نوشته شکست‌های ایجادشده در اثر این رویکرد چاره‌ای غیر از توافق با ایران برای «جو بایدن» باقی نگذاشته است.مورفی در تیتر یادداشت خود که در وبگاه مجله «تایم» منتشر شده، نوشته است: «شکست‌های ترامپ در مسئله ایران چاره‌ای غیر از توافق برای بایدن باقی نگذاشته است.»
 ترامپ بازنده‌  میدان تقابل با ایران بود 
سناتور آمریکایی در این مقاله یادآوری کرده که ترامپ علی‌رغم توصیه مشاورانش آمریکا را از توافق هسته‌ای برجام خارج کرده، آن‌هم در شرایطی که «ایران به وعده‌هایش پایبند مانده بود، بخش‌های زیادی از برنامه هسته‌ای خودش را محدود کرده و به بازرس‌ها اجازه ورود داده بود.»
«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.ترامپ امیدوار بود فشار حداکثری بتواند ایران را به حضور در پای میز مذاکره برای گفت‌وگو بر سر توافقی جدید به‌جای برجام مجاب کند. بااین‌حال او در حالی ۲۰ ژانویه سال گذشته از قدرت کنار رفت که در تحقق اهداف ضد ایرانی‌اش کاملا ناکام ماند. او به‌علاوه، در داخل آمریکا به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، دامن زدن به تنش‌ها با ایران، از بین بردن آثار تحریم‌ها به دلیل استفاده مفرط از آن‌ها و پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران در دوران ۴ ساله حضورش در کاخ سفید به‌شدت موردانتقاد قرار گرفت.
مورفی سپس با اشاره به مذاکرات جاری در وین نوشته است: «دولت بایدن در تلاش بوده ایران را به میز مذاکره برگرداند، اما ایران پس‌ازآنکه آمریکا ناگهان زیر میز زد تمایل چندانی برای مذاکرات ندارد.»
 ادامه‌ سیاست‌های ترامپ دیوانگی است 
او بابیان اینکه «پابرجا بودن سیاست ترامپ در قبال ایران برای یک ماه یا یک سال دیگر دیوانگی است» خاطرنشان کرده است: «بنابراین الان وقت آن است که تیم مذاکره‌کننده بایدن امتیازهای هوشمندانه اما ضروری لازم را بدهد تا اجرای نسخه‌ای از توافق هسته‌ای اوباما را از سر بگیرد.»
او در ادامه نوشته است: «بله، ایران هم باید به نحو یکسان مصالحه کند اما زمان در حال گذشتن است و لازم است که توافقی جدید به‌زودی حاصل شود. توافق جدید ممکن است با توجه به تکیه‌گاه‌هایی که ما در دوران ترامپ ازدست‌داده‌ایم همانند توافق اوباما نباشد، اما توافقی با ایران که موجب افزایش زمان گریز این کشور شده و اجازه دهد بازرسی‌ها از سر گرفته شود دنیا را به مکانی امن‌تر تبدیل خواهد کرد.»
کریس مورفی خطاب به کسانی که مخالف برداشته شدن تحریم‌های وضع‌شده در دوران ترامپ علیه ایران هستند هم نوشته که این تحریم‌ها هیچ اثری نداشته‌اند. او می‌نویسد: «و خطاب به آن‌هایی که مخالف کاهش تحریم‌های ترامپ جهت حصول توافق جدید هستند باید گفت که آمریکا هیچ نفعی از حفظ این تحریم‌ها به دست نیاورده است. تحریم‌های ترامپ به طرز شرم‌آوری بی‌اثر بودند.»
 بایدن هم در مقابل ایران محکوم به شکست است 
دولت جو بایدن به شکست سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که دولت پیشین آمریکا علیه ایران به کار گرفت اعتراف کرده اما از انجام اقدامات لازم برای بازگرداندن آمریکا از آن مسیر خودداری کرده است.اصرار دولت بایدن بر حفظ تحریم‌های دوران ترامپ، یکی از مهم‌ترین محورهای اختلافات در دورهای گذشته مذاکرات وین که با هدف بازگرداندن آمریکا به برجام انجام می‌شد را تشکیل می‌دهد.
ایالات‌متحده آمریکا خصوصا بعد از آغاز ریاست جمهوری ترامپ استراتژی فشار حداکثری علیه ایران را پیگیری کرد که البته این استراتژی از زمان جیمی کارتر وجود داشت و تاکنون ادامه دارد همچنین از سوی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان پیگیری شده و در دوران ریاست جمهوری ترامپ به نقطه اوج خود رسید. این استراتژی فشار حداکثری تاکتیک‌های جزئی‌تر و عملیاتی‌تری پیدا کرد به‌گونه‌ای که ترامپ در اردیبهشت سال ۹۷ از برجام خارج شد و تحریم‌های یک‌جانبه‌ای علیه ایران اعلام کرد.بایدن پس از حضور در کاخ سفید نه‌تنها عبرتی از این ماجرا نگرفت، بلکه در خیال خام خود تلاش کرد تا استراتژی فشار حداکثری را به استراتژی فشار هوشمندانه علیه ایران تبدیل کند. بااین‌حال بایدن نیز در این مسیر ناکام ماند. 
اتخاذ راهبرد «‌مقاومت فعال»‌ از سوی کشورمان بسیاری از محاسبات واشنگتن و شرکای آن را بر هم زده و مولد منازعات ساختاری و داخلی تازه‌ای در میان دشمنان نظام و ملت ایران بوده است.این راهبرد، امکان ویژه‌ای را به کشورمان داده است که در قالب آن بتواند ‌هزینه‌های بازی نامتوازن دشمن‌ و متعاقبا ‌فواید و دستاوردهای‌ خود را در این آوردگاه افزایش دهد. امروز نه‌تنها دموکرات‌ها بلکه جمهوری خواهان نیز نسبت به این مسئله اذعان دارند که استراتژی فشارهای حداکثری در قبال ایران شکست‌خورده و پاسخی که ایران در مقابل آمریکا داد  باعث شد ایران ابتکار عمل را در بسیاری از عرصه‌ها به دست گیرد.
  گاردی که باید بسته باقی بماند
بدون شک حضور بایدن در رأس معادلات سیاسی آمریکا، به معنای بازشدن گارد ما در برابر کاخ سفید نخواهد بود. گارد ما باید همچنان بسته باقی بماند و این مهم، مستلزم ادامه حرکت ذیل راهبرد «مقاومت فعال» می‌باشد. 
بدون‌ شک آمریکا و متحدان آن، در آینده توطئه‌های ‌دیگری را در ‌مواجهه با توان تسلیحاتی و استراتژیک کشورمان طراحی و اجرا خواهند کرد.ما در حوزه سیاست خارجی کشورمان، تنها با ‌پدیده‌ها‌ مواجه نیستیم بلکه با ‌روندها‌ دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، بنابراین رصد آگاهانه تحرکات، طرح‌ها و نقشه‌های آمریکا و متحدان آن و بازتعریف مستمر بازی آن‌ها در تقابل با موجودیت نظام جمهوری اسلامی ایران، نباید لحظه‌ای به فراموشی سپرده شود.
قطعا در سایه‌  استراتژی مقاومت فعال، بسیاری از توطئه‌ها و موانع را می‌توان خنثی ساخت یا از میان برداشت. اعتراف اخیر سناتور آمریکایی در خصوص شکست استراتژی فشار حداکثری علیه ایران نشان‌دهنده‌  پیروزی ما در این آوردگاه و لزوم استمرار همین مسیر در آینده می‌باشد. 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای صدای در هم شکستن آمریکا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.