شکوه نرمش قهرمانانه تاریخ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 21288
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 16 اردیبهشت 1399 - 8:32 |
رونمایی از کتاب گویای «صُلحُ ‌الحَسَن» در آستانه ولادت امام مجتبی(ع)؛

شکوه نرمش قهرمانانه تاریخ

در آستانه سالروز میلاد کریم اهل‌البیت امام حسن مجتبی(ع) و در نیمه‌ ماه مبارک رمضان، کتاب گویای صلح امام حسن(ع) اثر شیخ راضی آل یاسین، پژوهشگر و عالمی دینی شیعی، ترجمه‌ حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به زبان فارسی رونمایی به عمل آمد.
شکوه نرمش قهرمانانه تاریخ
‌|  گروه فرهنگی‌|    
در آستانه سالروز میلاد کریم اهل‌البیت امام حسن مجتبی(ع) و در نیمه‌ ماه مبارک رمضان، کتاب گویای صلح امام حسن(ع) اثر شیخ راضی آل یاسین، پژوهشگر و عالمی دینی شیعی، ترجمه‌ حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به زبان فارسی رونمایی به عمل آمد. این کتاب گویا به همت مجموعه ایران صدا، متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران و با همکاری انتشارات انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در سه جلد ۱۵فصلی به مدت۸۹۶ دقیقه تولید و ضبط‌شده است. 
صُلحُ‌الحَسَن(علیه‌السلام) کتابی درباره صلح امام حسن(ع)، اثر شیخ راضی آل یاسین پژوهشگر و عالمی دینی شیعی است. این کتاب از معدود آثار تحلیلی و تفصیلی است که درباره زندگانی امام حسن مجتبی(ع)، موقعیت سیاسی او و شرایط صلح امام با معاویه سخن گفته است. این اثر به همت حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به فارسی ترجمه و منتشرشده است.
سعید صلح میرزایی، مدیر تولید محتوی انتشارات انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در گفت‌وگو با «رسالت» درباره این کتاب گفت: « کتاب صلح امام حسن (ع) سال ۴۸ توسط مقام معظم رهبری ترجمه شد. ایشان زمانی که در زندان‌ طاغوت حضور داشتند این کتاب به چاپ رسید و زمانی متوجه شدند این کتاب منتشرشده است که در زندان رژیم شاه حضور داشتند.»
وی ادامه داد: « با تحقیقات جدید این کتاب به شیوه صوتی و با رویکرد نمایشنامه  در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت اما متن کتاب مثل سایر کتاب‌های صوتی دیگر نیست چراکه این کتاب به ازای شخصیت‌های مختلف روایت خواهد شد اما نوع صداها و جنبه تاریخی آن از جذابیت‌های گوش دادن این کتاب‌های صوتی است.»
 مدیر تولید محتوی انتشارات انقلاب اسلامی بابیان اینکه کتاب صلح امام الحسن (ع) را مرحوم شیخ راضی آل یاسین تألیف کرده است، گفت: «این کتاب بعد از ۶۰ سال که از ترجمه آن می‌گذرد با استقبال مخاطبان همراه است و ازجمله کتاب‌های بی‌نظیری است که به زندگی امام حسن (ع) می‌پردازد. بعدازاین کتاب سیره زندگی، امام صادق(ع)، امام باقر(ع) و امام سجاد (ع) نیز به نگارش درآمد تا رویکرد این امامان در مواجه با طاغوت زمان به‌درستی تبیین شود.»
آثار رهبر معظم انقلاب نشان می‌دهد که ایشان از هر طریقی برای روشنگری اذهان مردم به‌ویژه جوانان استفاده می‌کردند‌‎ نگاهی به سخنرانی‌های متعدد همچنین تألیفات و ترجمه‌هایی که از ایشان در دوران پهلوی منتشرشده، گویای دغدغه‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است و هرکدام از بیانات و کتب ایشان، برای پاسخ دادن به یکی از نیازهای مخاطبان بود. ازاین‌رو بود که رژیم با فعالیت‌های علمی و تبلیغی ایشان به شدت مخالفت می‌کرد. 
 صلح میرزایی درباره حساسیت مقام معظم رهبری برای نگارش کتاب
 صلح امام حسن (ع) گفت: « مبارزات انقلابیون در دهه ۴۰ سخت‌تر شده بود. حتی برخی از شاگردان امام خمینی (ره) از مبارزه دست برداشته بودند و تنها به سخنرانی روی آورده بودند به دلیل شرایطی که در زمان طاغوت حکم‌فرما بود برخی از گروه‌های مذهبی صلح امام حسن مجتبی (ع) را بهانه‌ای برای عدم مبارزه با رژیم طاغوت می‌دانستند و  برای همین مقام معظم رهبری در آن دوره تصمیم به ترجمه این کتاب گرفتند چراکه برخی افراد سیره زندگی امام حسن (ع) را به‌درستی درک نکرده بودند.»
رئیس موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در قم، هدف از تهیه کتاب صوتی از این اثر را گسترش فرهنگ مطالعه کتاب عنوان کرد و گفت: «  با توجه به اینکه سرانه مطالعه کتاب در کشور ما پایین آمده است مطالعه کتاب صوتی می‌تواند جایگزین خوبی برای نسخه کاغذی کتاب باشد تا مخاطبان در فرصت‌های که امکان مطالعه کتاب کاغذی را ندارند  در مسیرهای طولانی از کتاب‌های صوتی استفاده کنند.»کتاب صلح امام حسن(ع) با گفتاری مفصل از علامه عبدالحسن شرف‌الدین، رهبر شیعیان لبنان در نیمه دوم قرن گذشته هجری قمری و پیش گفتار کوتاه نویسنده درباره تحقیق و کتابش آغاز می‌شود و پس از پرداختی کوتاه به زندگی‌نامه و سیره و سیمای حضرت امام حسن(ع) به سراغ محور اصلی بحث یعنی زندگی سیاسی پرفرازونشیب ایشان می‌رود. 
در بخش‌های دوم و سوم که پیکره اصلی تحقیق را شکل می‌دهند، سخن از موقعیت سیاسی ویژه آن روزگار و چرایی و چگونگی صلح و پیامدهای آن است؛ نویسنده با نگاهی ژرف به تحلیل داده‌های تاریخی و مدارک و اسناد معتبر پرداخته و تصویر روشن و منسجمی از موضوع ارائه نموده است. در بخش پایانی نیز مقایسه‌ای کوتاه و فشرده میان شرایط زمانه امام حسن (ع) با روزگار امام حسین (ع) صورت گرفته است.
|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای شکوه نرمش قهرمانانه تاریخ بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.