شکست شانتاژ موشکی غرب علیه ایران - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 57205
  پرینتخانه » بین الملل, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 06 دی 1400 - 6:49 |
ادعای انگلیسی‌ها راه به‌جایی نخواهد برد

شکست شانتاژ موشکی غرب علیه ایران

 در آستانه برگزاری مذاکرات وین، تبلیغات ضد ایرانی بازیگران اروپایی و آمریکا ، خصوصا در حوزه  توان دفاعی و موشکی کشورمان به نقطه اوج خود رسیده است. این بازی هدفمند، از سوی کشورمان مورد رصد قرارگرفته و قطعا نسبت به آن نیز واکنش مناسبی صورت خواهد گرفت. اخیرا دولت انگلیس  در واکنش به انتشار خبر پرتاب ۱۶ فروند موشک بالستیک در مانور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی  در جنوب کشورمان ، این اقدام  را محکوم کرده  و از ایران خواست که فعالیت‌های خود را درزمینه فناوری موشک بالستیک متوقف کند! این ادعای پوچ در حالی صورت می‌گیرد که اساسا آزمایش موشک‌های بالستیک از سوی کشورمان، ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب نمی‌شود. 
شکست شانتاژ موشکی غرب علیه ایران

گروه  بین‌الملل 
 در آستانه برگزاری مذاکرات وین، تبلیغات ضد ایرانی بازیگران اروپایی و آمریکا ، خصوصا در حوزه  توان دفاعی و موشکی کشورمان به نقطه اوج خود رسیده است. این بازی هدفمند، از سوی کشورمان مورد رصد قرارگرفته و قطعا نسبت به آن نیز واکنش مناسبی صورت خواهد گرفت. اخیرا دولت انگلیس  در واکنش به انتشار خبر پرتاب ۱۶ فروند موشک بالستیک در مانور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی  در جنوب کشورمان ، این اقدام  را محکوم کرده  و از ایران خواست که فعالیت‌های خود را درزمینه فناوری موشک بالستیک متوقف کند! این ادعای پوچ در حالی صورت می‌گیرد که اساسا آزمایش موشک‌های بالستیک از سوی کشورمان، ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب نمی‌شود. 
وزارت خارجه بریتانیا در یک بیانیه سیاسی و غیرحقوقی که با هدف شانتاژ تبلیغاتی علیه کشورمان ، آن‌هم در آستانه دور جدید مذاکرات وین صورت گرفته است،  این پرتاب را «نقض آشکار» قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و تهدیدی برای امنیت منطقه و جهان خواند.در بیانیه وزارت خارجه انگلیس ادعا شده است :
 «قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، ایران را ملزم کرده که هیچ‌گونه فعالیتی در رابطه با طراحی موشک‌های بالستیک که برای حمل سلاح هسته‌ای استفاده می‌شود، انجام ندهد.»
 پاسخ ایران به شانتاژ لندن 
سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی شامگاه جمعه ۳ دی (۲۴ دسامبر) اظهارات مقام‌های بریتانیا در ارتباط با آزمایش موشک‌های بالستیک در رزمایش«پیامبر اعظم ۱۷» سپاه  را  مداخله در امور داخلی ایران دانست.او تصریح کرد: 
ایران در چارچوب قوانین و مقررات بین‌المللی و مطابق نیازهای دفاعی خود عمل می‌کند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت:«برنامه موشکی ایران به‌هیچ‌وجه با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و مفاد آن ارتباطی ندارد.ایران هیچ برنامه‌ای برای مصارف نظامی انرژی هسته‌ای نداشته و ندارد که بخواهد برنامه موشکی خود را برای آن طراحی کند.فروش تسلیحات پیشرفته به کشورهای منطقه توسط بریتانیا  و سایر کشورهای اروپایی به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه دامن زده است.» 
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی همچنین گفت که «ایران برای برنامه دفاعی خود نه از کسی اجازه می‌گیرد و نه در مورد آن مذاکره می‌کند.»
  رمزگشایی از تبلیغات ضد ایرانی غرب 
طی سال‌های گذشته،  شاهد فضاسازی سیاسی، رسانه‌ای و تبلیغاتی کشورهای غربی علیه توان موشکی کشورمان هستیم. متعاقب شکست داعش در سوریه و عراق که به‌مثابه شکست غرب در منطقه تلقی می‌شود، این روند تشدید شده است. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق  آمریکا  در ابتدای حضور خود در کاخ سفید نیز خواستار گنجانده شدن موضوع توان موشکی ایران در برجام  به‌عنوان یکی از پیش‌شرط‌های حفظ توافق هسته‌ای از سوی آمریکا شده بود.خواسته‌ای که ترامپ  و همراهانش به آن دست نیافته و بایدن و همراهانش نیز به آن دست نخواهند یافت.  از سوی دیگر، امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز بارها نسبت به توان موشکی کشورمان ابراز نگرانی کرده و خواستار مذاکره با ایران بر سر این موضوع شده است. همان‌گونه که مشخص است، میان مقامات غربی در تقابل با برنامه موشکی ایران نوعی تقسیم‌کار صورت گرفته است. 
 خواسته‌ای که غرب به آن نخواهد رسید 
در جریان برگزاری مذاکرات هسته‌ای میان ایران و اعضای ۱+۵ بین سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴، جان کری وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز خواستار گنجاندن موضوع توان موشکی ایران در برجام بود. حتی کار به‌جایی رسید که مذاکرات مسقط در سال ۱۳۹۳ به دلیل اصرار طرف آمریکایی بر سر این موضوع با شکست مواجه شد. «ریچارد نفیو» عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا  که از وی به‌عنوان معمار تحریم‌های ایران نیز یاد می‌شود، اخیرا تأکید کرده است که واشنگتن در آن دوران پس‌ازاینکه نسبت به شکست مذاکرات (در صورت اصرار بر سر گنجاندن موضوع توان موشکی ایران در برجام) اطمینان پیدا کرد، ناچار شد از مواضع خود در این خصوص عقب‌نشینی کند. بااین‌حال وی پیشنهاد کرده بود که می‌توان  بر سر موضوعاتی مانند توان و برد و حتی تعداد موشک‌های ایران وارد مذاکره شد! ازاین‌رو میان دموکرات‌ها و جمهوری خواهان آمریکا بر سر تقابل موشکی با ایران کمترین اختلاف‌نظری وجود ندارد. مدتی قبل نیز  مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه‌ای تحت عنوان «قانون اجرایی برنامه موشکی بالستیک ایران و تحریم‌های بین‌المللی »‌را با اکثریت آرا به تصویب رساند. نکته قابل‌توجه در این خصوص، همراهی مطلق دموکرات‌های کنگره با جمهوری خواهان بود، به‌گونه‌ای که حتی یک نفر از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا با این موضوع مخالفت نکرد.
 ایران توان موشکی خود را تقویت خواهد کرد 
صورت‌بندی «تقابل موشکی غرب با ایران» برخلاف آنچه تصور می‌شود، چندان دشوار نیست. آمریکا و تروئیکای اروپایی جهت مقابله با توان دفاعی و موشکی ایران وارد معامله‌شده‌اند. واشنگتن و پاریس دو بازیگر اصلی آن‌سوی معادله هستند، ضمن آنکه لندن و برلین نیز از قبل در این خصوص به کاخ سفید و کاخ الیزه چراغ سبز نشان داده‌اند. بنابراین، در بعد ماهوی موضوع، میان واشنگتن و تروئیکای اروپایی اتفاق‌نظر وجود دارد. 
منازعه روبنایی و شکلی آمریکا و تروئیکای اروپایی بر سر نحوه تحدید توان موشکی ایران، اساسا اهمیتی برای جمهوری اسلامی ایران ندارد. مسئله اصلی این است که بر سر کلیت موضوع میان واشنگتن و شرکای اروپایی آن اتفاق‌نظر وجود دارد. به عبارت بهتر، «جنبه ظاهری» موضوع نباید دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ما را از توجه به «جانبه ماهوی» و « زیر بنایی» موضوع بازدارد. آنچه مسلم است اینکه تنها راه ممکن برای خنثی‌سازی هرگونه اقدام آمریکا و متحدان اروپایی آن علیه توان موشکی ایران، مخالفت مطلق با هرگونه مذاکره موشکی با آن‌ها و از سوی دیگر، تقویت روزافزون توان دفاعی کشورمان است. همچنین تروئیکای اروپایی نیز باید بابت بازی در زمین آمریکا مورد بازخواست جدی دستگاه سیاست خارجی کشورمان قرار گیرند. بدون شک در صورت مواجهه قاطعانه و هوشمندانه با این موضوع، تقسیم‌کار کاخ سفید و کاخ الیزه و دو کشور اروپایی آلمان و فرانسه در تقابل با توان دفاعی و موشکی کشورمان به‌جایی نخواهد رسید.

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای شکست شانتاژ موشکی غرب علیه ایران بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.