شکست جادوگر از عروسک
با اینکه هری پاتر هنوز پادشاه رمانهای فانتزی است و با نوعی طلسم، هنوز رکورددار فروش رمان است، اما نتوانست پرفروشترین فیلم کمپانی مشهور هالیوود، یعنی برادران وارنر باشد. این جایگاهی است که به باربی تعلق پیدا خواهد کرد. باربی نماد صنعت فرهنگ است. اینکه چگونه میتوان یک کالای همخوان با ذائقه عامه را به انبوهترین شکل ممکن تولید کرد، سپس سالها بعد آن کالای نوستالژیک را با هدف جذب عامه به سینما وارد کرد و با هنرنمایی صنعت تبلیغات، سیل عامه را به سمت گیشهها روانه ساخت. ماجرای باربی و اوپنهایمر به همه ما یادآوری میکند امروز در جهان فرهنگ چه پیوند عمیقی با اقتصاد دارد و چگونه خلق ثروت و قدرت میکند. باربی از این جهت درست برعکس اوپنهایمر عمل میکند. باربی با هدف تجاری و کسب ثروت به بازار میآید.
اما اوپنهایمر با سرمایه عظیمی که پشت خود دارد، بیش از آنکه به دنبال کسب ثروت کلان باشد، به دنبال کسب قدرت نرم است. فیلمی که میتواند چهره بمب اتم، خلق و استعمال آن را در ذهنها تغییر دهد و خاکستری کند و تابوی آن را بشکند. تصور ما از فرهنگ، غذایی است که روح مردم را تغذیه میکند یا اعتلا میبخشد و آموزش میدهد. اما تصور هالیوودی از فرهنگ، صنعتی است که میتواند مقبولیت دولت را در اذهان بهبود بخشد و سود کلانی هم تولید کند. فرهنگ هالیوودی در پی قدرتمند کردن دولت و ثروتمند کردن سرمایهداران است.
فیلم «باربی» به زودی با عبور از فیلم «هری پاتر» به عنوان پرفروشترین محصول تاریخ کمپانی برادران وارنر در گیشه جهانی معرفی خواهد شد.
به گزارش ایسنا به نقل از ورایتی، فیلم سینمایی «باربی» با رساندن فروش جهانی خود به ۱/۳۴ میلیارد دلار با عبور از «هری پاتر و یادگاران مرگ – قسمت ۲» به عنوان پرفروشترین اکران جهانی در تاریخ کمپانی برادران وارنر معرفی می شود.
«هری پاتر و یادگاران مرگ – قسمت ۲» با بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۱۱ اکران شد و به فروش ۱/۳۴ میلیون دلاری در سراسر جهان دست یافته بود. ساخته «گرت گرویگ» در آخر هفتهای که گذشت، ۱۸/۲ میلیون دلار از محل بیش از ۱۲ هزار و ۸۰۰ سالن در ۷۵ کشور به فروش خود افزود. پیشبینی میشود «باربی» به زودی فیلم «برادران سوپر ماریو» را نیز کنار بزند تا به پرفروشترین فیلم گیشه جهانی سینما از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا به امروز تبدیل شود.
«باربی» با نقشآفرینی «مارگو رابی» و «رایان گاسلینگ» پس از عبور از انیمیشن «منجمد ۲» ساخته «جنیفر لی» و «کریس باک»، رکوردار پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینماست که توسط یک کارگردان زن ساخته شده است.
فیلم سینمایی «اپنهایمر» ساخته «کریستوفر نولان» نیز پس از فروش ۲۹/۱ میلیون دلاری از محل بیش از ۷۵۰۰ سالن سینما در ۸۲ بازار بینالمللی، به مرز ۸۰۰ میلیون دلار در گیشه جهانی رسید. این فیلم زندگینامهای درباره «جی رابرت اوپنهایمر» و ساخت بمب اتمی در حالی به چنین رقم شگفتانگیزی برای یک درام ترسناک با درجه سنی «R» رسیده که هنوز در چین به عنوان دومین بازار بزرگ سینمایی جهان اکران نشده است.
«اوپنهایمر» تاکنون چهارمین فیلم پرفروش کارنامه سینمایی «نولان» در تمام دوران است و از فیلم محبوب «میانستارهای» (۷۱۵ میلیون دلار) عبور کرده است و پشت سر «شوالیه تاریکی» (۱/۰۰۶ میلیارد دلار)، «شوالیه تاریکی برمیخیزد» (۱/۰۸ میلیارد دلار) و «آغاز» (۸۳۷ میلیون دلار) قرار داد. این فیلم همچنین پردرآمدترین فیلم این کارگردان در ۵۰ بازاربینالمللی از جمله آلمان، هند، برزیل و عربستان سعودی بوده است.
فیلم «اوپنهایمر» نگاهی جامع به زندگی
«جی. رابرت اوپنهایمر»، فیزیکدان نظری آمریکایی و از پیشگامان ساخت بمب اتمی دارد و در آن «کیلین مورفی» در نقش «رابرت اوپنهایمر» بازی کرده است. این پروژه با بوجهای بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار ساخته شده و کمپانی یونیورسال نیز پس از قطع همکاری «نولان» با برادران وارنر، پخش این فیلم را برعهده دارد.
فیلمنامه این فیلم بر اساس کتاب «پرومته آمریکایی، پیروزی و تراژدی جی رابرت اوپنهایمر» نوشته شده و علاوه بر «کیلین مورفی» در نقش اصلی، «مت دیمون»، «امیلی بلانت»، «رابرت داونی جونیور»، «کنت برانا» و «کیسی افلک» بازیگران اصلی این فیلم هستند.
صنعت فرهنگ , هالیوود
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.