شهادت عالمانه - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 36446
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 11 دی 1399 - 7:19 |
در آستانه سالروزشهادت سردار حاج قاسم سلیمانی اهمیت و جایگاه شهادت بررسی شد؛

شهادت عالمانه

شهید همواره زنده و ممات او صفتی برای حیات طیبه است. قرآن کریم درباره شهید و شهیدان می‌فرماید: «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ.»هرگز کسانی را که در راه خدا کشته‌شده‌اند، مرده مپندار بلکه زنده‌اند و نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند.
شهادت عالمانه

گروه فرهنگی
شهید همواره زنده و ممات او صفتی برای حیات طیبه است. قرآن کریم درباره شهید و شهیدان می‌فرماید: «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ.»هرگز کسانی را که در راه خدا کشته‌شده‌اند، مرده مپندار بلکه زنده‌اند و نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند.
در احکام اسلامی، شهادت مرگ نیست و صفتی از حیات معقول خوانده می‌شود. این جایگاه آن‌قدر رفیع است که خداوند در کتاب آسمانی خود، ده هزار آیه به آن اختصاص داده و همواره اشاره می‌کند که شهدا نزد پروردگار خود زنده و ناظر سایر مسلمانان هستند.
به نقل از آیه مبارکه قرآن؛« وَ الَّذِینَ آمَنُوا بِاللَهِ وَ رُسُلِهِ أُولئِکَ هُمُ الصِّدِّیقُونَ وَ الشُّهَداءُ عِنْدَ رَبِّهِمْ لَهُمْ أَجْرُهُمْ وَ نُورُهُمْ. »و آنان که به خدا و رسولانش ایمان آورند، به 
حقیقت، راستگویان عالم‌اند و برایشان نزد خدا اجر شهیدان است، پاداش اعمال و نور ایمانشان را (در بهشت) می‌یابند.
در روایت‌های دینی آمده است که زمانی که شهید وارد عالم دیگر می‌شود از خداوند متعال درخواست می‌کند بار دیگر او را به عالم دنیا برگرداند تا مجدد شهید شود زیرا جایگاهی والاتر از مقام شهادت نیست‌.
در این روزهایی که به سالگرد شهادت سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی نزدیک می‌شویم در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، کارشناس مسائل دینی در خصوص اهمیت جایگاه شهادت در اسلام و نیز نگاه شهید سلیمانی به این موضوع پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.
  آرزوی لقاء خدا، برترین آرزو است
وی در تبیین جایگاه شهادت و اجر معنوی این جایگاه به خبرنگار فرهنگی «رسالت» گفت: «در سال‌های دور، یهودیان ادعای ارتباط نزدیک با خداوند را داشتند و همواره بر آن بودند که خانه آخرت، با جایگاهی خوب برای آن‌هاست. به‌موجب ادعای آن‌ها مبنی بر تصرف بهشت، قرآن کریم در آیه‌ ۹۴ سوره‌ بقره می‌فرماید: «یل إِنْ كَانَتْ لَكُمُ الدَّارُ الْآخِرَه عِنْدَ اللَهِ خَالِصَه مِنْ دُونِ النَّاسِ فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ.» اگر سرای آخرت را (با آن همه نعمت) خدا به شما اختصاص داده دون سایر مردم، بایستی همیشه به مرگ آرزومند باشید اگر راست می‌گویید.»
وی افزود:«در ادامه‌ این آیه ذکر می‌شود که شما (اهل یهود) هیچ‌گاه آرزوی مرگ نخواهید کرد و نسبت به‌دروغ خود مطلع هستید. بنابر    این آیات می‌توان دریافت که خداوند از مؤمنان درخواست لقاء با او را دارد.»
حجت‌الاسلام واعظ موسوی تصریح کرد: «در روایت‌ها ذکرشده؛ اگر کسی به جبهه نرفته و همچنین آرزوی جهاد و شهادت را نیز در دل نداشته باشد، مرگ او در نوعی از نفاق خواهد بود. روایت‌های دینی به‌صراحت آشکار می‌کند که آرزوی شهادت باید در دل و سر مؤ من بپرورد چراکه این جایگاه خواست خداوند است.»
شهدا همواره زنده هستند و حیاتی متمایز خواهند داشت
این کارشناس مسائل دینی همچنین خاطرنشان کرد: «طبق احکام دین مبین اسلام، آن‌کس که آرزوی شهادت ندارد و در معنای دیگر از این جایگاه نیز‌ می‌هراسد منافق خوانده می‌شود و نزد خداوند جایگاهی نخواهد داشت.»
وی‌گفت:«ملتی که از مرگ نترسد شکست‌ناپذیر است‌ و یکی از دلایلی که همواره دشمنان اسلام را ناچار به جنگ پنهان می‌کرد، آرزوی شهادت مسلمانان بود چراکه نه از جنگ و نه از شهادت هیچ هراسی نداشتند.»
او یادآور شد: «پیامبر اکرم (ص) در احادیث خود می‌فرمایند که من از امتی می‌ترسم که وابسته به دنیا شود. بنابراین عدم آرزوی مرگ و وابستگی به دنیا یکی از ارکانی ا‌ست که موجب منافق شمردن فرد می‌‌شود.»
حجت‌الاسلام واعظ موسوی درباره اهمیت و جایگاه شهادت عنوان کرد:«جایگاه شهادت، مقامی دارد که تمامی انسا‌ن‌ها در روز قیامت به آن غبطه خواهند خورد و با خود می‌گویند؛ کاش در دنیا ما نیز شهید می‌شدیم. هرکس که شهید می‌شود به بالاترین مقام نزد خداوند می‌رسد آن‌چنان‌که نزد خدا، برای سایر افراد نیز طلب شهادت می‌کند.»
وی بابیان این نکته که شهید حاج قاسم سلیمانی نیز با این نگاه که شهادت اوج تقرب به خداوند و نزدیکی به ذات اقدس او است در این مسیر گام نهاد، گفت:« این شهید بزرگوار در تمام طول دوران حیات بابرکت خود به دنبال شهادت بود و این هدف او را در مسیری قرار داد که از آن جز خدمت و ایثار حاصل نشد. ایشان همواره آماده شهادت بود و در سخت‌ترین شرایط نیز این موضوع را بیان می‌کرد.»
این کارشناس مسائل دینی ادامه داد:
« این نگاه اما هیچ‌گاه مانع از این نشد که این شهید بزرگوار از خدمت‌رسانی و مجاهدت دست بردارد و با رایحه و عشق به مردم و اسلام عزیز در سخت‌ترین نقاط جنگی وارد عرصه میدان می‌شد و با طبع زیبا و خصلت‌های انسانی ارزشمند خود افراد مختلف را از قوم‌ها و کشورهای مختلف جذب خود می‌کرد و با این سیره و روش موفق شد در قلب‌ها جای خود  را بازنماید.»
وی با تأکید بر این نکته که شهید سلیمانی در انتخاب شهادت، آگاهانه عمل نمود و هیچ‌گاه از شهادت نهراسید، گفت:« این فرمانده بزرگ هر آنچه گفت و عمل کرد را باور داشت و هیچ‌گاه از روی هوی و هوس مسئولیتی را نپذیرفت. اعتقاد او به  شهادت و جذابیت طریق الی الله باعث شده بود که امورات دنیوی ذره‌‌ای او را نفریبد و برای خود چیزی از دنیا نخواهد. همین سبک و سیاق و رفتار بود که در بین رزمندگان تحت فرماندهی اش هم عشق و علاقه به شهادت و رسیدن به معبود نهادینه‌شده و شاهد پیروزی‌های پی‌درپی رزمندگان اسلام در جبهه‌های مقاومت به‌ویژه مبارزه با داعش بودیم.»
این کارشناس مسائل دینی در پایان گفت‌وگو بیان کرد: «شهدا، بیشترین برتری را چه در دنیا و چه در عالم آخرت دارند. مردن هیچ‌گاه به معنای نابودی نیست و همه‌ ما پس از مرگ نیز در عالمی دیگر زنده خواهیم بود تا اعمال‌مان حسابرسی  شود اما به نقل از آیات مبارک قرآن، شهدا حیات عالی و بابرکتی را در عالم دیگر خواهند داشت که قابل‌مقایسه با دنیای فانی نیست.»

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای شهادت عالمانه بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.