شلیک گازی روس‌ها به اروپا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 71808
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۶:۰۸ |
پروژه نورد استریم 1 متوقف شد

شلیک گازی روس‌ها به اروپا

در شرایطی که تنش‌های مسکو و اتحادیه اروپا بر سر اوکراین ادامه دارد، شرکت «گاز پروم» روسیه صدور گاز به اروپا از طریق خط لوله «نورد استریم ۱» را قطع کرد.به عبارت بهتر،  روسیه به تلافی‌ تحریم‌های اتحادیه اروپا در رابطه با جنگ اوکراین، ارسال گاز از خط لوله نورد استریم به اروپا را متوقف کرد.
شلیک گازی روس‌ها به اروپا

 گروه بین‌الملل
در شرایطی که تنش‌های مسکو و اتحادیه اروپا بر سر اوکراین ادامه دارد، شرکت «گاز پروم» روسیه صدور گاز به اروپا از طریق خط لوله «نورد استریم ۱» را قطع کرد.به عبارت بهتر،  روسیه به تلافی‌ تحریم‌های اتحادیه اروپا در رابطه با جنگ اوکراین، ارسال گاز از خط لوله نورد استریم به اروپا را متوقف کرد.
 چه اتفاقی رخ داده است؟
منابع رسانه‌ای غربی از قبیل «رویترز» خبر دادند که روسیه ارسال گاز به اروپا از طریق خط لوله نورد استریم را قطع کرد.رویترز هشدار داد، اقدام روسیه در قطع صدور گاز از طریق خط لوله نورد استریم به اروپا «تشدید نبرد اقتصادی بین مسکو و بروکسل، افزایش چشم‌انداز رکود و جیره‌بندی انرژی در برخی از ثروتمندترین کشورهای اروپایی» را سبب خواهد شد.شرکت گاز پروم اعلام کرده که توقف صدور گاز از طریق نورد استریم به اروپا به دلیل «عملیات تعمیر و نگهداری» صورت گرفته است. قرار است از ساعت یک بامداد به‌وقت گرینویچ ۳۱ آگوست (نهم شهریور) تا ساعت یک بامداد سوم سپتامبر (۱۲ شهریور) هیچ گازی از روسیه به آلمان ارسال نشود.
اطلاعات مندرج در وبسایت اپراتور خط لوله نورد استریم ۱ نشان می‌دهد که هیچ گازی به کشورهای اروپایی صادر نمی‌شود.رویترز در گزارش خود از ترس کشورهای اروپایی درباره پاسخ تلافی‌جویانه روسیه در قبال تحریم‌های غرب در رابطه  با جنگ اوکراین سخن گفته است.در گزارش این رسانه غربی آمده است: «دولت‌های اروپایی نگران هستند که ممکن است مسکو در تلافی تحریم‌های غرب که پس از حمله به اوکراین علیه این کشور اعمال شده است، قطع (صدور گاز) را تمدید کند و آن‌ها ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه را به استفاده از منابع انرژی به‌عنوان ابزار جنگ  متهم کرده‌اند مسکو اما انجام چنین کاری را رد کرده است».
 تشدید بحران انرژی در اروپا 
رویترز ادامه داد: «اعمال محدودیت‌های بیشتر برای تأمین گاز اروپا، بحران انرژی را تشدید می‌کند. همین حالا هم قیمت عمده‌فروشی گاز از آگوست گذشته به بیش از ۴۰۰ درصد افزایش داده است که این موضوع بحران دردناکی را برای هزینه‌های زندگی مصرف‌کنندگان و مشاغل ایجاد و دولت‌های اروپایی را مجبور می‌کند تا میلیاردها دلار برای کاهش این هزینه‌ها، هزینه کنند».
این رسانه غربی با اشاره به وضعیت نابسامان آلمان افزود: «در آلمان، تورم ماه آگوست به بالاترین سطح خود طی ۵۰ سال اخیر رسید و پیش‌بینی می‌شود که احساسات مصرف‌کننده (در آلمان) برای سومین ماه متوالی در ماه آینده به پایین‌ترین حد خود برسد درحالی‌که خانوارها در این کشور برای افزایش میزان قبوض انرژی آماده می‌شوند».
در ادامه گزارش آمده است، برخلاف تعمیر و نگهداری ۱۰ روزه ماه گذشته برای نورد استریم ۱، توقف صدور گاز اخیر کمتر از دو هفته قبل اعلام شد و خود گازپروم این موضوع را اعلام کرد و اپراتور نورد استریم ۱ این اقدام را انجام نداد.مقامات روسیه  ، دلیل توقف صدور گاز از نورد استریم ۱ را به مسائل مرتبط با تعمیر و نگهداری مرتبط کرده و اعلام کرده‌اند که تحریم‌های کشورهای غربی مانع از دسترسی به تجهیزات موردنیاز برای نصب و نگهداری خط لوله شده است.طبق گزارش رویترز، ظرفیت صدور گاز نورد استریم ۱ را در ماه ژوئن به ۴۰ درصد کاهش داده بود و در ماه جولای این رقم به ۲۰ درصد رسیده بود.در بخش دیگری از گزارش این رسانه غربی آمده است: «روسیه البته از زمان آغاز آنچه «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین خوانده است، ارسال (گاز) به بلغارستان، دانمارک، فنلاند، هلند و لهستان را به‌طور کامل متوقف کرده است».
 فریب اوکراینی‌ها توسط آمریکا
از سوی دیگر، منابعی در ارتش روسیه گفتند که پس از انهدام یک فروند از موشک هوا به زمین AGM-88 HARM ساخت آمریکا در اوکراین، مشخص شده  که این موشک از رده خارج شده است.به نوشته وبسایت عربیک دیفنس، طبق تصاویر منتشر شده از این موشک ساقط شده، اعتبار بازرسی فنی انجام شده بر روی موشک در  ۳۰ ژوئن ۱۹۹۱ به پایان رسیده که نشان می‌دهد نسخه بسیار قدیمی از این موشک به ارتش اوکراین تحویل داده شده است.این موشک در سال ۱۹۸۳ وارد نیروی هوایی ارتش آمریکا شد و جنگنده‌های مختلفی ازجمله اف-۴ فانتوم، اف-۱۸ هورنت، اف-۱۶ فالکون، پاناویا تورنادو و اف-۳۵ از آن استفاده کردند که اهمیت بالایی برای ارتش آمریکا و متحدانش داشت و در عملیات‌های نابودی رادارهای سامانه‌های موشکی زمین به هوا، رادارهای هشدار سریع و سامانه‌های توپخانه‌ای به کار می‌رود و در شرکت «ریتون» تولید می‌شود.
نکته قابل‌توجه اینکه ازلحاظ فنی تاریخ انقضای موشک به پایان نرسیده است، زیرا ترکیب شیمیایی موتور پیشران موشک به دلیل ماهیت شیمیایی آن تحت تأثیر میکروب‌ها، عوامل جوی، اکسیداسیون و غیره قرار نمی‌گیرد، به‌خصوص اگر موشک به‌درستی در محفظه‌هایی به‌دوراز رطوبت نگهداری شود. از سوی دیگر قلیایی بودن برخی ترکیبات در پیشرانه موجب محافظت آن در برابر عوامل ذکرشده می‌شود.اما آنچه در طول زمان تغییر می‌کند، اجزای الکترونیکی در بخش هدایت موشک  می‌باشد که لازم است  در هر دوره بازرسی فنی و حفاظتی بر روی موشک‌ها انجام شود تا دستگاه‌های الکترونیکی مجددا کالیبره و تنظیم شوند یا برنامه جدیدی روی آن‌ها نصب شود. بنابراین در هر بازرسی فنی برچسبی روی  موشک‌ها زده می‌شود که تاریخ آن را نشان می‌دهد. نکته قابل‌توجه در موشک‌ منهدم شده در «ای‌جی‌ام-۸۸ هارم» این است که آخرین بازرسی فنی انجام شده در پایان دهه ۸۰  انجام شده که این بازرسی فنی تا ۳۰ ژوئن ۱۹۹۱ اعتبار داشته است.
واقعیت امر این است که از سال ۲۰۰۴ میلادی
( زمان وقوع انقلاب نارنجی) تاکنون، سران ناتو بارها به غرب‌گرایان کی‌یف وعده پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی را داده‌بودند. اکنون اوکراین نه عضو ناتو و نه عضو اتحادیه‌اروپاست. حتی اگر همین لحظه جنگ پایان یابد و مسکو و کی‌یف با یکدیگر به توافقی پایدار ( در خصوص آتش‌بس دائم) دست پیدا کنند، اوکراین باید تا سال‌ها با عواقب و تبعات اقتصادی، سیاسی و راهبردی ناشی از وقوع جنگ دست‌وپنجه نرم کند. سؤال اصلی اینجاست اوکراینی‌ها پس از سال‌ها بازی در زمین غرب به چه نتیجه‌ای دست پیدا کردند؟ عضویت در ناتو یا اتحادیه‌اروپا؟! باید گفت هیچ‌کدام.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.