شلیک به قلب آزادی
| گروه بین الملل|
شهر مینیاپولیس واقع در ایالت مینه سوتا به یک میدان جنگ تمام عیار تبدیل شده است. تصاویری که برخی شبکه های آمریکایی از وضعیت شهر مینیاپولیس گرفته اند، نشان میدهد که محلههای این شهر بیشتر شبیه مناطق جنگزده شدهاند تا یک شهر. اموال عمومی تخریب شده، شیشههای ساختمانها شکسته، فروشگاهها غارت شده و نظامیان آمریکایی به میزان گسترده در سطح شهر پراکنده هستند.
ماجرا از اواسط هفته گذشته آغاز شد.روز دوشنبه بود که یک افسر پلیس سعی کرد با رفتاری خشن، «جورج فلوید» سیاهپوست ۴۶ ساله را که غیرمسلح بود، بازداشت کند. تصاویر منتشر شده از این حادثه نشان میداد که آن پلیس آمریکایی، زانوی خود را روی گردن فلوید قرار داده و مانع نفس کشیدن او شده بود.این رفتار خشونتآمیز که نهایتامنجر به مرگ فلوید شد، تظاهرات گسترده رنگینپوستان آمریکایی را در شهر مینیاپولیس و چند شهر دیگر بزرگ این کشور در پی داشت. تصرف یک مرکز نظامی پلیس در مینیاپولیس به دست معترضین نشان دهنده اوج خشم و عصبانیت آنها از قاتلانی است که با مجوز غیر رسمی دولت و نیروهای امنیتی آمریکا سالیانه صدها سیاهپوست را به قتل میرسانند. گارد ملی ایالت مینهسوتا نیز خبر داد که حدود ۵۰۰ نظامی را برای سرکوب معترضان در مینیاپولیس اعزام کرده است.اخبار دیگر نیز حاکی از آن است که صدها نیروی نظامی آمریکایی از دیگر ایالات، برای سرکوب معترضین به ایالت مینه سوتا آمدهاند. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با لحنی خشن( به مانند خشونت پلیس این کشور علیه رنگینپوستان) معترضان را به صدور دستور شلیک تهدید کرد.او از معترضین به عنوان اراذل و اوباش نام برده است.
پلیس آمریکا به گزارشگرCNN هم رحم نکرد
گزارشگر شبکه «CNN » که مشغول تهیه خبر از اعتراضات عمومی ضد خشونت پلیس آمریکا علیه رنگینپوستان در شهر «مینیاپولیس» بود، بازداشت شد.نیروهای ضد شورش آمریکا «عمر خیمنز» گزارشگر سیاهپوست CNNو تیم همراه وی را به دلیل تهیه گزارش از تظاهرات مردم مینیاپولیس بازداشت کرد و حتی به کارتهای شناسایی آنها نیز اهمیتی نداد.در این تصاویر که به صورت زنده در حال پخش از این شبکه آمریکایی بود، نیروهای امنیتی بدون ارائه دلیل موجه خیمنز و دیگر اعضای تیم تصویربرداری را دستبند زده و به سمت خودرو هدایت میکنند.
این تصاویر بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشته و ضمن به همراه داشتن انتقادات فراوان از تداوم رفتار خشن و نژادپرستانه پلیس آمریکا، آتش خشم معترضان را شعلهورتر کرد.وبگاه شبکه CNNنیز نوشت که گویا نیروهای پلیس متوجه نبودند دوربین روشن و در حال فیلمبرداری زنده است.
میراث شوم نژادپرستی در آمریکا
زمانی که در انتخابات ۲۰۰۸ ریاستجمهوری آمریکا، باراک اوباما توانست بر جان مکین پیروز شود، امیدهای زیادی در دل مخالفان نژادپرستی زنده شد. گروههای رنگینپوست؛ آفریقاییتبارها و اسپانیولیتبارها نقش مثبت و مؤثری در پیروزی اوباما ایفا کردند. آنها تصور کردند که رویای «ماراتین لوترکینگ» مبنی بر آزادی سیاهپوستان آمریکایی از چنگال نژادپرستان، به صورت کامل تحقق یافته است.
به عبارت بهتر، حامیان رنگین پوست اوباما معتقد بودند که قرار گرفتن یک فرد رنگینپوست در رأس معادلات سیاسی کشورشان، موجب مهار نژادپرستی در ایالات متحده خواهد شد. با این حال آنچه در جریان کشته شدن سیاهپوستانی مانند «مایکل براون» در فرگوسن و «اریک گارنر» در نیویورک رخ داد، تمامی این رویاهای شیرین را به کابوس تبدیل کرد. به باور بسیاری از پژوهشگران مسائل آمریکا، نژادپرستی به گونهای در این کشور نهادینه شده و به آن شالوده و خمیرمایه رفتار سیاسی سیاستمداران تبدیل شده که به طور عملی جایی را برای اصلاح این روند باقی نمیگذارد. اعتراضات مخالفان نژادپرستی در مینیاپولیس،اعتراف تاریخی «باراک اوباما» در سال ۲۰۱۵ میلادی و در جریان کشتار دسته جمعی سیاهپوستان در کلیسای «چارلستون»توسط فردی نژادپرست را به ذهن متبادر می سازد:
«ما نژادپرستی را درمان نکردهایم و موضوع فقط این نیست که دیگر در اماکن عمومی گفتن کاکا سیاه مؤدبانه تلقی نمیشود. این سنجشی برای اینکه بگوییم نژادپرستی وجود دارد یا نه، نیست. فقط موضوع تبعیض آشکار نیست. جوامع یک شبه کاملا از آنچه ۲۰۰ یا ۳۰۰ سال قبل حادث شد، خلاص نمیشوند. میراث بردهداری سایه طولانی افکنده و هنوز این میراث بخشی از DNA ماست.»
محدود کردن شبکه های اجتماعی توسط ترامپ
رئیس جمهور آمریکا در بحبوحه تظاهرات ضد نژادپرستی در آمریکا، محدود سازی شبکه های اجتماعی را به بهانه های دیگر در دستور کار قرار داده است. «جک دورسی»، مدیر عامل شبکه اجتماعی توییتر، روز پنج شنبه در رشته توییتهایی نوشت که از تصمیم شرکت خود برای بررسی حقیقت توییتهای ترامپ کوتاه نخواهد آمد. به نوشته وبگاه شبکه خبری «CNBC»، گفتههای مدیر عامل توییتر در حالی مطرح شد که ترامپ یک دستور اجرایی برای «شبکههای اجتماعی» در آمریکا امضا کرده است.
دلیل کاخ سفید برای امضای این دستور اجرایی این بوده که این شبکههای اجتماعی طبق ادعای مقامات آمریکایی ، در سیاستهای خود در قبال ترامپ مغرضانه عمل کرده اند. دورسی در رشته توییتهای ضمن اشاره به برچسب زدن توییتهای ترامپ درباره رأیگیری پستی نوشت: «این توییتهای ترامپ ممکن است مردم را گمراه کند .»
اواسط هفته گذشته، توییتر در اقدامی ، ذیل توییتهای ترامپ دو لینک را با عنوان «حقیقت را درباره رأیگیری پستی بدانید» پیوست کرد. زمانی که بر این لینکها کلیک میشود، برای کاربر صفحهای باز میشود که نوشته «ترامپ به غلط ادعا کرده رأیگیری پستی منجر به تقلب در انتخابات خواهد شد. اما طبق بررسیهایی که در مورد حقیقت این ماجرا انجام شده، گفته میشود که هیچ شواهدی وجود ندارد که اینگونه رأیگیری، به تقلب انتخاباتی منجر میشود.»
دورسی همچنین در ادامه توییتهای خود نوشت که شبکه اجتماعی توییتر این لینکها را آپدیت خواهد کرد تا این مسئله روشنتر شود. وی در این توییتها نوشت: «این (لینکها) ما را میانجیگر حقیقت نمیکند. قصد ما این است که این اظهارات متناقض را به یکدیگر وصل کنیم و اطلاعاتی که در مورد آنها بحث و مشاجره است را نشان دهیم تا مردم خودشان قضاوت کنند.شفافیت بیشتری از طرف ما نیاز است تا مردم دلیل اقدامات ما را به خوبی ببینند.»
آمریکا , ترامپ , مینیاپولیس , نژاد پرستی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.