شایستهسالاری در انتصابها موجب تحول میشود
حجتالاسلام ابوترابیفرد تأکید کرد: اگر اصل شایستهسالاری مورد توجه و اهتمام قرار گیرد، با یک تحول و انقلاب عظیم در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روبهرو خواهیم شد.
حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران، (۷ آبان) در خطبه اول نماز جمعه پایتخت که در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به همراهی اقشار مختلف مردم با مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا در مقاطع مختلف، اظهار داشت:
برای حفظ سلامتی مردم، اقامه نماز جمعه برای مدتی متوقف شد که لازم است از همه دستاندرکاران نماز جمعه تشکر کنم. وی تأکید کرد: برای حفظ سلامتی عمومی، لازم است که همچنان شیوهنامه ها را بیش از گذشته رعایت کنیم و فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در مجامع عمومی را در دستور کار قرار دهیم.
امام جمعه موقت تهران در ادامه، با اشاره به بخشهایی از نامه امیرالمؤمنین علی (ع) به مالک اشتر برای فرمانروایی مصر، گفت: امام علی (ع) در شرایطی اقدام به نصب مسئولان در نقاط مختلف میکرد که معاویه اقدام به خلق ناامنی در آن نقاط میکرد. ابوترابی فرد ادامه داد: امروز هم در دنیای استکبار چنین مرسوم است و داعش نمونهای از این امر است؛ یک گروه تروریستی را تجهیز میکنند برای خلق ناامنی در برابر حکومتهایی که در برابر آنها میایستند و منافع نامشروع آنها را تأمین نمیکنند. اگر هم بتوانند عنصری مانند صدام را خلق میکنند و مورد حمایت قرار میدهند تا صدای ملتها را خاموش کنند.
وی تصریح کرد: مهمترین پیام این انتصاب از سوی امیرالمؤمنین (ع)، توجه به جایگاه شایستهسالاری در نظام سیاسی الهی است و این یک درس عملی برای همه ماست که اگر چهرهای شایسته است و تمام صلاحیتها را دارد، اما در آن مسئولیت دیگری شایستهتر است، نباید اغماض کنیم.خطیب جمعه تهران تأکید کرد: اگر این اصل مورد توجه و اهتمام قرار گیرد، با یک تحول و انقلاب عظیم در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روبهرو خواهیم شد.
ابوترابی فرد افزود: جایگاه مردم در اندیشه سیاسی امام علی (ع) بسیار برجسته است و پیوند حکومت و مردم اهمیتی اساسی دارد که اگر این نباشد، حتی حاکمی مانند مالک اشتر هم موفق نخواهد بود.وی با اشاره به مفاد نامه امام علی (ع) در این خصوص گفت: مدیران در نظام اسلامی باید بالاترین سطح عزم و اراده را داشته باشند و مردم در آنها سستی مشاهده نکنند که این یکی از آفتهای مدیریتی است. امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند مالک اشتر نماد عدالت و تعهد به اصول عقلی و علمی است. آنجا که جای تصمیم سریع و عاجل است، تصمیم سریع و درست میگیرد و آنجا که جای درنگ است، با درنگ تصمیم میگیرد.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: همه آحاد جامعه و مدیران و مسئولان باید در این مسیر گام بردارند که دین خدا را پیاده کنند.
ابوترابی فرد تصریح کرد: توجه به اصل نظامسازی و دولتسازی، پیام دیگر عهدنامه مالک اشتر است و صدها سند در قرآن کریم و احادیث دلالت بر این دارد که انبیای الهی در مسیر تشکیل نظام سیاسی قدم برداشتند و برای ساختن جامعهای که مبتنی بر عدالت است و در آن فرهنگ، انسانهای عادل تربیت میشوند و برای سعادت ابدی، اقدام به تشکیل نظامهای سیاسی کردهاند و بدون یک نظام سیاسی کارا و مبتنی بر اصول عقلانی و وحیانی، امکان تحقق اهداف انبیای الهی وجود ندارد.
وی با اشاره به تعریف شاخصهای نظام سیاسی اسلامی در اندیشه سیاسی اسلام گفت: مهمترین شاخص این است که باید مدیران صالح مانند مالک اشتر انتخاب شوند و اینها نیز باید در چارچوب اصول و قوانین اسلامی حرکت کنند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.