سیکا سکوی حیاتی توسعه اقتصادی آسیا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 74101
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 23 مهر 1401 - 6:28 |
آثار مجمع سیکا بررسی شد

سیکا سکوی حیاتی توسعه اقتصادی آسیا

به گزارش خبرنگار«رسالت»، عضویت فعال در سازمان های بین المللی می تواند دستاوردهای مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی و حتی فرهنگی و اجتماعی داشته باشد، اما آثار اقتصادی و تسهیل روابط تجاری در شرایط ویژه ایران، می تواند بسیار کارگشا باشد.
سیکا سکوی حیاتی توسعه اقتصادی آسیا

گروه اقتصادی
به گزارش خبرنگار«رسالت»، عضویت فعال در سازمان های بین المللی می تواند دستاوردهای مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی و حتی فرهنگی و اجتماعی داشته باشد، اما آثار اقتصادی و تسهیل روابط تجاری در شرایط ویژه ایران، می تواند بسیار کارگشا باشد.
در طول ۳۰ سال گذشته، CICA به یک پلت فرم حیاتی برای گفت وگو بین کشورهای سراسر آسیا تبدیل شده است و این گفت وگو کار را برای مشارکت مشترک در پارادایم جدید توسعه اقتصادی منطقه ای در آسیا ومشاوره به اشتراک گذاری دستاوردهای نوین در توسعه علم و فناوری و حتی توسعه روابط بین بازارهای سرمایه طرفین ایجاد کرده است.
کشورهایی می توانند بیشترین بهره را از سیکا ببرند که بیشترین ابتکار و نوآوری را از خود نشان دهند، آسیا با چالش های بسیاری مواجه بوده که حل بسیاری از آنان نیازمند فعالیت کشورها در پلت فرم هایی مانند سیکا و شانگهای است، هند پیش از عضویت در شانگهای تا سال ۲۰۱۷ بیشترین ابتکار عمل را از خود در مجمع سیکا نشان داده بود.
یکی از مواردی که در دستورجلسات همیشگی سیکا قرار دارد توسعه مالی و سرمایه گذاری در این مجمع همکاری است که در شرایط فعلی می تواند انتقال فرآیندهای مالی ایران را با کشورهای عضو تسهیل کند، سران سیکا معتقدند دنیا باید به سمت چندجانبه گرایی رفته و از تمرکز در ابرقدرت ها به ویژه آمریکا و اروپا رهایی یابد.
موارد دیگری که در دستور جلسات سیکا قرار داشت توسعه همکاری های انرژی است که می تواند به ایران برای همکاری بیشتری با همسایگان در مسئله مهم آب کمک کند.
بخش مهم دیگر مجمع سیکا، توسعه همکاری های سرمایه گذاری با تمرکز بر فاینانس است که از این محل چین و هند می توانند در ایران به فاینانس پروژه های مشترک به ویژه توسعه بنادر و موارد زیرساختی کمک کنند. 
علاوه بر آن این مجمع در سال گذشته ابتکاراتی را در زمینه های مانند ایمنی اپیدمیولوژیک، بهداشت عمومی و داروسازی، امنیت و استفاده از اطلاعات و فناوری‌ های ارتباطی انجام داد که باعث توسعه ساخت واکسن و  رفع خطر کرونا از اقتصاد کشورهای آسیایی شد.
اکنون سیکا به یک پلتفرم بین‌المللی گسترده و فراگیر تبدیل شده است که گفت‌وگوها و رایزنی‌های منظم را تضمین می‌کند و آماده است تا فرآیند تبدیل به یک سازمان تمام عیار را آغاز کند.
در حال حاضر، سیکا دارای ۲۷ کشور عضو است که نزدیک به ۹۰ درصد از قلمرو و جمعیت آسیا را در بر می گیرد و حدود دو سوم تولید ناخالص داخلی جهانی را تولید می کند. ۹ کشور و۵ سازمان چند ملیتی از جمله سازمان ملل متحد دارای وضعیت ناظر هستند.
در ششمین اجلاس سیکا، یازده کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران، روسیه، ترکیه، پاکستان، قطر، عراق، ازبکستان، قرقیزستان، جمهوری آذربایجان، فلسطین و تاجیکستان در عالی ترین سطح (در سطح سران کشورها) در این اجلاس شرکت کرده و رئیس جمهور بلاروس نیز به عنوان ناظر در این مجمع حضور داشت.

|
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سیکا سکوی حیاتی توسعه اقتصادی آسیا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.