منوی سایت
سیلیکونولی در خدمت صهیونیسم
درحالیکه شرکتهای فناوری آمریکا بهویژه مایکروسافت تلاش میکنند خود را پیشگامان اخلاق و حمایت از حقوق بشر در عصر هوش مصنوعی نشان دهند، اعتراض صریح و بیسابقه کارمندان این غول فناوری در سالگرد ۵۰سالگی این شرکت دست آنها را رو کرد. اعتراض کارکنان مایکروسافت در حمایت از مردم فلسطین و همچنین در محکومیت همکاری این شرکت با ارتش اسرائیل در زمینه هوش مصنوعی، مراسم جشن پنجاهمین سالگرد مایکروسافت را به هم زد.حضور مدیران ارشد و بنیانگذاران مایکروسافت در این مراسم باعث شد صدای معترضان بلندتر شنیده شود؛ صدایی که نهتنها سیاستهای داخلی این شرکت را به چالش کشید، بلکه سؤالی بنیادین را نیز پیشِروی افکار عمومی نهاد؛ آیا هوش مصنوعی آمریکایی بهراستی در مسیر خدمت به صلح گام برمیدارد یا به سلاحی مدرن برای توجیه و تقویت جنگافروزی تبدیلشده است؟این اعتراض روز جمعه زمانی آغاز شد که مصطفی سلیمان، مدیرعامل بخش هوش مصنوعی مایکروسافت، در حال ارائه گزارش درباره آخرین بهروزرسانی محصولات این شرکت ازجمله کوپایلوت و چشمانداز بلندمدت آن بود.
ماجرای یک اعتراض شجاعانه
در این مراسم بیل گیتس، یکی از بنیانگذاران مایکروسافت و استیو بالمر، مدیرعامل پیشین مایکروسافت نیز شرکت کرده بودند.در میانه سخنرانی وی، یکی از کارکنان مایکروسافت بهنام ابتِهال ابوسعد بهسمت صحنه رفت و فریاد زد: مصطفی، خجالت بکش. تو ادعا میکنی که به استفاده صحیح از هوش مصنوعی اهمیت میدهی، اما مایکروسافت سلاحهای هوش مصنوعی را به ارتش اسرائیل میفروشد، پنجاههزار نفر کشتهشدهاند و مایکروسافت این نسلکشی را ممکن کرده است.سلیمان در پاسخ گفت: از اعتراضت ممنونم، صدایت را شنیدم.اما ابوسعد ادامه دادوفریاد زد: «سلیمان و همه مایکروسافت دستانشان به خون آلوده است.»
وی همچنین یک چفیه را که نماد حمایت از فلسطین محسوب میشود، روی صحنه انداخت و سپس توسط نیروهای امنیتی از محل خارج شد.
فراتر از یک جنایت
خبرگزاری آسوشیتدپرس اوایل امسال گزارش داد که مدلهای هوش مصنوعی مایکروسافت و شرکت اوپن اِیآی (سازنده چتجپپیتی) در عملیات ارتش اسرائیل برای انتخاب اهداف بمباران در جنگهای غزه و لبنان استفاده شدهاند.وانیا آگراوال، یکی دیگر از کارکنان مایکروسافت، در بخش دیگری از این مراسم که گیتس، بالمر و ساتیا نادلا، مدیرعامل کنونی، روی صحنه بودند، اعتراض دیگری را به نمایش گذاشت.این نخستین حضور عمومی این سه مدیرعامل سابق و کنونی مایکروسافت از سال ۲۰۱۴ بود.در ماه فوریه نیز پنج کارمند مایکروسافت بهدلیل اعتراض در یک جلسه داخلی با ساتیا نادلا، مدیرعامل شرکت، از جلسه اخراج شدند، اما اعتراض جمعه بهصورت عمومی و زنده برگزار شد، همچنین گروهی از کارکنان در بیرون محل مراسم تجمع کردند.در ماههای اخیر، شرکتها و نهادهای آموزشی مختلفی نیز بهدلیل همکاری با اسرائیل، با موجی از اعتراضات روبهرو شدهاند؛ بهویژه با شدت گرفتن بحران انسانی در غزه.وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است: تاکنون دستکم ۵۰۶۰۹ فلسطینی در جنگ اسرائیل علیه غزه کشته شدند و ۱۱۵۰۶۳ نفر مجروح شدهاند. دفتر رسانهای دولت غزه شمار قربانیان را بیش از ۶۱۷۰۰ نفر عنوان کرده و گفته است هزاران نفر زیر آوار مفقودشدهاند و احتمالا جانباختهاند.
اسنادی که گویاست
اسناد داخلی درز پیداکرده از شرکت مایکروسافت نشان میدهد که این شرکت تأمینکننده اصلی اطلاعات جاسوسی رژیم صهیونیستی از طریق خدمات هوش مصنوعی است و از زمان آغاز نسلکشی در غزه از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳، حمایتهای خود از این رژیم را به سطح بیسابقهای رسانده است.بر اساس اسنادی که وبگاه اینترنتی «دراپ سایت نیوز» منتشر کرده، رژیم صهیونیستی یکی از بزرگترین شرکای مایکروسافت در جهان است و حجم مبادلات مهندسی و اطلاعاتی دو طرف از ابتدای جنگ غزه تاکنون بالغ بر
۱۰ میلیون دلار بوده است.این در حالی است که پروژههای حمایتی بیشتر شرکت مایکروسافت از رژیم صهیونیستی به ارزش ۳۰ میلیون دلار در دست بررسی است. بااینوجود به نظر میرسد حجم واقعی قراردادهای امضاشده بین این رژیم و شرکت اینترنتی مایکروسافت بسیار بیشتر از آمار اعلامشده و اسناد منتشرشده است.ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ غزه به شکل بیسابقهای از خدمات شرکت مایکروسافت استفاده میکند و حجم استفاده از بخشهای ابری این شرکت توسط رژیم صهیونیستی بین ژوئن ۲۰۲۳ تا آوریل ۲۰۲۴ تا ۱۵۵ درصد افزایش پیداکرده و اوج این اتفاق به اندکی قبل از حمله به رفح در «می» سال ۲۰۲۴ مربوط میشود.بیشترین استفاده رژیم صهیونیستی از مایکروسافت مربوط به ابزارهای ترجمه و «آزور اوپن آل» است که در بیش از ۷۵ درصد در استفادههای نظامی بهکاربرده میشود.
هوش مصنوعی در خدمت نسلکشی
گزارشهای موجود در خصوص تکنولوژی هوش مصنوعی نظیر «لاوندر» نیز نشان میدهد که این تکنولوژی اطلاعات مربوط به ۲/۳ میلیون نفر از اهالی غزه را تجزیهوتحلیل کرده است تا بتواند ارتباطات احتمالی این افراد با اعضای حماس را بررسی کند.بر اساس گزارشهای اطلاعاتی از تلآویو، این سامانه در ابتدای جنگ، اطلاعات مربوط به ۳۷ هزار فلسطینی را بهعنوان عناصر مشکوک و متهمان احتمالی ارتباط با حماس بررسی کرد.
برخی از شرکتهای بینالمللی تکنولوژی، نسلکشی در جنگ غزه را فرصتی طلایی برای امضای قراردادهای نظامی دانستند و شرکت مایکروسافت در این رابطه تخفیفهای ویژهای برای همکاری با شرکتهای نظامی رژیم صهیونیستی در نظر گرفت.این گزارش میافزاید که ارزش واقعی قراردادهای امضاشده میان شرکت مایکروسافت با وزارت جنگ رژیم صهیونیستی بهصورت رسمی اعلامنشده است، اما اسناد موجود نشان میدهد که این رقم بسیار بیشتر از آمار اعلامشده، است.تحقیق صورت گرفته در تلآویو نشاندهنده «فعالیتهای حساسی» است که با حمایت شرکت مایکروسافت در سرزمینهای اشغالی انجام میشود. بخشی از این فعالیتها عبارتاند از:
۱. استفاده از سامانه آزور از سوی یگانهای مختلف جاسوسی نظامی رژیم صهیونیستی ازجمله یگان ۸۲۰۰ و یگان ۸۱ که تکنولوژی جاسوسی پیچیدهای برای جامعه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی فراهم کرده است.
۲. استفاده از مایکروسافت برای صیانت از سامانههای مورد استفاده نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی و دریافت و ثبت اطلاعات مربوط به اسکان و تحرکات فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه که با استفاده از تکنولوژی «رولینگ استون» صورت میگیرد.
۳. یگان «افق» وابسته به نیروی هوایی رژیم صهیونیستی از سامانه ارتباطاتی و پست الکترونیک وابسته به مایکروسافت برای مدیریت اطلاعات و دادههای انبوه خود در خصوص اهداف احتمالی حملات آینده که با عنوان بانک اهداف غزه شناسایی میشود، به صورت گسترده استفاده کرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.