سیر ادامهدار سفرهای رئیسی به خوزستان
گروه اقتصادی
استان خوزستان در سالهای اخیر با مشکلات متعددی دست به گریبان بوده است. سیل از یک طرف، بیآبی از یک طرف، گرد و خاک وحشتناک از یک سو و گرمای هولناک از سویی دیگر. اینها به علاوه مشکلات اقتصادی این استان را تبدیل به نمادی از بیتدبیری و بحران مدیریت کرده بود. استانی که به رغم نفتخیز بودن و نقش بیبدیل آن در هشت سال دفاع مقدس، در چشم افکار عمومی هرگز شایسته بیتوجهی نبود. از سوی دیگر در طول سالهایی که دو دولت قبل برسر کار بود، یک حکمرانی به تمامه غیر مردمی به نمایش گذاشت که تأثیر بدی بر فاصله مردم و حاکمیت گذاشت.
از این رو رئیسی اهتمام خاصی به سفرهای استانی نشان داد و در این میان برای خوزستان به نحو خاصتری سنگ تمام گذاشت.با اینکه همت رئیسی به سفرهای استانی شایان تقدیر است، اما باید دانست که افراط در این کار میتواند سؤالاتی را در افکار عمومی به وجود بیاورد. اگر این سفرهای همراه با تأثیرات محسوس نباشد، این پرسش به وجود میآید که چرا حتی حضور رئیسجمهور هم نمیتواند کارها را رفت و فتق کند. به این ترتیب سفرهای استانی که باید منشأ امیدواری مردم شوند، منشأ ناامیدی میشوند. همچنین کارآمدی از دل ساختار بیرون میآید نه از دل شخص. ساختار دولت باید بتواند متفاوت از گذشته کار کند.
رسیدگی به یک استان اگر قائم به رئیسجمهور باشد بدیهی است که بینتیجه است. در این جا نقش معاون اول، وزیر کشور و استانداری چه میشود. ضمن تقدیر از حرکت مبارک سفرهای استانی باید این سؤالات را هم مد نظر داشت.آیتالله سیدابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای سفر استانی به خوزستان، از پروژهها و طرحهای نیمه تمام و مصوبات سفرهای پیش بازدید کرد و در جریان میزان پیشرفت این پروژهها قرار گرفت.
بهرهبرداری از پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس
برای اجرای پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس، بیش از یک میلیون و ۳۳۸ هزار یورو اعتبار ارزی و بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال اعتبار ریالی هزینه شده است.در این پالایشگاه، روزانه، ۹۷ هزار بشکه معادل ۷ هزار و ۳۱۸ تن گاز طبیعی، ۶ هزار و ۶۴۹ تن گاز شیرین و ۴۱ تن گوگرد جامد تولید خواهد شد.
افتتاح این پروژه کمک بزرگی در جمعآوری و بازیابی گازهای مشعلهای غرب کارون میکند و در کاهش آلودگی شهر اهواز و مناطق اطراف آن بسیار اثرگذار است.
هدف از احداث این پالایشگاه تامین خوراک مجتمع های پتروشیمی بندر امام خمینی خواهد بود و گازهای سبک و تصفیه شده نیز برای تامین گاز کشور به شبکه سراسری گاز ارسال می شود و همچنین گوگرد گرانول شده نیز از تولیدات کارخانه خواهد بود که می تواند در صنایع شیمیایی و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس در زمینی به مساحت ۲۲۰ هکتار و در جنوب غربی شهر اهواز و در ۶۰ کیلومتری شهرستان هویزه واقع شده است این پالایشگاه به منظور جمع آوری گازهای حاصل از فرآورش نفت در مناطق جفیر و اروندان تاسیس شد.
بهرهبرداری از طرحهای بزرگ نفتی خوزستان
یکی از این پروژهها، احداث ایستگاه پیش تراکم کارخانه ۹۰۰ به منظور جبران کاهش فشار خوراک ورودی به کارخانه گاز و گازمایع ۹۰۰ و افزایش محصولات تحویلی به واحدهای پایین دست، با چهار ردیف تراکم در ورودی این کارخانه است.احداث این ایستگاه باعث افزایش تولید محصول گاز سبک کارخانه گاز و گازمایع ۹۰۰ به میزان (۲۵۰ م ف م ر)
و محصول نفتا این کارخانه به میزان حدود ۵۰۰۰ بشکه در روز میگردد.همچنین به منظور جبران کاهش فشار خوراک ورودی به کارخانه گاز و گازمایع ۱۰۰۰ و افزایش محصولات تحویلی به واحدهای پایین دست، احداث ایستگاه پیش تراکم کاخانه ۱۰۰۰ با چهار ردیف تراکم در ورودی این کارخانه در دستور کار قرار گرفت.
پروژه سوم، پست ۴۰۰ کیلوولت ایثار در منطقه امیدیه است که با هدف تامین و تثبیت برق رسانی به تاسیسات نفتی گسترده آن منطقه عملیاتی شده است.این پست به پایداری برق دو استان خوزستان و استان بوشهر کمک شایانی میکند. در این پست یکی از بزرگترین ترانسفورماتور ساخت ایران نصب خواهد شد.پروژه مهم و کلیدی پست برق ایثار که تا سال ۹۹ فقط ۱۷ درصد پیشرفت داشته با پرداخت مطالبه پیمانکار (برق منطقه ای) توسط سرمایه گذار به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان پروژه (با ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی) با پیمانکار قبلی در تاریخ ۶ /۱۳۹۹ خاتمه داده شد و ادامه فعالیت به سرمایه گذار فعلی یعنی بید بلند خلیج فارس واگذار شد.
بازدید رئیس جمهور از تالاب شادگان
آیت الله رئیسی در ادامه برنامههای سفر استانی به خوزستان، در مسیر بازگشت از شادگان ضمن بازدید از تالاب شادگان، در جمع مردم روستای صراخیه در تالاب بینالمللی شادگان که یکی از روستاهای ویژه گردشگری است، حاضر شد و ضمن شنیدن مطالبات و درخواستهای مردم، به مسئولین مربوطه دستور داد به سرعت ضمن حفظ محیط زیست نسبت به تدوین و ابلاغ طرح توسعه گردشگری تالاب شادگان اقدام کنند.
رئیس جمهور همچنین در جمع مردم این منطقه و در پاسخ به مطالبات آنها مبنی بر توجه بیشتر مسئولان به این منطقه گردشگری گفت: حفظ و نگهداری و همچنین استفاده از این سرمایه طبیعی در جهت رونق اقتصاد گردشگری و دریایی ساکنان این منطقه از جمله مسائل مد نظر دولت مردمی در سفر به استان خوزستان بوده است.
رئیسی در ادامه با تاکید بر ضرورت طراحی راهبرد توسعه گردشگری و اقتصاد دریایی این منطقه به مسئولان استانی برای تهیه سند توسعه تالاب شادگان با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی بومی این منطقه فرصت یک ماهه داد.
رئیس جمهور توجه به مسائل محیط زیستی در این سند توسعهای را مورد تاکید قرار داد و از مسئولان محیط زیست استان خواست با متخلفین و صیادان غیر مجاز ماهی در این تالاب قاطعانه برخورد کنند.
روند پیشرفت پروژههای آب و برق خوزستان بررسی شد
روند پیشرفت پروژههای آب و فاضلاب و برق استان خوزستان، در نشستی با حضور رئیس جمهور و مدیران صنعت آب و برق استان، بررسی شد.در این نشست آخرین وضعیت اجرای پروژه آبرسانی غدیر، پروژه فاضلاب اهواز و کارون و همچنین نیروگاههای برق خوزستان مورد بررسی قرار گرفت و مدیران صنعت آب و برق استان گزارشی از روند پیشرفت پروژهها ارائه کردند.آیتالله رئیسی طی سخنانی در این نشست، مسئله آب و فاضلاب و برق را جزو مسائل اولویتدار استان عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با همت و روحیه جهادی مدیران صنعت آب و برق اقدامات جدی در این حوزه در استان خوزستان صورت گرفته که موجب امیدواری مردم شده است.رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت اهتمام مدیران به اجرای بدون اشکال طرحها و تسریع در تکمیل پروژههای در حال احداث گفت: دولت نیز در این زمینه به وظایف خود در تخصیص اعتبارات لازم عمل خواهد کرد.
بازدید رئیسی از پروژه فاضلاب اهواز و کارون
آیتالله رئیسی در ادامه برنامههای سفر دوم دولت مردمی به استان خوزستان، از پروژه فاضلاب اهواز و کارون بازدید کرد و با توضیحات مدیران این پروژه از میزان پیشرفت و آخرین وضعیت روند احداث آن مطلع شد.
پروژه فاضلاب اهواز و کارون با مجموع لولهگذاری ۱۷۲۰ کیلومتردرحال احداث است. روند احداث شبکه فاضلاب اهوازازسال ۱۳۷۲ دراین شهرآغازوتااواسط سال ۱۴۰۰ یعنی پس ازحدود ۲۸ سال ازآغازاحداث این طرح،تنها ۶۰۳ کیلومتر آن اجرا شده بود، اما از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تا کنون ۳۵۶ کیلومتر از لولهگذاری این طرح به اجرا در آمده است.
رئیس جمهور در جریان بازدید از این پروژه با تعدادی از کارگران آن گفت وگویی صمیمانه و بیواسطه داشت ووضعیت شغلی ومعیشتی آنهاراجویاشد.
بازدید رئیس جمهور از رصدخانه آب و انرژی خوزستان
آیتالله رئیسی شامگاه پنج شنبه به منظور بررسی آخرین وضعیت منابع برق آبی استان خوزستان و طرح آبرسانی غدیر از رصدخانه آب و انرژی سازمان آب و برق خوزستان بازدید کرد.در این بازدید که علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، نیز حضور داشت، رئیس جمهور از وضعیت منابع آبی استان در جهت آمادگی نیروگاه های برق آبی استان برای گذر از پیک تابستان، مطلع شد.
رصدخانه آب و انرژی سازمان آب و برق خوزستان به منظور مدیریت بهم پیوسته و دانش محور آب و انرژی و جهت ایجاد زمینه پیاده سازی حکمرانی آب، به عنوان پایلوت رصد خانه ملی آب ایران تشکیل شده است.
در این رصدخانه دادههای جمع آوری شده توسط شبکههای سنجشی در ۳۱۰ نقطه در محدوده استان خوزستان و هشت استان بالادست، پس از صحت سنجی در قالب داشبوردهای مدیریتی نمایش داده میشود.این رصدخانه در زمان بحران سیلاب و خشکسالی بسیار کاربردی و حائز اهمیت است.
آیت الله رئیسی , خوزستان , رئیس جمهور , سفرهای استانی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.