سوت آغاز مجدد قطعی برق زده شد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 48854
  پرینتخانه » اجتماعی, اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 23 مرداد 1400 - 1:23 |
افزایش گرما عامل اصلی در افزایش مصرف برق

سوت آغاز مجدد قطعی برق زده شد

از روز پنج‌شنبه گذشته خاموشی‌های پراکنده در نقاط مختلف کشور آغاز شد در ادامه روز، بروز خاموشی‌های متعدد در نقاط مختلف کشور گزارش گردید که ازنظر تعداد و طول زمان خاموشی، نسبت به‌روزهای قبل، افزایشی محسوس داشت.
سوت آغاز مجدد قطعی برق زده شد

گروه اقتصادی 
از روز پنج‌شنبه گذشته خاموشی‌های پراکنده در نقاط مختلف کشور آغاز شد در ادامه روز، بروز خاموشی‌های متعدد در نقاط مختلف کشور گزارش گردید که ازنظر تعداد و طول زمان خاموشی، نسبت به‌روزهای قبل، افزایشی محسوس داشت.
غلامعلی رخشانی مهر، معاون هماهنگی توزیع توانیر در خصوص دلایل خاموشی‌های متعدد اخیر اظهار داشت: خاموشی‌هایی که اعمال شد مطابق جداول برنامه‌ریزی‌ شده بود که در نقاط مختلف کشور به مخاطبان اعلام شده بود.
وی دلیل این خاموشی‌ها را از مدار تولید خارج شدن بخشی از نیروگاه‌های برق آبی به مجموع ظرفیت ۱۲۰۰ مگاوات عنوان کرد، ضمن اینکه ۳ واحد حرارتی نیز خروج اضطراری داشتند که باعث تولید کاهش شد و در بسیاری از نقاط کشور خاموشی‌های پراکنده‌ای به میزان ۱۸۰۰ مگاوات اعمال گردید.
مدیرعامل شرکت توانیر و سخنگوی صنعت برق کشور نیز چند روز قبل از آغاز مجدد خاموشی‌ها در نشست خبری مشترکشان هشدار دادند که به دلیل گرمای زیاد هوا و افزایش مصرف برق، این هفته خاموشی‌های گسترده در کشور دوباره آغاز می‌شود.  
درحالی‌که هنوز حتی یک روز از هشدار مدیرعامل توانیر نسبت به قطعی برق نگذشته بود، برق تهران مجددا قطع شد و اعلام گردید اگر استفاده از رمزارزها نبود، خاموشی‌های ۲۴ ساعت گذشته به مشترکان خانگی تحمیل نمی‌شد زیرا ۲۱۰ هزار ماینر کشف شده، معادل یک نیروگاه ۸۰۰ مگاواتی برق مصرف می‌کردند و رمزارزهای غیرمجاز به همراه افزایش دمای هوا باعث به وجود آمدن این شرایط بحرانی شده‌اند.
محمدحسین متولی ‌زاده، مدیرعامل شرکت توانیر نیز گرمای هوا را باعث افزایش مصرف در روز پنج‌شنبه عنوان کرد و بر لزوم کاهش مصرف و مدیریت آن به‌خصوص در روزهای کرونایی تأکید نمود تا از این طریق مشترکان خانگی با انجام کارهای ساده بتوانند در مصرف صرفه‌جویی کنند. 
 بخش‌های خانگی و تجاری، بیشترین مصرف‌کنندگان برق
حسین افضلی، کارشناس برق و مدیرعامل برق منطقه‌ای مازندران و گلستان در گفت‌وگو با «رسالت» با اشاره به‌ضرورت صرفه‌جویی مشترکان خانگی در میزان مصرف برق می‌گوید: مصرف برق برای بخش‌های کشاورزی، خانگی، تجاری، صنعتی و سایر مصارف تعریف شده است و در این میان بیشترین میزان مصرف به بخش‌های خانگی و تجاری می‌رسد.
وی ادامه می‌دهد: این‌که گفته می‌شود بیشترین میزان مصرف متعلق به بخش صنعتی است، صحیح نیست زیرا ایران کشور صنعتی نشده است که بیشترین میزان مصرف آن در صنعت مورد استفاده قرار بگیرد. 
افضلی میزان مصرف بخش خانگی را بیش از ۵۰ درصد عنوان می‌کند و می‌گوید: مصرف بیش از ۵۰ درصد بسیار می‌تواند تعیین‌کننده در میزان کل مصرف باشد درحالی‌که مردم در میزان مصرف برق بسیار کم‌دقت هستند. در کشورهای اروپایی مصرف انرژی اصلا به‌اندازه کشور ما نیست و به علت گران بودن در استفاده از آن بسیار صرفه‌جویی می‌شود. به‌عنوان‌مثال در فرانسه در ساعت ۸ عصر در فصل تابستان بیشتر اصناف تعطیل می‌شوند و بیشتر رستوران‌ها و مراکز عمومی بازمی‌مانند و به این طریق نحوه استفاده از برق مدیریت می‌شود. افضلی اضافه می‌کند: اگرچه دولت باید نیروگاه به میزان کافی می‌ساخت و کمتر از نیروگاه‌های قدیمی استفاده می‌شد، اما باید میزان مصرف هم مدیریت شود زیرا چنانچه نیروگاه‌های متعدد هم ساخته شوند اما اگر در آینده گازی نباشد که به تولید برق برسد، اثرگذار نخواهد بود. منابع کشور متعلق به همه مردم است و اگر صرفه‌جویی نشود، این منابع به نسل‌های بعد منتقل نخواهد شد. 
وی با تأکید براین‌که ما چاره‌ای جز صرفه‌جویی در مصرف برق نداریم، می‌گوید: مشترکان خانگی در مصرف برق خیلی خود را در مضیقه قرار نمی‌دهند درحالی‌که نفت و گاز درنهایت تمام می‌شوند و اگر اکنون سیاست‌های درستی اتخاذ نشده باشد، با مشکل روبه‌رو خواهیم شد.
این کارشناس برق با اشاره به اینکه خشکسالی امسال تأثیر زیادی در کاهش میزان تولید برق داشت، می‌افزاید: آب پشت سد نقش زیادی در تأمین برق آبی دارد و امسال به علت کاهش بی‌سابقه باران و برف، ذخایر سدها افت زیادی پیدا کردند. علاوه بر این در سال گذشته برای تأمین برق، گاز به بخش خانگی تزریق شد و به نیروگاه‌ها نرسید و آن‌ها هم مجبور به استفاده از آب سدها شدند و این اقدام هم منجر به کاهش ذخایر سدها شد. 
افضلی در پایان سخنانش بیان می‌کند: خشکسالی باعث شد تا ۴، ۵ هزار مگاوات آب برای مصرف برق از دست برود درحالی‌که ۱۶ هزار مگاوات نیروگاه در کشور در دست احداث وجود دارد. 
 افزایش تقاضای برق
آمارهای رسمی نشان می‌دهد تقاضای برق امسال بیش از روند عادی افزایش سالانه بوده و احتمالا به همین دلیل نیروگاه‌های کشور توان پاسخ دادن به تقاضای موجود را ندارند و دولت برای کاهش تقاضا برق شهروندان را قطع می‌کند.
متوسط تقاضای برق در تیر سال جاری حدود ۶۰ هزار مگاوات بوده است که نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۸ درصد رشد کرده است. این میزان رشد البته در سال‌های اخیر کم‌سابقه است. متوسط رشد تقاضای برق در ایران طی سال‌های اخیر حدود یک تا۵درصد بوده است.
امسال به دلیل خشکسالی، همزمان با این افزایش تقاضا، تولید برق سد‌ها در تیرماه بیش از ۱۴ درصد کم شده است. دمای هوا نیز نسبت به سال گذشته ۴ درجه افزایش پیدا کرده و همین مسئله به دلیل استفاده از وسایل سرمایشی برقی سبب شده تا شاهد افزایش میزان مصرف باشیم.در شرایط فعلی نکته نگران‌کننده پیرامون مسئله برق آن است که احتمالا دوره گرمای هوا در سال جاری بسیار طولانی‌تر از سال گذشته باشد و تداوم خاموشی در مدت باقی‌مانده می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سوت آغاز مجدد قطعی برق زده شد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.