سنگ بزرگ نشانه نزدن؟
| گروه اجتماعی/ غفور رحمانی- کنشگر آموزشوپرورش|
کرونا که تا دیروز بیشتر زورش به سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای میرسید امروز در شکار قربانیان خود چنان مرموز و پیچیده عمل میکند که ساختار رفتاری آن بهسادگی قابل رهگیری و پیشبینی نیست.
در این میان ، دامنه طرح زوج و فرد تردد خودروها به تقلید از مشکل ترافیک شهری تهران ، کمکم به مدارس ما نیز سرایت کرده است. محسن حاجیمیرزایی- وزیر آموزشوپرورش در این باره گفته: «در شرایط کنونی، سناریوهای مختلفی را پیشبینی کردیم در فضای آموزشی آینده، آموزشهای ترکیبی در دستور کار است بنابراین ممکن بخشی از آموزشها در فضای مجازی و بخشی در مدرسه ارائه شود.
بر این اساس دانشآموزان مدارس پرجمعیت به دو گروه تقسیم میشوند؛ عدهای سه روز در هفته در روزهای زوج و عدهای نیز در روزهای فرد در مدرسه حضور خواهند داشت. در مناطق سفید و دارای جمعیت کمدانشآموزی مدارس روال عادی را طی خواهند کرد البته استفاده از فضای مجازی برای ارائه آموزشها حتی در شرایط سفید، تداوم خواهد داشت و فیلمهای تدریس باکیفیت معلمان در اختیار خانوادهها قرار خواهد گرفت. همچنین برگزاری آزمونهای هماهنگ در کشور از طریق فضای مجازی ظرفیت خوبی است که باید موردتوجه قرار گیرد.»
وی، برمبنای مصوبه اخیر ستاد ملی مدیریت کرونا، بر اینکه روزهای پنجشنبه نیز مدارس دایر است، تأکید کرده و توضیح داده است: «این موضوع باهدف مدیریت ورود دانش آموزان به مدرسه صورت میگیرد لذا طرح زوج و فرد اجرا میشود ،در واقع، آموزشوپرورش برای کاستن از بار کلاسهای شلوغ چهل نفره در مواجهه با همهگیری بیماری مرگبار کرونا ، تصمیم بر برگزاری کلاس ها در دو گروه زوج و فردی دارد که قرار است دانش آموزان تنها سه روز در هفته ، آنهم با ترسولرز ، در رخساری پوشیده از ماسک ، ملاقات معلمان خود را در مدرسه تجربه کنند.
بار آموزش در دیگر روزهای هفته بر عهده آن دسته از شبکههای اجتماعی است که میبایست با مشارکت و راهبری آموزشوپرورش فعالیت خود را در عرصه فرآیند دوسویه یاددهی -یادگیری آغاز کنند.
کار هنوز آغاز نشده ،اما و اگرها با کلی سؤال بیجواب، اذهان کنشگران را به خود مشغول داشته است.
۱٫آیا با زوج و فرد شدن دانش آموزان، دبیران نیز باید مانند آموزگاران تمامی ۶ روز کاری هفته را در مدرسه حضور یابند؟
۲٫آیا ساعات موظف حضور معلمان در مدرسه تغییر کرده است ؟
۳٫آموزشوپرورشی که در سال تحصیلی جدید بدون پیاده شدن طرح زوج و فرد با کمبود
۱۹۳ هراز نفری معلم دستوپنجه نرم میکند چگونه میتواند در هضم این لقمه بزرگ و سنگین از خود تابآوری نشان داده، دوام بیاورد؟
۴٫آیا وزارت آموزشوپرورش توان پرداخت اینهمه اضافه تدریس تحمیل شده به معلمان را از ناحیه این طرح، آنهم بهموقع و بدون تأخیر دارد؟
۵٫ آیا قرار است در قبال هدایت و راهبری معلمان با حضور در شبکههای اجتماعی دانشآموزی بهصورت برخط یا غیرمستقیم ، دستمزد یا پاداشی به آنان پرداخت شود؟
۶-آیا میتوان میزان ساعات فعالیت معلمان در شبکههای مجازی یاددهی -یادگیری را بهحساب بخشی از ساعات موظف هفتگی آنان منظور کرد؟
۷٫آیا آموزشوپرورش تمامی موانع لازم برای برخورداری
دانش آموزان از شبکههای اجتماعی نظارتشده در حوزه آموزش را برطرف نموده و بسترهای سختافزاری و نرمافزاری را نیز در این زمینه مهیا کرده است؟
۸٫ آموزشوپرورش برای پر کردن شکاف آموزشی موجود در حوزه نابرابریهای آموزشی، خاصه در مناطق
کم برخوردار به چه شیوههایی متوسل شده است؟
۹٫آیا میدانید اغماض و تساهل در ارزشیابی از پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در سال تحصیلی ۹۸و۹۹ بهویژه در امتحانات داخلی مدارس، علاوه بر ارتقای بدون چونوچرا به پایههای بالاتر، معلمان را در انتخاب نقطه آغازین یادگیری در سال تحصیلی آینده برای ادامه راه با مشکل جدی روبه رو ساخته است؟
۱۰٫ آیا میدانید با اجرای طرح زوج و فرد در مدارس، برنامه کاری دبیرانی که ساعات کاری موظف و غیرموظف خود را در دو یا چند مدرسه پر میکردند در عمل با چه مشکلاتی مواجه خواهد شد؟
۱۱٫قرار است چه سهمی از ساعات درسی منظور شده در جدول برنامه درسی هفتگی مدارس به شبکههای مجازی یادگیریاختصاص یابد؟ اولویت با چه عناوینی است ؟
۱۲٫ آموزشوپرورش برای جلب مشارکت فعال صاحبنظران تعلیم و تربیت ،والدین و… در اجرای هرچه بهتر این طرح از کدام سمینار یا کارگاه آموزشی بهره جسته است؟
۱۳٫با حذف تعطیلی پنجشنبهها از برنامه کاری مدارس بهویژه مدارس ابتدایی ، نحوه و ساعات کار آموزگاران با سابقه کاری بیش از ۲۰ سال چگونه خواهد بود؟
آیا اضافه تدریس به آموزگاران نیز پرداخت خواهد شد؟
۱۴٫ آیا از بستههای خودآموز مراکز آموزش از راه دور نیز بهعنوان بستههای مکمل در دورههای اول و دوم متوسطه استفاده خواهد شد؟
۱۵٫چند و چون نظارت بالینی بر مدارس دورافتاده روستایی و عشایری، مدارس تک پستی و کلاسهای چند پایه از سوی راهنمایان تعلیماتی که شما آنان را راهبران آموزشی نامیدهاید چگونه تعریف شده است ؟
۱۶٫ برای بازآموزی و بهروزآوری توانمندی معلمان تازه جذبشده طرح خرید خدمات آموزشی چه تدابیری اندیشیدهاید؟
۱۷٫ آیا همچنان تدریس الزامی عوامل اجرایی مدارس به قوت خود باقی است؟
۱۸٫آیا در بازتعریف نقش مربیان و معاونان پرورشی در شرایط کرونایی امروز حاکم بر مدارس، چارهاندیشی شده است؟
۱۹ . با توجه به در اختیار نداشتن سرانه لازم، آیا مدارس دولتی بهویژه در مناطق کم برخوردار، قادر به تأمین حداقلها در حوزه پیشگیری مثل تهیه و تأمین آب آشامیدنی سالم، صابون مایع، مواد شوینده و ضدعفونی کننده، ماسک و… هستند؟
آموزش و پرورش , طرح زوج و فرد مدارس , غفور رحمانی , کرونا , مدارس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.