سلبریتیها مشمول مالیات میشوند
گروه اقتصادی
مورخ روز سهشنبه، ۲۷ تیرماه ۱۴۰۱ وزیر اقتصاد در جریان نشست خبری خود با اشاره نسبت به تأکید دولت برای افزایش درآمد مالیاتی و عدم پرداخت مالیات از سوی سلبریتیها عنوان کرد: تمرکز دولت بر مسئله شناسایی درآمدها بوده است و ۵۵۰ کاربر رسانههای اجتماعی با درآمد تبلیغاتی بالا شناساییشدهاند. دراین میان اطلاعات ۱۲۳هزار نفر که حدود ۲ هزار ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد واریزی بهحسابهایشان بوده، بررسیشده است. خاندوزی دراینباره همچنین افزود که برای دولت درآمد چهرهها و سایر گروههای اجتماعی تفاوتی ندارد و براساس احکامقانون عمل خواهد شد. مطابق آنچه که وزیر اقتصاد اظهارداشت، به نظر میرسد دولت دریافت مالیات از سلبریتیها را کلید زده است. امری که از مدتها پیش مورد مطالبه فعالان اقتصادی بوده و همواره به عنوان یکی از مطالبات مهم و جدیشان مطرح میگشته است.
اگرچه بحث دریافت مالیات از هنرمندان ازجمله مباحثی است که همواره در دولتهای گذشته نیز مطرح بوده اما هیچگاه باب دریافت و تصمیم جدی باز نشده و تصمیم نهایی به روشی قانونی مبدل نشد. از اسفندماه سال ۱۴۰۰ حذف معافیت مالیاتی اینفلوئنسرها، هنرمندان و سلبریتیها مطرح شد و حال این موضوع درگامی جدی از سوی دولت سیزدهم و وزیر اقتصاد کشور دنبال میشود. به باور کارشناسان اقتصادی، جایگاه اجتماعی نمیتواند مانع روند مالیاتی شود؛ در شرایطی که تمامی اقشار جامعه اعم از کارگر و کارمند مالیات پرداخت میکنند، خون سلبریتیها نمیتواند رنگینتر باشد و میبایست مشمول پرداخت مالیات شوند.
پیشتر در راستای مطالبه فعالان اقتصادی و تصمیم دولت، سخنگوی سازمان مالیاتی بابیان اینکه برخی از مالیاتهای اینفلوئنسرها مربوط به پیش از شناسایی درآمدهای این افراد بوده، اظهارداشت: پیشبینی میکنیم مالیات تشخیصی این افراد ۵۰۰ میلیارد تومان و بیشتر باشد. بیشک دریافت چنین رقمی موجب تأمین بخشی از منابع دولت خواهد شد و درآمدزایی را رقم خواهد زد. اگرچه به باور کارشناسان امورمالیاتی و اقتصادی امر مالیاتستانی تنها موجب درآمد دولت نخواهد شد، بلکه در امور فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز تأثیرات قابلتوجهی خواهد داشت.
نقش و تأثیر مالیات در کاهش فاصله طبقاتی و عدالت اجتماعی
مالیات، بهایی است که افراد در مقابل استفاده از خدمات دولتی پرداخت میکنند. بنابراین اهمیتی نخواهد داشت که فرد مشمول پرداخت مالیات کیست و چه جایگاه اجتماعی دارد. مادامی که فرد از خدمات دولت بهره بگیرد و درآمد داشته باشد، میبایست مالیات خود را پرداخت کند.
این روند علاوه بر تأمین بخشی از هزینههای دولت، زمینهساز سیاست توزیع درآمد عادلانه در کشور نیز خواهد بود؛ بهبیاندیگر دولتها میتوانند از طریق وضع مالیات بر درآمد اشخاص متمکن و طبقات مرفه و صرف هزینه برای بهبود وضع زندگی طبقات کمبضاعت، توزیع درآمد را تعدیل نموده و اعتدال بیشتری از نظر توزیع درآمد بین طبقات مختلف جامعه برقرار سازند.
شایانذکر است كه بگوییم به موجب توزیع مناسب درآمد در جامعه، تحقق عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد و مهار تورم شکل خواهد گرفت وزمینههای لازم برای تحقق رقابتپذیری نیز فراهم خواهد شد. امر مالیات ستانی، به ویژه از اقشار اینفلوئنسر و سلبریتیها، گامی است که از چندسال گذشته موردتوجه کشورهای دوست و همسایه قرارگرفته؛ به طورمثال در کشور ترکیه تمامی اینفلوئنسرها از سال ۲۰۱۹ مالیات پرداخت میکنند؛ چراکه از این طریق امرارمعاش و کسب درآمد دارند. در برخی از کشورهای عربی ثروتمند همچون امارات و عربستان نیز این موضوع رایج است و وجود دارد. این کشورها بهرغم درآمدهای نفتی اما از بلاگرهای خود مالیات کسب میکنند و این به معنای عدم توانایی دولت برای تأمین منابع تعیینشده و روشی برای درآمدزایی نیست.
فعالان اقتصادی میگویند شناسایی افراد مشمول، گامی حائز اهمیت است اما همواره میبایست به امر خوداظهاری و شفافسازی میزان درآمد توجه داشت.
در بررسی بیشتر این موضوع به گفتوگو با هادی حقشناس، کارشناس اموراقتصادی پرداختیم تا اهمیت اخذ مالیات از اینفلوئنسرها و سلبریتیهای جامعه مبرهن گردد. در ادامه نیز با محمد لسانی، کارشناس سواد رسانهای به گفتوگو نشستیم تا حذف معافیتهای مالیاتی غیرموجه در فضای کارشناسی و رسانهای مورد ارزیابی قرار گیرد.
مالیات , مالیات سلبریتی ها
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.