سعید جلیلی؛ پای کار تکلیف امنیت و دولت در سایه - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 44445
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 10 خرداد 1400 - 6:20 |
«رسالت» سوابق نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را بررسی می‌کند

سعید جلیلی؛ پای کار تکلیف امنیت و دولت در سایه

قرار است در کمتر از ۳۰ روز دیگر، یعنی در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. انتخابات این دوره مهم‌ترین اتفاق سیاسی امسال و یکی از بااهمیت‌ترین انتخابات‌ها در تاریخ کشور می‌باشد. طی ماه‌های اخیر خصوصا بعد از آغاز سال جدید، که فضای سیاسی و انتخاباتی کشور سرد و بی‌روح بود حالا کم‌کم کارزار انتخاباتی دارد گرم می‌شود و هرچه که به‌روز انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم هیجان آن نیز افزایش پیدا می‌کند. 
سعید جلیلی؛ پای کار تکلیف امنیت و دولت در سایه

سعید نوروزی
قرار است در کمتر از ۳۰ روز دیگر، یعنی در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. انتخابات این دوره مهم‌ترین اتفاق سیاسی امسال و یکی از بااهمیت‌ترین انتخابات‌ها در تاریخ کشور می‌باشد. طی ماه‌های اخیر خصوصا بعد از آغاز سال جدید، که فضای سیاسی و انتخاباتی کشور سرد و بی‌روح بود حالا کم‌کم کارزار انتخاباتی دارد گرم می‌شود و هرچه که به‌روز انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم هیجان آن نیز افزایش پیدا می‌کند. 
روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه ثبت‌نام نامزدهای انتخاباتی پایان یافت و پس از چند روز گمانه‌زنی درباره تأیید صلاحیت‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، سرانجام شورای نگهبان در روز سه‌شنبه ۴ خردادماه لیست نهایی نامزدهای تأیید شده را منتشر کرد. بر این اساس آقایان سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سید ابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضی­‌زاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی به‌عنوان نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری معرفی شدند.
هرکدام از این چهره‌ها سوابق سیاسی و اجرایی متفاوتی دارند که در هر شماره روزنامه سابقه یک نفر از آن‌ها موردبررسی قرارگرفته و مرور می‌شود. در شماره‌های قبل به سوابق «سید ابراهیم رئیسی» و «محسن رضایی» پرداخته شد. 
 سعید جلیلی
سعید جلیلی در تاریخ ۱۵ شهریورماه سال ۱۳۴۴ در مشهد متولد شد. جلیلی مقاطع دبستان و دبیرستان را در مشهد گذراند و پس‌ازآن وارد دانشگاه شد و مدارج تحصیلی خود را تا مقطع دکتری در رشته معارف اسلامی و علوم سیاسی در دانشگاه امام صادق (ع) به پایان رساند. عنوان پایان‌نامه دکترای وی «بنیان اندیشه سیاسی اسلام در قرآن» می‌باشد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با آغاز جنگ تحمیلی، سعید جلیلی در جبهه‌های جنگ حضور یافت. وی که دیده‌بان تیپ ۲۱ امام رضا (ع) خراسان بود، در عملیات کربلای ۵ از ناحیه پا زخمی شد و در بیمارستان صحرایی منطقه شلمچه در پیِ کمبود امکانات و وضعیت بد اورژانسی، پای راست خود را از دست داد. جلیلی پس‌ازآن نیز در قسمت تدارکات لشکر حضور یافت. 
سعید جلیلی که از چهره‌های مطرح اصولگرایی و البته نزدیک به جبهه پایداری است، مسئولیت‌های گوناگونی در سوابق سیاسی خود داشته است که ازجمله آن، سابقه حضور ۱۸ ساله در وزارت امور خارجه می‌باشد. پس از پایان جنگ و در سال ۱۳۶۸ وی به ریاست اداره بازرسی وزارت امور خارجه منصوب شد. او در سال ۱۳۷۶ معاونت بخش اداره اول آمریکا در وزارت امور خارجه را عهده‌دار شد. او بعدازآن و در سال ۱۳۷۹ به‌عنوان مدیر بررسی‌های جاری دفتر رهبری انتخاب شد. در سال ۱۳۸۴، جلیلی رئیس معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه شد و تا سال ۱۳۸۶ در این پست حضور داشت. وی از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ به مدت ۶ سال دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و همزمان رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران هم بود. جلیلی از سال ۱۳۹۲ به بعد و با انتخاب علی شمخانی به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، به‌عنوان نماینده رهبر انقلاب در این شورا انتخاب گردید. وی همچنین از سال ۱۳۹۲ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. 
سعید جلیلی در سال ۱۳۹۲ با شعار حیات طیبه در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شد و در پایان با کسب بیش از چهار میلیون رأی، پس از حسن روحانی و محمدباقر قالیباف، نفر سوم یازدهمین دوره انتخابات شد. در انتخابات سال ۱۳۹۶ هم زمزمه‌های حضور جلیلی در انتخابات به گوش می‌رسید اما وی در بیانیه‌ای اعلام کرد کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد. 
حالا و در سال ۱۴۰۰ جلیلی بازهم در انتخابات حاضرشده و در ۲۵ اردیبهشت‌ماه با حضور در وزارت کشور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت‌نام کرد و صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان نیز تأیید شد. شعار سعید جلیلی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری «جهاد بزرگ برای جهش ایران» می‌باشد. وی در روز ثبت‌نام خود اظهار داشت: «فضای انتخابات نباید جایی باشد که مسائل فرعی جای مسائل اصلی را بگیرد و امروز مسائلی مانند اشتغال و این‌که چگونه می‌شود تحریم‌ها را برطرف کرد بسیار مهم است. نامزدها باید برنامه‌های خود را به مردم اعلام کنند و بگویند چه برنامه‌هایی در این زمینه‌دارند. در این انتخابات نباید لفاظی‌ها به مسائل اصلی مردم برتری پیدا کند چون نمایش نمی‌تواند جای کار اصلی را بگیرد چراکه اگر ما به کار نرسیم، نمایش تبدیل به کار می‌شود که برای مردم سودی ندارد. در ۴ سال آینده نباید حرکت کشور به شکلی باشد که کشور پیشرفتی نداشته باشد ازاین‌رو باید در عرصه انتخابات به یک رویکرد دقیق برسیم. مردم باید خودشان فضای انتخابات را اداره کنند و نباید اجازه دهند که دوقطبی‌های کاذب جای رویکردهای اصلی را بگیرد. کسی که می‌خواهد ۴ سال آینده کشور را اداره کند باید نقشه راه مهمی داشته باشد. در سال ۹۲ و ۹۶ ما برنامه‌هایی داشتیم اما نشد ازاین‌رو امیدواریم این ناامیدی‌ها دوباره تکرار نشود و ان‌شاءالله اداره کشور باقوت ادامه داشته باشد.

نویسنده : سعید نوروزی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سعید جلیلی؛ پای کار تکلیف امنیت و دولت در سایه بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.