سر خم نکردن میراث مدرس - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 55371
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 11 آذر 1400 - 6:51 |
نشست مشترک دولت و مجلس واکاوی شد

سر خم نکردن میراث مدرس

شامگاه ۱۰ آذرماه ۸۴ سال قبل، مأموران رژیم مستبد پهلوی ناجوانمردانه به زندگی سید حسن مدرس مردی از جنس دیانت و سیاست پایان دادند که سیاستش دینی بودو دینش سیاسی. مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۲ به‌منظور پاسداشت آیت‌الله مدرس، «دهم آذرماه» را به‌عنوان «روز مجلس» نام‌گذاری کرد به همین جهت هرسال در آستانه ۱۰ آذر مراسم‌های مختلفی ازجمله ارائه گزارش عملکرد یک‌ساله خانه ملت برگزار می‌شود
سر خم نکردن میراث مدرس

گروه سیاسی
شامگاه ۱۰ آذرماه ۸۴ سال قبل، مأموران رژیم مستبد پهلوی ناجوانمردانه به زندگی سید حسن مدرس مردی از جنس دیانت و سیاست پایان دادند که سیاستش دینی بودو دینش سیاسی. مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۲ به‌منظور پاسداشت آیت‌الله مدرس، «دهم آذرماه» را به‌عنوان «روز مجلس» نام‌گذاری کرد به همین جهت هرسال در آستانه ۱۰ آذر مراسم‌های مختلفی ازجمله ارائه گزارش عملکرد یک‌ساله خانه ملت برگزار می‌شود و طبعاً امسال نیز از این قاعده مستثنا نبود چه آنکه رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی در اقدامی ابتکاری با حضور در برنامه‌های جداگانه رسانه ملی به ارائه گزارش عملکرد یک‌ساله پرداختند. همچنین بناست رئیس مجلس شورای اسلامی در شهرستان کاشمر محل آرامگاه شهید مدرس حضور یافته و در ویژه‌برنامه‌ای به مناسبت روز مجلس و گرامی داشت یاد شهید مدرس شرکت کند. گفت‌وگوی زنده تلویزیونی محمدباقر قالیباف با مردم برای تشریح اقدامات مجلس و برگزاری یک نشست خبری طی هفته آینده به‌منظور پاسخگویی به سؤالات اصحاب رسانه از دیگر برنامه‌های مناسبتی روز مجلس است. اما شاید آنچه نسبت به سال‌های قبل، برنامه‌های روز مجلس را متمایز می‌کند، برگزاری نشست مشترک وکلای ملت با مسئولان دو قوه دیگر است که به‌صورت جداگانه برگزار شد به‌طوری‌که روز یک شنبه ۷ آذر رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای عالی قضائی کشور در صحن مجلس شورای اسلامی نشست مشترکی با نمایندگان به‌منظور همگرایی بیشتر دو قوه برگزار کردند. همچنین رئیس قوه مجریه و وزرای کابینه سید ابراهیم رئیسی نیز روز چهارشنبه نشست مشترکی با مستأجران بهارستان برگزار کردند.رئیس‌جمهور در این جلسه، محوری‌ترین مسئله را قانون و قانون‌مداری دانست و تأکید کرد وظیفه مهم مجلس قانون‌گذاری است، قانون‌گذاری همان ریل‌گذاری برای حرکت جامعه است که امروز بر عهده مجلس قرار دارد. امروز مجلس جلوه اراده مردم است و جلوه رأی و آنچه مردم تشخیص داده اند. این نکته مهمی است که ما جلوه اراده و رأی مردم را برای ریل‌گذاری در جامعه‌مان در شکل قانون‌گذاری داریم لکن قانون‌گذاری بخشی از کار است و بخش مهم قضیه اجرای قانون است. رئیس‌جمهور با تأکید بر این‌که همگان باید خود را موظف به اجرای قانون بدانند تصریح کرد: قانونی که وضع می‌شود باید همه اشخاص، مسئولان و نقش‌آفرینان خود را با آن تعریف کنند و موظف به احترام آن باشند و قانون را محور اجرای عدالت در جامعه بدانند. ما اگر بخواهیم عدالت و قسط را در جامعه‌محور قرار دهیم که باید هم همین‌طور باشد، چه معیاری می‌توانیم برای اجرای عدالت تعریف کنیم، تعریف کرده و اندازه‌گیری کنیم؟ همچنین لازم است بدانیم در کشور به چه اندازه عدالت اجرا و در چه حد اجرایی نشده است لذا راهی نداریم جز این‌که بر اجرای قانون توافق کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در نطقی در این نشست گفت شهید مدرس در مقابل زورگویی و استبداد سر خم نکرد تا از استقلال نهاد مجلس دفاع کند و الگویی راستین از مردمی بودن و ایستادن شجاعانه بر سر آرمان‌های دینی و ملی به‌تمامی نمایندگان مردم در مجلس ارائه کند. خصوصیت اصلی شهید مدرس که بارها مورد تأکید امام راحل  و مقام معظم رهبری قرارگرفته است، شجاعت آن شهید و بی‌اثر بودن هر نوع تطمیع، تهدید و یا فریبی در ایشان بود. شهید مدرس ابداً منافع مردم و کشور را فدای مصلحت‌اندیشی نکرد و هوچیگری‌ها در او کمترین اثری نداشت. شهید مدرس به نمایندگان ملت ثابت کرد که می‌توان در برابر چشم‌غره‌های قدرت‌های جهانی قالب تهی نکرد و در برابر زیاده‌خواهی صاحبان منافع، ذره‌ای کوتاه نیامد. امام راحل  تعابیر بسیار دقیقی در توصیف شهید مدرس به‌کاربرده‌اند، آنچه امروز بیش از همه می‌تواند سرمشق ما نمایندگان مردم قرار گیرد، آن تعبیری است که امام فرمودند آن‌ها از مدرس می‌ترسیدند چراکه مدرس یک‌نفری بر همه غلبه می‌کرد. شهید مدرس ثابت کرد که اگر ما نمایندگان به‌درستی به وظایف خود عمل کنیم و فقط منافع ملت و آرمان‌های انقلاب اسلامی را در نظر بگیریم، هر یک از ما می‌توانیم منشأ اثر در حوزه‌های انتخابیه خود و بلکه در سراسر کشور باشیم.
رئیس قوه مقننه در ادامه به موضوعاتی تأکید کرد که اگر به معنی واقعی کلمه به آن‌ها جامه عمل پوشانده شود شاهد رهایی کشور از خیلی از مشکلات ازجمله پدیده مذموم «تعارض منافع» خواهیم بود. قالیباف گفت: هر امضای طرح یا اظهارنظری از نمایندگان مجلس می‌تواند بر سرنوشت افراد تأثیرگذار باشد به همین جهت باید در این روز که مزین به نام مجلس است بار دیگر به خود متذکر شویم که با لطف و اعتماد مردم، مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش یکایک ما گذاشته‌شده است و این فرصت خدمت در چشم بر هم زدنی به پایان می‌رسد. اگر مدرس توانست در چند سال نمایندگی مجلس یک نفره تحول فکری ایجاد کند و تاریخ‌ساز شود، پس امروز که فضای خدمت به مردم که برکت انقلاب اسلامی فراهم‌شده است، حتماً می‌توان منشأ تحولات بزرگ و دوران‌ساز شد.
 مجلس شورای اسلامی ازاین‌جهت در رأس امور است که با قانون‌گذاری و همچنین با رساندن صدای مردم به مسئولان اجرایی و استفاده از ابزارهای نظارتی می‌تواند در شیوه‌های تصمیم‌گیری و در نظام حکمرانی کشور تغییرات بلندمدت ایجاد کند.
سخن گفتن از «تحول» نشان از رهیافت جدید مسئولان اجرایی و تقنینی کشور برای ایجاد یک تحول مهم در مسیر اداره کشور است و به‌زعم خبرگان این تحول به‌منظور گذر ازمشکلات ریزودرشت کشور، گریزناپذیر است. به نظر می‌رسد بخش مهمی از این تحول از مسیر لایحه بودجه ۱۴۰۱ گذر خواهد کرد چه آنکه بناست شاهد اصلاح اساسی نظام بودجه‌ریزی کشور شویم.
 فارغ از نحوه ایجاد تحول که حتماً به گفت وگوهای متعدد نیاز خواهد داشت، نتیجه آن مهم است و مردم انتظار دارند فراتر از شعارهای مرسوم و اداره کشور با گفتاردرمانی، شاهد اقدام عملی و اساسی باشند تا رنج و محنت ناشی از فشار اقتصادی منبعث از مدیریت فشل غرب‌گرایان پایان یابد و یک‌بار برای همیشه ثابت شود که با اقدام جهادی می‌توان به رفع مشکلات فائق آمد. به‌هرروی دوران شعار گویی و وعده‌های آبکی تمام‌شده است و باید با اقدام و عمل به فکر رفع مشکلات مردم بود؛ مشکلاتی که قابل‌رفع است به شرطی که همت باشد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سر خم نکردن میراث مدرس بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.