سرریز فناوری دفاعی در خدمت صنعت
معصومه پورصادقی-دبیر گروه سیاسی
نشست مشترک اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رؤسای سازمانهای عقیدتی سیاسی، حفاظت اطلاعات و همچنین مدیران عامل سازمانهای وزارت دفاع در ستاد وزارت دفاع برگزار شد. کمیسیون «صنایع و معادن» مجلس با استناد به ماده ۵۴ قانون «آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی» برای انجام وظایف محوله در محدوده صنایع، پست، مخابرات، معادن، پتروشیمی صنایع هوافضا و ارتباطات مطابق ضوابط این آییننامه تشکیل شده است. این کمیسیون طبق وظیفه ذاتی خود با مسئولان وزارتخانههای ذیربط جلسات مشترک برگزار میکند؛ جلسه مشترک اخیر نیز به همین منظور برگزار شد.
اعلام آمادگی برای همکاری صنعتی و فناوری با بخشهای دولتی و خصوصی
طبق اعلام وزارت دفاع، امیر سرتیپ آشتیانی در این نشست با تأکید بر انتقال تجارب صنعت دفاعی به حوزههای غیرنظامی در راستای کمک به توسعه اقتصادی کشور گفت: طی این سالها وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با استفاده از سرریز دانش و فناوریهای دفاعی به بخشهای غیرنظامی؛ و بهویژه بخش خصوصی کمکهای شایانی را به توسعه صنعت کشور همانند صنایع هوایی، دریایی و خودروسازی خواهد کرد. وی در این زمینه افزود: بسترهای موجود در وزارت دفاع اعم ازصنعت و فناوری امکان حمایت از تولید اقلام و محصولاتی که نیاز اساسی مردم است را فراهم میکند و در این زمینه آماده همکاری صنعتی و فناوری با بخشهای دولتی و خصوصی هستیم. وزیر دفاع با اشاره به مسئله اقتصاد مولد و درونزا بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی، ادامه داد: حمایت و تعامل مجلس شورای اسلامی با وزارت دفاع، قطعاً در پیشبرد اهداف دفاعی ،اقتصادی و ملی کشور، مؤثر خواهد بود.
عبور از نگاه سنتی و تأکید بر درآمدهای غیرنفتی
عزتالله اکبریتالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در نشست مشترک با امیر سرتیپ آشتیانی و معاونین وزیر دفاع اظهار داشت: افق مجلس بهویژه کمیسیون صنایع و معادن در دوره جدید، عبور از نگاه سنتی و تأکید بر درآمدهای غیرنفتی است. وی بابیان اینکه یکی از بزرگترین تهدیدات کشور در حال حاضر نشان دادن برخی «ناکارآمدیها» در کشور است تصریح کرد: تلاش و برنامهریزی دقیق در راستای بهبود وضعیت اقتصاد و تبدیل منابع و معادن بالقوه به داراییهای جدید، یکی از موارد مقابله با تحریم و شکستن حربه اقتصادی دشمنان ایران اسلامی خواهد بود. اکبری تالار پشتی بابیان اینکه پایه حل بخش عظیمی از مشکلات اقتصادی کشور بر مبنای فروش نفت بوده ، خاطرنشان ساخت: تلاش داریم با تمام توان از تکیهبر اقتصاد نفتی فاصله گرفته و ذخایر پنهان و ارزشمند کشور ازجمله «معادن» را با بهرهبرداری صحیح از آن جایگزین نفت نماییم. رئیس کمیسیون صنایع و معادن با اشاره بهضرورت توسعه همهجانبه کشور در عرصههای مختلف تأکید کرد: همانگونه که در حوزه نظامی و دفاعی بسیار قوی هستیم، در حوزه اقتصاد نیز باید پیشرفت و رشد فزاینده داشته باشیم.
تقویت بخش سایبری حوزه دفاعی مطابق با نیازهای جدید
همچنین طبق گزارش خانه ملت، سید علی آقازاده دافساری، رئیس کمیته دفاع مجلس، با اشاره به نشست مشترک کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گفت: با توجه به ارتباط نزدیک وزارت دفاع با کمیسیون امنیت ملی در جلسه مشترک مسائل پشتیبانی و توان نیروهای مسلح به لحاظ ظرفیتهای امروز و مطابق با مأموریتها و راهبردها مطرح و موردبحث قرار گرفت. وی افزود: وزیر دفاع در گزارشی که به نمایندگان ارائه داد به تشریح برنامههای تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح، تجهیزاتی که مطابق با نیازمندیهای نیروهای مسلح، برنامههای پشتیبانی و خدماتی و فعالیتهای اقتصادی که در حوزه این وزارتخانه انجام میشود، پرداخت. همچنین تبادلنظر انجام شد تا مشخص شود کمیسیون چطور میتواند در تأمین نیازمندیهای نیروهای مسلح کمک کند. آقازاده دافساری بابیان اینکه تصمیمات خوبی در این نشست مشترک گرفته شد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با راهبرد بازدارندگی که دارد باید تقویت شود، در این نشست بر تقویت قدرت بازدارندگی در ارتباط با تجهیزات متعارف جمهوری اسلامی ایران نیز تأکید شد. نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، افزود: وزیر دفاع و معاون وی از تقویت برخی بخشهای این وزارتخانه خبر داد، مطابق با نیازهای جدید در حوزه دفاعی بهویژه در امور سایبری و جنگهای الکترونیک از انجام اقداماتی برای تقویت این بخش خبر دادند، اگرچه از گذشته در این زمینه اقداماتی در حد معمول انجام میگرفته، اما با توجه به شرایط امروز باید در جایگاه ویژه قرار گیرند.
سرریز فناوری دفاعی در خدمت صنعت
وزیر دفاع کشورمان در این نشست در حالی به موضوع «سرریز دانش و فناوریهای دفاعی به بخشهای غیرنظامی و بهویژه بخش خصوصی» اشاره کرد که یک موضوع مهم و نیاز روز کشور بوده و خبرگان بارها از ضرورت استفاده از چنین ظرفیتی سخن گفتهاند، سعید محمدزاده، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت خرداد امسال در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حوزه رزم زمینی گفته بود: اکنون در بخشهای بسیار پیچیده صنعتی کشور این ظرفیت وجود دارد تا از سرریز فناوریها و دستاوردهای حوزه دفاعی در سایر حوزهها ازجمله صنعت نفت استفاده کنیم. آنچه اهمیت دارد این است که توسعه تکنولوژی و فناوری در بخشهای مختلف کشور بدون تردید مترادف است بااقتدار. اگرچه ما در حوزه دفاعی کشور به دنبال اقتدار امنیتی و دفاعی هستیم، باید بدانیم که این اقتدار یعنی اینکه ما در همه حوزههای تکنولوژی صاحب سبک، تجربه و فناوری باشیم. خوشبختانه ارتباط بین دستاوردها و سرریز در حوزههای مختلف صنعتی و فناوری کشور بهویژه در حوزه دفاعی که در بسیاری از موضوعات در لبه تکنولوژی جهانی هستند میتواند نقش بسزایی در توسعه سایر بخشهای کشور بهویژه صنعت نفت بهعنوان صنعت پیشران اقتصاد کشور باشد. ما در بخشهای مختلف حوزه نفت در حوزههای بالادستی و پاییندستی حتماً میتوانیم از طریق همکاری با وزارت دفاع شاهد توسعه جدی و روزافزون هر دو صنعت باشیم.
ضرورت استفاده از ظرفیت صنایع دفاعی در راستای رفاه مردم
همچنین سردار رضا مظفرینیا، معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» پیشتر با اشاره به ظرفیت نهضت قطعهسازی صنایع دفاعی در حل مشکلات صنایع مختلف ازجمله صنعت خودرو به میزان گفته بود: دستاوردهای ما در بخش نظامی بسیار بالاست. استفاده از سرریز دستاوردهای صنایع دفاعی در بخش ملی در گذشته مورد غفلت قرار گرفته است. این ظرفیت صنایع دفاعی در راستای توسعه صنعت کشور و رفاه مردم، استفاده نشده است. اقدامات صورت گرفته در قالب نمونههای ساختهشده در بخش نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهها، حمل و نقل زمینی، هوایی، ریلی در نمایشگاه نهضت قطعهسازی به معرض دید بازدیدکنندگان گذاشته شد. برخی از صنایع گلوگاههایی در بحث قطعات دارند و به این دلیل بخشی از اقدامات و کمبودها، این صنایع زمینگیر شده اند.
بخش قابلتوجهی از صنایع مشترک است و فناوری صنایع دفاعی میتواند در اختیار همه قرار بگیرد.
معصومه پورصادقی , نیروهای مسلح , وزارت دفاع
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.