سایه توسعه حومه بر پایتخت - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 76327
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 21 آبان 1401 - 6:50 |
تبعات ایجاد منطقه گردشگری در حومه تهران بررسی شد

سایه توسعه حومه بر پایتخت

روز گذشته خبری در رسانه رسمی وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ایجاد یک منطقه گردشگری در حومه تهران منتشر شد. در این خبر آمده است منطقه گردشگری در منطقه فیروزکوه قرار دارد، در شرح خبر آمده است: «شورای عالی شهرسازی و معماری ایجاد یک منطقه گردشگری جدید در حومه تهران را مصوب کرد
سایه توسعه حومه بر پایتخت

گروه اقتصادی
روز گذشته خبری در رسانه رسمی وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ایجاد یک منطقه گردشگری در حومه تهران منتشر شد. در این خبر آمده است منطقه گردشگری در منطقه فیروزکوه قرار دارد، در شرح خبر آمده است: «شورای عالی شهرسازی و معماری ایجاد یک منطقه گردشگری جدید در حومه تهران را مصوب کرد. بر این اساس، یک منطقه گردشگری جدید در حومه شمال شرق تهران احداث خواهد شد. مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اعلام خبر تصویب منطقه نمونه گردشگری سلمان (سیب لند) در شورای عالی شهرسازی و معماری، این اقدام را گام مؤثری در مسیر توسعه گردشگری شرق تهران عنوان کرد. منطقه نمونه گردشگری سلمان (سیب لند)در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و جنوب شرقی کوه دماوند در منطقه فیروزکوه با فاصله دسترسی حدودا۱۰۰ کیلومتر مربع تا شهر تهران در بخش‌های شمالی حوضه آبگیر رودخانه حبله‌رود قرار دارد.»
به گفته محبت خواه، مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران، «این منطقه گردشگری که شامل سه سایت A و B و C با مساحت ۲۳۰ هکتار است پس از کسب مجوز هیئت دولت پس از تأیید در کارگروه‌های استانی با رعایت الزاماتی در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور به تصویب رسید که این خبر بسیار خوبی هم برای شهروندان و هم برای سرمایه‌گذاران در شرق استان تهران بالاخص دماوند و فیروزکوه است. منطقه نمونه گردشگری سلمان (سیب لند) دارای کاربری‌های متعدد از قبیل: اقامتی – گردشگری، هتل‌آپارتمان، بیمارستان و سلامتکده، مراکز فرهنگی – ورزشی، سالن اجتماعات و سالن‌های پذیرایی و… است و می‌تواند در گردشگری منطقه نقش مهمی ایفا کند.»
به گزارش «رسالت»، این روزها تهران با مشکلات متعدد زیست محیطی و کمبود آب دست و پنجه نرم می کند. خشکسالی و خطر فرونشست، استان تهران را از غرب تا شرق به شدت تهدید می کند. علی بیت اللهی، رئیس بخش زلزله و فرونشست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این باره گفته است: «در پی کاهش آب‌های زیرزمینی، فرونشست رخ می‌دهد؛ وقتی آب بین لایه‌های زمین را می کشیم، این لایه‌ها روی هم می‌خوابند و در پی آن، لایه‌های فوقانی نیز آرام آرام نشست می‌کند. به طور متوسط در ۵۰ سال اخیر در هر سال بین نیم تا یک متر سطح آب‌های زیرزمینی کاهش یافته است.متأسفانه در سال جاری آبی در مقایسه با سال‌های آبی اخیر، ۱۵ تا ۲۰ درصد ورودی کمتری به منابع آب‌های زیرزمینی داریم.در حال حاضر فرونشست تهران سالانه به  ۲۴ سانتی متر رسیده است. نتایج تشدید پدیده فرونشست ممکن است در تخریب زیرساخت‌های حمل و نقلی، ساختمان‌ها و بسیاری از سازه‌های دیگر، «نمود» پیدا کند.»
مشکل بزرگ بعدی کم آبی در تهران بوده که در سال های اخیر بسیار جدی شده است، از بین رفتن منابع زیر زمینی تاب آوری خاک در برابر باران را کاهش داده و این پدیده باعث ایجاد سیل در کشور شده است. توسعه مناطق گردشگری در حومه پایتخت می تواند این مشکلات را بیشتر کند زیرا باعث افزایش بافت مسکونی از شهرهای دیگر به شهرستان فیروزکوه و دماوند خواهد شد و مشکلات زیست محیطی آن را افزایش خواهد داد.
   کمبود شبکه حمل و نقل
به گزارش خبرنگار«رسالت»، یکی از مشکلاتی که با توسعه مناطق گردشگری در شرق تهران می تواند تهران را دچار کند، بحث زیرساخت های حمل و نقل است. تهران اکنون برای رسیدن به فیروزکوه یک شبکه بزرگراهی داشته که در بسیاری از روزهای سال به علت تحمل بار ترافیکی سفر به استان مازندران به ترافیک سنگین دچار می شود.
اگر فیروزکوه و دماوند باز هم دچار توسعه شوند امکان قفل ترافیکی در این ناحیه به شدت افزایش یافته و نیاز به توسعه خطوط بزرگراهی و ریلی بوده که با توجه به زمین ماندن پروژه های متعدد ریلی و بزرگراهی در کشور بعید است به زودی بتوان شاهد توسعه خطوط حمل و نقلی در شرق پایتخت بود.
  کمک به افزایش تقاضا در استان تهران
«رسالت» پیشتر به مسئله مسکن در تهران پرداخته  بود. کارشناسان مسکن یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت در تهران را افزایش تقاضا برای استان تهران در سال های اخیر دانسته بودند.هادی گنجی، کارشناس ارشد بازار مسکن در این باره به« رسالت» گفته بود: «عرضه و تقاضا مسکن مانند عرضه و  تقاضا در کالاهای دیگر نبوده زیرا ابتدا اینکه مسکن به یک کالای سرمایه ای تبدیل شده است، دوم اینکه مسکن در طی ۵۰ سال گذشته یک روند همیشگی صعود قیمتی و استراحت را طی کرده است و مردم به این روند عادت کرده اند. از سال ۹۰ تا سال ۹۸ سالانه ۳۶۰ هزار مسکن ساخته شده است، همیشه در همین میزان نوسان داشتیم اما علت اصلی گران شدن مسکن در سال های اخیر به علت کمبود عرضه نبوده و عواملی مانند افزایش تقاضا به علت تبدیل شدن به بازار سرمایه گذاری است.»
علاوه بر موارد فوق، افزایش تمرکز در تهران می تواند برای آینده کشور تهدید باشد، زیرا ایران نیاز به توسعه همگون در سراسر کشور داشته و راه توسعه همگون کشور در توسعه خطوط ریلی و بزرگراهی پیشرفته و پرسرعت بوده که رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر آن تأکید کرده اند. 

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سایه توسعه حومه بر پایتخت بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.