زیاده‌خواهی‌های غرب تمامی ندارد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 46452
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 12 تیر 1400 - 6:57 |
حسن عابدینی، کارشناس مسائل غرب آسیا:

زیاده‌خواهی‌های غرب تمامی ندارد

حسن عابدینی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «رسالت» ضمن اشاره به روند مذاکرات و کارشکنی آمریکا و اروپا و دخالت‌های رژیم صهیونیستی گفت: مذاکرات هسته‌ای که بین جمهوری اسلامی ایران و ۱+۴ برگزار می‌شود یک پیشینه دارد که به نظر می‌رسد آن پیشینه همچنان از سوی کشورهای غربی  دنبال می‌شود.
زیاده‌خواهی‌های غرب تمامی ندارد

گروه سیاسی 
حسن عابدینی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «رسالت» ضمن اشاره به روند مذاکرات و کارشکنی آمریکا و اروپا و دخالت‌های رژیم صهیونیستی گفت: مذاکرات هسته‌ای که بین جمهوری اسلامی ایران و ۱+۴ برگزار می‌شود یک پیشینه دارد که به نظر می‌رسد آن پیشینه همچنان از سوی کشورهای غربی  دنبال می‌شود. بنابراین نکته‌ای که باید مدنظر قرار دهیم نوع راهبردی است که آن‌ها اکنون در پیش گرفتند. کشورهای غربی به‌طور مشخص سه راهبرد را در موضوع فعالیت‌های هسته‌ای مسالمت‌آمیز جمهوری اسلامی در سیاست‌های خود قرارداده‌اند. 
وی توضیح داد: 
۱) از سال ۱۳۸۲ که موضوع را از مسئله‌ فنی و حقوقی به یک مسئله سیاسی و رسانه‌ای تبدیل کردند، خواهان این هستند ایران فعالیت‌های هسته‌ای خودش را متوقف کند. 
۲.) غربی‌ها خواستار این هستند که ایران فعالیت‌های هسته‌ای را به عقب برگرداند و در مرحله سوم قصد دارند این فعالیت‌ها را از بین ببرد. 
  آنچه در وین می‌گذرد تأکید بر ادامه فشار حداکثری بر ایران است 
عابدینی افزود: نکته دیگری که برای این موضوع وجود دارد این است که در سال ۱۳۸۲ در چارچوب نشست‌هایی که در بروکسل، پاریس و سعدآباد صورت گرفت آن‌ها حتی به داشتن ۲ سانتریفیوژ  برای کارهای پژوهشی در دانشگاه‌های ایران راضی نشدند. به نظر می‌رسد اکنون نیز همین سیاست را دارند اما اینکه چرا نتوانستند این کار را بکنند واضح است. باراک اوباما، رئیس‌جمهور ا سبق آمریکا در پاسخ به خبرنگاری گفت «ما اگر می‌توانستیم تمامی پیچ و مهره‌های هسته‌ای ایران را نیز باز می‌کردیم، اما بیش  از این توانش را نداشتیم.» بنابراین آنچه‌که امروز نیز در وین می‌گذرد همین است. 
این کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: در چارچوب همین برجام هم صرفا شاهد ایجاد محدودیت‌ها برای صنعت هسته‌ای ایران بودیم و به ایران گفته شده است که حق ندارد بیشتر از ۳۰۰ کیلوگرم مواد اورانیوم غنی‌شده ۳/۶۷ داشته باشد. پس‌ازآن گفتند حق ندارد از سانتریفیوژهای نسل جدید استفاده کند. همچنین تعیین‌شده که ایران حق ندارد میزان غنی‌سازی را از ۳/۶۷ افزایش دهد و از طرف دیگر مشخص‌شده که بازرسان می‌توانند در هر زمانی و به هرکجا دسترسی داشته باشند. وی گفت: تمام این‌ها محدودیت‌هایی برای فعالیت هسته‌ای ایران است. اما چون دانشمندان هسته‌ای و جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توان داخلی پیشرفت کرده اند، بیش از این نتوانستند کاری انجام دهند. لذا آمریکا امروز نیز در وین هم این موضوع را دنبال می‌کند. 
هیچ تفاوت ماهوی بین آمریکا و اروپا وجود ندارد 
عابدینی معتقد است: سه کشور اروپایی انگلیس و فرانسه و آلمان نیز همان مسیری را دنبال می‌کنند که آمریکا می‌رود اما با اندکی تفاوت تاکتیکی، درست است که آمریکا سه سال پیش از برجام خارج شد اما مگر سه کشور اروپایی که در برجام بودند به تعهدی عمل کردند، بنابراین یعنی آن‌ها خارج نشدند و نقض عهد کردند، اما آمریکا خارج شد و نقض عهد کرد. لذا هیچ تفاوت ماهوی بین رفتار این دو گروه وجود ندارد. تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: به همین دلیل می‌بینیم که حتی در نشست شورای امنیت سازمان ملل که هفته گذشته برگزار شد، متأسفانه آمریکا سخنگوی رژیم صهیونیستی بود و گفت که رژیم صهیونیستی از توان موشکی ایران نگران است. خوب نگران باشند! مگر ما باید به نگرانی رژیم صهیونیستی پاسخ دهیم؟ مگر کشورها توان دفاعی خودشان را افزایش ندادند و طی سال گذشته میزان بودجه دفاعی دنیا چیزی حدود دو تریلیون دلار نبوده است؟ از این دو تریلیون دلار فقط در منطقه غرب آسیا میلیاردها دلار هزینه شده است که اتفاقا بودجه دفاعی ایران از تمام کشورهای همسایه‌اش نیز کمتر است. عابدینی تصریح کرد: استنباط آن‌ها این است که ایران باید توان دفاعی‌اش کاهش یابد و پرونده هسته‌ای‌اش بسته شود و می‌خواهند این پرونده را به موضوع نفوذ معنوی جمهوری اسلامی در منطقه پیوند بزنند، اما ایران هرگز این را نمی‌پذیرد. 
مذاکرات وین، مسئله فنی نیست بلکه سیاسی است 
وی در بخش انتهایی صحبت‌هایش می‌گوید: نکته آخر این است که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب برنامه هسته‌ای خودش هم استدلال منطقی و هم استدلال فنی دارد و رفتاری که غربی‌ها ازجمله آمریکا و سه کشور اروپایی در برجام نشان دادند، غیرمنطقی است. شاهد هستیم که چین و روسیه به‌صراحت به‌عنوان دو عضو دائم شورای امنیت، انتظارات کشورهای غربی را زیاده‌خواهانه و غیرقانونی می‌دانند. بنابراین این یک مسئله حقوقی نیست بلکه یک موضوع رسانه‌ای و سیاسی است.این کارشناس تشریح کرد: متأسفانه نهادهای بین‌الملل شورای امنیت سازمان ملل و خود سازمان ملل و گزارش دو پهلوی دبیرکل سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در همین چارچوب است. درنتیجه نهادهای بین‌المللی اجراکننده خواسته آمریکا هستند و آمریکایی‌ها از آن به‌عنوان یک ابزار برای فشار به ملت‌های دیگر استفاده می‌کنند. عابدینی گفت: نکته مهم این است که جمهوری اسلامی برای برداشتن تحریم‌ها پای میز مذاکره رفته است، تحریم‌هایی که خلاف قواعد بین‌المللی است. اما تمام کارشناسان بین‌المللی و ناظران سیاسی عقیده دارند که آمریکا تحت هیچ عنوان از تحریم‌هایی که بر ضد کشورهای دیگر اعمال می‌کند کوتاه نمی‌آید. این تحریم‌ها صرفا علیه ایران نیست و اکنون تحریم‌های آمریکا علیه چین، روسیه و حتی کشورهای هم‌پیمان خودش مانند کره جنوبی و ژاپن یا ترکیه اعمال می‌شود و کوتاه نمی‌آید. وی در انتها افزود: چراکه آمریکا دیگر یک ابرقدرت نیست و فقط یک قدرت بزرگ جهانی است که تنها ابزار برای اعمال قدرتش در تحریم‌ها نهفته است و اگر آمریکا این تحریم‌ها را اعمال نکند، ابزار دیگری برای اعمال قدرت ندارد و نمی‌تواند در کشورهای دیگر کودتا کند و نمی‌تواند لشکرکشی نظامی کند و نمی‌تواند اندیشه قدرتمندی داشته باشد که دیگران از آن تبعیت کنند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای زیاده‌خواهی‌های غرب تمامی ندارد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.