زورآزمایی اقتصادی چین و اتحادیه اروپا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 43427
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 25 اردیبهشت 1400 - 7:02 |

زورآزمایی اقتصادی چین و اتحادیه اروپا

 در پی افزایش تنش میان پکن و بروکسل، تلاش‌ها برای تصویب توافقنامه چین و اتحادیه اروپا برای سرمایه‌گذاری متقابل به حال تعلیق درآمد.این توافقنامه در دسامبر سال گذشته میلادی نهایی شد اما هنوز همه تاییدات لازم را از سوی نهادهای اروپایی ازجمله پارلمان اروپا دریافت نکرده بود.
زورآزمایی اقتصادی چین و اتحادیه اروپا

گروه بین‌الملل 
 در پی افزایش تنش میان پکن و بروکسل، تلاش‌ها برای تصویب توافقنامه چین و اتحادیه اروپا برای سرمایه‌گذاری متقابل به حال تعلیق درآمد.این توافقنامه در دسامبر سال گذشته میلادی نهایی شد اما هنوز همه تاییدات لازم را از سوی نهادهای اروپایی ازجمله پارلمان اروپا دریافت نکرده بود.والدیس دومبروفسکیس، معاون اجرایی کمیسیون اروپا در امور اقتصادی و تجاری اعلام کرد: «ما بخشی از این تلاش‌ها از سوی کمیسیون را به حالت تعلیق درآورده‌ایم زیرا روشن است که در شرایط کنونی و با تحریم‌های وضع‌شده از سوی اتحادیه اروپا علیه چین و واکنش متقابل چین علیه این اتحادیه و اعضای پارلمان اروپا، شرایط برای تصویب این توافق‌نامه مساعد نیست.»
او همزمان در دفاع از این توافق گفت: «ما نمی‌توانیم روابط گسترده چین با کشورهای عضو اتحادیه اروپا را نادیده بگیریم و دلایلی که منجر به تهیه چنین توافقی شد همچنان حاضر و مشهود هستند. همیشه در روابط با چین یک عدم تقارن وجود داشته است و این توافق حاصل‌شده تا این عدم تقارن را برطرف کند.»
به گزارش یورونیوز، اتحادیه اروپا در ماه مارس سال جاری میلادی برای اولین بار در ۳۰ سال اخیر، مجموعه‌ای از تحریم‌ها را علیه چین به اجرا گذاشت و بر این اساس، در هماهنگی با متحدان غربی این اتحادیه، چهار مقام چینی و یک‌نهاد دولتی را تحریم کرد.چین نیز در واکنش
 ۱۰ شخصیت حقیقی اروپایی ازجمله پنج عضو پارلمان اروپا و چهار نهاد ازجمله کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا را تحریم کرد. پکن همچنین شماری از مقامات بریتانیا، ایالات‌متحده و کانادا را در فهرست سیاه قرار داد و درمجموع بیش از ۳۰ فرد و نهاد را تحریم کرد.
در پی وضع این تحریم‌ها، سه گروه اصلی در پارلمان اروپا یعنی اتحاد پیشرو سوسیالیست‌ها و دموکرات‌ها، حزب تجدید اروپا و سبزهای پارلمان که درمجموع ۴۵ درصد از کرسی‌ها را در اختیار دارند، اعلام کردند تا زمانی که تحریم‌ها برقرار باشد، پارلمان حتی بحث درباره این توافق را آغاز نخواهد کرد.     توافق چین و اتحادیه اروپا برای همکاری و سرمایه‌گذاری، در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی پس از هفت سال مذاکره حاصل شد.مقامات آلمان که در آن زمان و برای ۶ ماه ریاست دوره‌ای شورای اروپا را برعهده داشتند، تلاش زیادی برای به نتیجه رسیدن این مذاکرات کردند.گام اساسی برای تدوین این توافق نیز پس از ۱۱ ساعت مکالمه تلفنی
 شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین با مقامات عالی‌رتبه اتحادیه اروپا ازجمله اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل، رئیس شورای اروپا همچنین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه برداشته شد.بر اساس پیش‌نویس این توافق، قرار بود در چارچوب آن روابط تجاری متوازن‌تری میان چین و اتحادیه اروپا برقرار شود. این توافق همچنین چین را متعهد می‌کرد که دسترسی سرمایه‌گذاران اروپایی به بازارهای خود را افزایش دهد و رفتار عادلانه‌ای با شرکت‌های اروپایی داشته باشد؛ چیزی که از سوی کمیسیون اروپا «شرایط بازی برابر» خوانده می‌شود.
 منازعه‌ای که جدی‌تر می‌شود
آنچه مسلم است اینکه منازعه چین و اتحادیه اروپا در حوزه اقتصادی می‌تواند طی ماه‌های آتی جدی‌تر شود.دخالت‌های غیرمستقیم واشنگتن در انعقاد توافق تجاری کلان میان اتحادیه اروپا و پکن در این میان بی‌تأثیر نیست. برخی اعضای اتحادیه اروپا نیز در این میان، ترجیح می‌دهند در زمین ایالات‌متحده ، خصوصا دولت بایدن بازی کنند. درهرحال، به نظر می‌رسد طرفین ( پکن-بروکسل) مسیر آسانی را برای پایان دادن به مذاکرات اقتصادی و تجاری پیش رو ندارند! 
یورونیوز

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای زورآزمایی اقتصادی چین و اتحادیه اروپا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.