رکود بورس تا زمستان سال جاری ادامه دارد
گروه اقتصادی
شاخص کل بورس در معاملات روز شنبه ۱۹ شهریورماه با افت ۱۵ هزار و ۴۲۴ واحدی همراه بود و به رقم یکمیلیون و ۳۹۷ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با ۴ هزار و ۷۵۶ واحد افت، رقم ۴۰۵ هزار و ۵۶۸ واحدی را ثبت کرد. این روند نزولی شاخص کل تا جایی ادامه یافت که بورس به کف شاخص در سال جاری بازگشت و سهامداران را نسبت به آینده بازار نگرانتر کرد. چنین افتی در سال جاری بیسابقه بوده است بهنحویکه تنها در نخستین روز معاملاتی سال ۱۴۰۱ شاخص کمتر از حد کنونی بوده است. طبق اطلاعات مندرج در TSETMC شاخص کل بورس در روز ششم فروردین ۱۴۰۱ در محدوده یکمیلیون و ۳۹۰ هزار واحدی بود. اما از روز هفتم فروردین تا دیروز شاخص هیچگاه به کانال یکمیلیون و ۳۰۰ هزار واحدی بازنگشته بود. دراین راستا سهامداران بازار نسبت به آینده بازار بسیار نگران شده و برخی به سایر بازارهای مالی همچون رمزارزها رو آوردهاند. «رسالت» در بررسی بیشتر این موضوع به گفتوگو با مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه پرداخت تا وضعیت آینده بازار پر فراز و نشیب بورس را بررسی کند.
مهدی رضایتی، کارشناس بازار بورس بابیان اینکه افت قیمت کامودیتیها در سطح جهانی و برخی گمانهزنیها از توقف روند مثبت مذاکرات برجامی توانست بر جهتگیری شاخصکل اثرگذار باشد و کاهش نسبی قیمتها در نمادهای بزرگ یا بهاصطلاح شاخصساز رقم بزند، گفت: متغیرهای بیرونی بر شرایط داخلی بازار بسیار تأثیرگذار هستند. متأسفانه طی مدت اخیر هیچ خبر محرکی به بازار محاورده نشده است. افزون بر این نرخ دلار نیز نوسان بسیاری را تجربه نکرده که بتواند ریسک بازار را جبران کند.
وی افزود: عامل منفی دیگر، قیمتهای جهانی است که در شرایط کنونی روند خوبی را طی نمیکنند. با توجه به نوساناتی که در قیمت نفت و کامودیتیها رخداده، نمیتوان انتظار رشد در صنایع بزرگ بازار بورس را داشت. به سبب رفتارهای منفی، بورس نیز متحمل آسیب شده و به کف شاخص در سال جاری رسیده است.
رضایتی تصریح کرد: صنایع کوچکتر علیرغم آنکه از کامودیتیها و قیمتهای جهانی تأثیر چندانی نمیپذیرند اما به سبب شرایط منفی حاکم بر بازار، احوال خوشی را سپری نمیکنند.
کارشناس بازار سرمایه همچنین خاطرنشان کرد: به نظر میرسد تا اوایل مهرماه وضعیت بازار به شکل کنونی باشد و همچنان کمرمق به فعالیت خود ادامه دهد. با فرارسیدن گزارشهای ماهانه ممکن است متغیرها تغییر کنند و اتفاقات نوینی بر بازار حاکم شود.
بازار رمزارزها رقیب بورس نیست و بسیار پرریسکتر است
او متذکر شد: دوره رکودی بازار بورس همچنان پابرجاست و به نظر میرسد در فصل چهارم سال شرایط تغییر کند. امیدواریم با فرارسیدن زمستان فشار ابهامات از بازار بورس کاسته شود و ثبات نسبی در بازار رقم بخورد.
وی در پاسخ به اینکه درشرایط کنونی بازار رمز ارزها رقیب بازار بورس است یا خیر، ابراز کرد: بازار رمز ارزها بسیار پرریسکتر از بازار بورس است. اگر نوسانات چندوقت اخیر این بازار را مورد واکاوی قرار دهیم، خواهیم دید که بازار مناسبی برای سرمایهگذاری نیست.
رضایتی در پایان این گفتوگو اظهارداشت: عدم صراحت فاندامنتال در بازار رمز ارزها این بازار را پرریسک و نامناسب تلقی میکند. چنانچه افراد درصدد سرمایهگذاری هستند و بورس را نامناسب میبینند، میتوانند وارد سایر بازارهای مالی همچون سکه، طلا و دلار شوند چراکه کلیت رمزارزها مناسب نیست و توأم با ریسک بسیار بالا است.
بازار سرمایه , بورس , مهدی رضایتی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.