روزهای سیاه در قاره سبز - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 80310
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۶:۲۱ |
بحران اقتصادی در اروپا تشدید شده است

روزهای سیاه در قاره سبز

منابع خبری-تحلیلی گفته‌اند بحران انرژی که در نتیجه جنگ اوکراین ایجاد شده اروپا را در معرض «صنعتی‌زدایی» قرار داده است و موجب شده صنعت قاره سبز با «بحران وجودی» مواجه شود.پایگاه پولیتیکو نوشته،کوره‌های شرکت شیشه‌سازی فرانسوی دورالکس بعد از اتمام جنگ جهانی دوم همیشه در کرانه‌های رود لوآر در حال سوختن بوده است؛ اما زمستان امسال در کنار خطوط تولید این شرکت فرانسوی پرنده هم پر نمی‌زند و این شرکت دیگر حتی یک قطعه شیشه هم تولید نمی‌کند.
روزهای سیاه در قاره سبز

گروه بین‌الملل
منابع خبری-تحلیلی گفته‌اند بحران انرژی که در نتیجه جنگ اوکراین ایجاد شده اروپا را در معرض «صنعتی‌زدایی» قرار داده است و موجب شده صنعت قاره سبز با «بحران وجودی» مواجه شود.پایگاه پولیتیکو نوشته،کوره‌های شرکت شیشه‌سازی فرانسوی دورالکس بعد از اتمام جنگ جهانی دوم همیشه در کرانه‌های رود لوآر در حال سوختن بوده است؛ اما زمستان امسال در کنار خطوط تولید این شرکت فرانسوی پرنده هم پر نمی‌زند و این شرکت دیگر حتی یک قطعه شیشه هم تولید نمی‌کند.
پولیتیکو نوشته: کوره‌های دورالکس تا ماه آوریل در وضعیت«خواب زمستانی» قرارگرفته‌اند، زیرا گاز مورداستفاده برای روشن نگاه‌داشتن آن بیش‌ازحد گران است. این کوره‌ها، هنگامی‌که در این دماهای پایین نگاه داشته شوند نمی‌توانند چیزی تولید کنند و اگر هم به‌صورت کامل خاموش شوند، شیشه‌های ذوب‌شده در داخل آن‌ها جامد خواهد شد و این تجهیزات به‌صورت کامل از بین خواهند رفت.خوزه-لوئیز لیاکونا، رئیس گروه مالک دورالکس گفت: «مجبور بودیم تصمیم‌‌های سختی بگیریم. این کار مخاطرات فنی و انسانی دارد، اما به ما کمک می‌کند که انرژی ذخیره کنیم.»
پولیتیکو نوشته ،هزینه انرژی که در سال ۲۰۲۲ درنتیجه جنگ اوکراین به بالاترین رقم خود رسید برای بسیاری از شرکت‌های تولیدی بالاتر از آن است که آن‌ها بتوانند مزیت رقابتی خودشان را در اروپا حفظ کنند. علاوه بر این، تعداد زیادی از شرکت‌های تابعه آمریکایی عصبانیت مقام‌های اتحادیه اروپا را برانگیخته‌اند که معتقدند واشنگتن شرکت‌ها را به سمت نقل‌مکان به آمریکا وسوسه می‌کند. کارخانه‌های اروپا برای سال‌ها از انرژی ارزان استفاده می‌‌‌کردند و این مسئله به آن‌ها اجازه می‌‌‌داد در رده بزرگ‌ترین تولیدکنندگان جهان قرار داشته باشند.
 اروپا در خطر از دست دادن همه‌چیز
پولیتیکو نوشته، بحران انرژی به‌ویژه برای بخش‌های شیشه‌سازی، صنایع شیمیایی، فلزات، کودهای شیمیایی، کاغذ، سرامیک و سیمان که برای حفظ خط تولیدشان به مقادیر زیادی انرژی نیاز دارند جدی‌تر است؛ اما در شرایطی که این شرکت‌های اروپایی با رقابت از سوی‌شركت های چینی و آمریکایی مواجه شده که روزبه‌روز سیاست‌های حمایت‌گرایانه بیشتری را در پیش می‌گیرد، مقام‌های اروپا از احتمال آغاز عصر «صنعت‌زدایی» در اروپا خبر می‌دهند.
در چنین شرایطی اتحادیه اروپا جلوگیری از آغاز عصر صنعت‌زدایی را در اولویت‌های خود قرار داده است. 
پولیتیکو گفته، کمیسیونر بازارهای بین‌المللی اروپا در ایمیلی که به مناسبت سال جدید برای کارکنان ارسال کرده به تشریح تلاش‌هایی از سوی بروکسل برای افزایش رقابت‌پذیری جهانی شرکت‌های اروپایی پرداخته و آن را در «صدر اولویت‌های این اتحادیه» توصیف کرده است.
در این پیام آمده است: «قیمت بالای انرژی اثراتش را نه‌تنها بر شهروندان بلکه بر کل زنجیره تأمین صنعتی و شرکت‌های کوچک و متوسط اعمال خواهد کرد. در همین زمان، چین، آمریکا و دیگر کشورها در تلاش هستند قابلیت‌های صنعتی ما را جذب کنند.بدون داشتن یک پایگاه قوی برای تولید، امنیت اروپا درزمينه عرضه و توانایی صادرات و تولید شغل هم در خطر است.»
 آلمان بر لبه پرتگاه انرژی
از دسامبر سال ۲۰۲۲ ، شرکت‌های تولیدی اروپا -و به‌ویژه آلمان که نیروگاه صنعتی این قاره قلمداد می‌شود – بدترین شرایط بحران انرژی زمستانی را پشت سر گذاشتند و مصرف گاز را تا حدود ۱۵ درصد کاهش دادند؛ بدون این‌که تولید گاز کاهش پیدا کند؛اما با توجه به این‌که قیمت گاز «علی‌رغم کاهش اخیر » هنوز حدود ۶ برابر بیشتر از میانگین قیمت ۱۰ سال گذشته و بیش از چهار برابر بیشتر از کشورهای رقیب مانند ایالات‌متحده است، بسیاری هنوز نگران هستند که شرکت‌های بزرگ‌تر به‌سادگی عملیات خود را به خارج از اروپا منتقل کنند. درحالی‌که کسب‌وکارهای کوچک‌تر می‌توانند به‌طور کامل منحل شوند.بر اساس گزارش تسنیم، آنچه مسئله را وخیم‌تر می‌کند این است که چشم‌انداز دیرینه اروپا، به‌عنوان نیروی محرک انقلاب صنعتی سبز
 به دلیل «قانون کاهش تورم» در آمریکا با تردیدهای جدی مواجه شده است. با توجه به این‌که در این قانون رایانه زیادی برای فناوری‌های صنایع سبز در نظر گرفته‌شده و شعارهایی با مضمون «آمریکایی بخرید» در آن وجود دارد، اروپایی‌ها نگرانند که شرکت‌های اروپایی آرام‌آرام به آن‌سوی اقیانوس اطلس مهاجرت کنند.
 هشدار مقامات اروپایی 
یک مقام ارشد کمیسیون اروپا گفت: «با توجه به اقدامات ایالات‌متحده و چین، ما خطر واقعی صنعتی زدایی و سرمایه‌گذاری‌زدایی را می‌بینیم.
از دست دادن ظرفیت تولید به معنی از دست رفتن مشاغل است و تبعات سیاسی هم در پی خواهد داشت. ما اغراق نمی‌کنیم وقتی می‌گوییم صنعت اروپا – با شروع صنایع انرژی بر در خط مقدم – با یک بحران هویتی مواجه است.»
کمیسیون اروپا در بررسی سالانه بازار کار خود که ماه گذشته منتشر شد، اعلام کرد که نرخ اشتغال در اتحادیه اروپا علی‌رغم جنگ همچنان قوی است و نرخ بیکاری در ماه جولای به ۶ درصد کاهش یافته است؛اما همچنین هشدار داد که ادامه هزینه‌های بالای انرژی یک «خطر بزرگ» برای مشاغل در اتحادیه اروپا، به‌ویژه در بخش‌های تولیدی انرژی بر، ایجاد می‌کند.
 رشد تورم در اروپا
در ماه گذشته میلادی (دسامبر) آمار تورم برخی کشورهای توسعه‌یافته اروپایی در ادامه روند گذشته بحران هزینه‌های زندگی و قیمت‌های عمومی روندی افزایشی داشت.در این میان افزایش قیمت‌های مواد غذایی بیش از تورم سایر کالاست و پس از سال‌ها از نرخ تورم عمومی فاصله‌ای چشمگیر یافته است.درحالی‌که در خود این کشورها اطلاع‌رسانی بیشتر در ارتباط با نرخ تورم عمومی انجام‌شده و دولت و رسانه‌های رسمی این کشورها بیشتر روی این نرخ تمرکز می‌کردند، مردم و طبقات اجتماعی فرودست و کارگران نرخ‌های دیگری را در هزینه‌های زندگی احساس می‌کنند؛ این احساس متفاوت بیشتر حاصل فاصله‌گیری نرخ تورم مواد خوراکی از نرخ تورمی بود که در ماه‌های اخیر از طریق سیاست‌های انقباضی و ریاضتی کاهش‌یافته است.
مسئولان اروپایی پیش‌ازاین پیرامون موفقیت دولت‌ها در کنترل تورم و نگه‌داشتن آن روی ریل تک‌رقمی تبلیغ می‌کردند، اما تورم مواد غذایی در اغلب این کشورها هنوز دورقمی بوده و حتی افزایش نیز یافته است. برای مثال انگلستان به‌عنوان یکی از توسعه‌یافته‌ترین اقتصادهای اروپا در جریان بحران تورمی موسوم به «بحران افزایش هزینه‌های زندگی» قربانی روند افزایش جدی قیمت کالاهای اساسی شده است. تورم این کشور در ماه قبل از دسامبر (یعنی نوامبر) ۱/۱۱ بوده است، اما در ادامه این نرخ در ابتدای ماه گذشته یعنی دسامبر به میزان ۷/۱۰ با کاهش نزدیک به نیم درصدی مواجه شده بود. این درحالی است که در همین بازه زمانی نرخ تورم مواد خوراکی این کشور از ۱۶ درصد به ۵/۱۶درصد افزایش یافته است.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.